Οι ομάδες το ψάχνουν αλλά θέμα δεν υπάρχει…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Οι ομάδες το ψάχνουν για αντικανονική συμμετοχή του Ντουρμισάι στο παιχνίδι της Λαμίας με την Σπάρτη αλλά δεν τίθεται κανένα θέμα. To Gentikoule έχει το ρεπορτάζ.

Επειδή θέλουμε να κάνουμε ρεπορτάζ για να ενημερώνεται σωστά ο κόσμος, θέλουμε να πούμε ότι τα στοιχεία που προκύπτουν από την περίπτωση του Ντουρμισάι δείχνουν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αντικανονικής συμμετοχής του στο παιχνίδι της Λαμίας με την Σπάρτη. Και οι λόγοι είναι πιο προφανείς από ότι νομίζουμε.

Έχουμε και λέμε:

  • Ο Ντουρμισάι είναι κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου και ελληνικής ταυτότητας.
  • Ναι μεν έχει αγωνιστεί στην εθνική ελπίδων όμως διατηρεί το δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας. Δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας μόνο αν είχε αγωνιστεί με την αντίστοιχη της Αλβανίας. Ανάλογο παράδειγμα υπάρχει με τον Απόστολο Γιάννου που ήταν διεθνής με την εθνική ελπίδων και πλέον αγωνίζεται με την εθνική ανδρών της Αυστραλίας.
  • Αναφέρεται το παράδειγμα ενός παίκτη, του Μένκα, που αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο Ντουρμισάι θεωρείται ως γηγενής καθώς είχε υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Πανιώνιο και στην ομάδα της Ν. Σμύρνης αγωνιζόταν ως Έλληνας. Ο Μενκα δεν είχε υπογράψει ποτέ επαγγελματικό συμβόλαιο και κατά συνέπεια δεν θεωρείται γηγενής ποδοσφαιριστής.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook