Κιάσσος: “Δεν γίνεται o ΟΦΗ να είναι… κομπάρσος”

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Ο έμπειρος παίκτης σε συνέντευξή του αναφέρει μεταξύ άλλων οτι: “Οπότε, όπου κι αν βρίσκεται αυτή η ομάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί και πρέπει όλα τα παιχνίδια να τα κερδίζει”.

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο athitiko.gr ο 41χρονος Χανιώτης ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ.

Οι αναφορές του για τον ΟΦΗ αλλά και το ποδοσφιαρικό του μέλλον:

Κώστα, ένα σχόλιο για το ματς που πέρασε ανάμεσα στην ομάδα σου και τον Κισσαμικό, αλλά και για τη δική σου απόδοση, όπου κατά γενική ομολογία ήσουν από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος του ΟΦΗ.

«Γενικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ήμασταν τόσο απειλητικοί όσο στα τελευταία παιχνίδια. Δεν πιάσαμε υψηλά κριτήρια απόδοσης όπως στα τελευταία 3-4 παιχνίδια και νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που παρόλο ότι δεν ήμασταν καλοί, ήρθε σχετικά εύκολα η νίκη. Σίγουρα, εάν ο αντίπαλος με μία πολύ καλή φάση είχε ισοφαρίσει, η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική. Μετά όμως, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ήρθε εύκολα σχετικά το 2-0. Νομίζω ότι δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό το ματς, αλλά να το αφήσουμε. Ηταν ένα παιχνίδι από το οποίο κρατάμε τους 3 βαθμούς. Κρατάμε λίγα θετικά και τα όποια αρνητικά γιατί αυτά θα μας κάνουν καλύτερους. Σε ό,τι αφορά τη δική μου απόδοση νομίζω ότι δεν μπορώ να πω κάτι εγώ. Αυτό που θέλω είναι να είμαι κάθε εβδομάδα… 150% έτοιμος στο γήπεδο. Το πώς ήταν η απόδοσή μου ας το κρίνουν άλλοι από την ομάδα».

Για τη συνάντησή σου με τον Μάριο Μαρτίνεθ, τον οποίο είχες συμπαίκτη στη Νουμάνθια;

«Ναι, με τον Μάριο (σ.σ. Μαρτίνεθ) ήμασταν μαζί στη Νουμάνθια. Τον είχα (συμπαίκτη) όταν ήταν πάρα πολύ μικρός, έκανε τα πρώτα του βήματα και βρέθηκε μέσα σε πολύ καλά ονόματα και με Ισπανούς ποδοσφαιριστές κι από άλλες χώρες. Είναι ένα παιδί που είχε σχετικά καλή εκτίμηση σαν ποδοσφαιριστής και πήγε σε καλές ομάδες. Είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας και παραμένουμε φίλοι, έχοντας κρατήσει μία πάρα πολύ καλή σχέση και θα συνεχίσω να έχω αυτή τη φιλία μαζί του γιατί είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχω γνωρίσει μέσα από το ποδόσφαιρο».

Στα τρία τελευταία παιχνίδια η ομάδα σου μετρά ισάριθμες νίκες, δείχνοντας γενικώς ένα καλύτερο πρόσωπο. Πόσο πιστεύεις ότι έχει συμβάλει η παρουσία του νέου προπονητή, Νίκου Παπαδόπουλου;

«Νομίζω ότι όλα παίζουν σημαντικό ρόλο, μέσα από τη συνολική δουλειά. Ο προπονητής, οι παίκτες, η απόδοση, το σύνολο δουλειάς καθημερινά στην προπόνηση. Εχουμε αλλάξει τρόπο παιχνιδιού, έχουμε αλλάξει πάρα πολλά πράγματα και συνεχίζουμε ν’ αλλάζουμε. Ο καινούργιος προπονητής περνάει άλλα πράγματα στην ομάδα, κάνει άλλα πράγματα εντελώς καινούργια και νομίζω ότι φαίνεται μέσα στο γήπεδο ότι γίνονται αυτά τα πράγματα».

Διάφοροι παράγοντες διατηρούν τον ΟΦΗ μακριά από τις δύο προνομιούχες θέσεις για την άνοδο στη Super League. Πόσο κοντά ή… πόσο μακριά θεωρείς πως είσαστε, όταν ξεκινά “τώρα” ο β’ γύρος;

«Η ομάδα δεν είχε καλό ξεκίνημα, μείναμε αρκετά πίσω, αλλά είναι μία ομάδα με πάρα πολύ μεγάλη δυναμική, η οποία τα παιχνίδια δεν τα αφήνει. Δεν γίνεται αυτή η ομάδα να είναι κομπάρσος, η ύπαρξη αυτής της ομάδας είναι για να πρωταγωνιστεί, πόσο μάλλον στη Β’ Εθνική. Οπότε, όπου κι αν βρίσκεται αυτή η ομάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί και πρέπει όλα τα παιχνίδια να τα κερδίζει και παρόλο που αυτή τη στιγμή είμαστε έτσι όπως είμαστε, νομίζω ότι το “πιστεύουν” όλοι. Μέχρι να έχουμε ελπίδες και μαθηματικές και αγωνιστικές, νομίζω ότι θα πιστεύουμε και θα συνεχίζουμε να προσπαθούμε προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο που έχουμε βάλει από την αρχή. Δεν αλλάζει κάτι παρόλο που είμαστε κάμποσες θέσεις πίσω».

Κώστα, “γράφεις” τη δική σου ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, βαδίζοντας εξάλλου στα 41 σου χρόνια. Πώς είναι για σένα όλος αυτός ο “μαραθώνιος” που διάνυσες ξεκινώντας την πορεία σου από μια ομάδα τοπικού στα Χανιά, τον αξέχαστο Πανιώνιο Κουμ Καπί, μέχρι σήμερα;

«Αν πιάσουμε κομμάτι-κομμάτι όλη την πορεία από τότε που ξεκίνησα, σίγουρα μου έρχονται μνήμες που πολλές φορές, όπως και στα ξεκινήματα και στη μέση της καριέρας μου, αναπολείς… Σου λείπουν, γιατί γνώρισες πολύ σημαντικούς ανθρώπους, ανθρώπους που μοιράστηκες πράγματα, σε αγάπησαν, αγάπησες και εκτός από το ότι λένε ότι στο ποδόσφαιρο μπορεί να αποκτήσεις “εχθρούς”, να υπάρχουν αντιπαλότητες, γκρίνιες, μουρμούρες, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Κερδίζεις όμως και σημαντικούς ανθρώπους… Εμένα, όλο αυτό το κομμάτι που “γύρισα”, δεν είναι μόνο οι ομάδες, είναι ότι κέρδισα ανθρώπους που πραγματικά αγαπώ και με αγαπούν και μέχρι σήμερα έχω κερδίσει σεβασμό. Δεν τον απαίτησα, γιατί τον σεβασμό τον κερδίζεις από μόνος σου, δεν τον απαιτείς, ούτε τον επιβάλεις σε κάποιον. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι έχω πραγματικούς φίλους».

Αυτή να φανταστούμε είναι η τελευταία σου χρονιά στα γήπεδα;

«Για τώρα που μιλάμε είναι “αυτό”. Παίζω ποδόσφαιρο, είναι το μυαλό μου καθημερινά 150% σε αυτό που κάνω, το αγαπάω πάρα πολύ, αγαπάω την ομάδα πάρα πολύ, το έχω ξαναπεί. Όταν θα έρθει προς το τέλος η σεζόν θα σκεφτώ κάποια πράγματα. Εχω σκεφτεί κάποια πράγματα για ν’ αποφασίσω ακριβώς τι θα κάνω»…

Οταν σταματήσεις τι να περιμένουμε να σε… δούμε; Προπονητή ίσως;

«Θ’ ασχοληθώ πολύ εντατικά με το κομμάτι της ατομικής δουλειάς των αθλητών».

Πηγή: athlitiko.gr

Stoiximan.gr. 0% γκανιότα στα πιο δημοφιλή ματς κάθε μέρα & τα περισσότερα ειδικά στοιχήματα της αγοράς

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook