Χόρχε Λόπεζ: «Ο ΟΦΗ θέλει να γίνει μεγάλος»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με συνέντευξη του σε ιστοσελίδα της Σαραγόσα, ο Χόρχε Λόπεζ ανέφερε τους λόγους που τον έφεραν στον ΟΦΗ αλλά και αυτούς της αποχώρησης του από τον ισπανικό σύλλογο. «Ο ΟΦΗ θέλει να γίνει μεγάλος» ανέφερε ο 33χρονος σε μια συνέντευξη την οποία αναδημοσιεύει το Gentikoule.

Ο μέσος του ΟΦΗ με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «elperiodicodearagon» αναφέρεται στην έλευση του στην Ελλάδα και την Κρήτη μιλώντας με ενθουσιασμό για τη νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα του. «Ήταν ένα παράξενο καλοκαίρι που τελικά με βρήκε να παίζω στον ΟΦΗ. Πιστεύω ότι θα είναι μια καλή εμπειρία. Έχω αποφασίσει να συνεχίσω να αγωνίζομαι και να δοκιμάσω μια νέα περιπέτεια. Ο ΟΦΗ θέλει να γίνει μεγάλος και θα προσπαθήσω να προσθέσω την εμπειρία μου. Κοιτάζω μπροστά με ενθουσιασμό και ελπίζω ότι θα προκύψει ένα θετικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο Χόρχε Λόπεζ αναφερόμενος στην μεταγραφή του στον ΟΦΗ.

Όσον αφορά την αποχώρηση του από την Σαραγόσα, ο Ισπανός μέσος αναφέρει ότι αυτό έγινε επειδή «τελείωσε η Σαραγόσα για εμένα. Στην πραγματικότητα είχα πρόταση για να μείνω και δεν υπέγραψα επειδή ένιωσα ότι έκλεισε ο κύκλος μου στην Σαραγόσα. Πιστεύω ότι το καλύτερο για εμένα ήταν μια αλλαγή. Είχα προσφορά για να συνεχίσω για έναν χρόνο ακόμα όμως αποφάσισαν να μην το κάνω και τώρα είμαι στην Κρήτη όπου θέλω να συνεχίσω να ευχαριστιέμαι το παιχνίδι».

Το Gentikoule σας παρουσιάζει αναλυτικά την συνέντευξη που έδωσε ο Χόρχε Λόπεζ

Το τέλος της χρονιάς δεν σε βρίσκει στην Ισπανία αλλά στον ΟΦΗ.

«Ήταν ένα παράξενο καλοκαίρι που τελικά με βρήκε να παίζω στον ΟΦΗ. Πιστεύω ότι θα είναι μια καλή εμπειρία. Έχω αποφασίσει να συνεχίσω να αγωνίζομαι και να δοκιμάσω μια νέα περιπέτεια. Ο ΟΦΗ θέλει να γίνει μεγάλος και θα προσπαθήσω να προσθέσω την εμπειρία μου. Κοιτάζω μπροστά με ενθουσιασμό και ελπίζω ότι θα προκύψει ένα θετικό αποτέλεσμα»
Υπήρξε όμως η στιγμή που φαινόταν ότι θα ανανέωνες με την Ρεάλ Σαραγόσα

«Τελείωσε η Σαραγόσα για εμένα. Στην πραγματικότητα είχα πρόταση για να μείνω και δεν υπέγραψα επειδή ένιωσα ότι έκλεισε ο κύκλος μου στην Σαραγόσα. Πιστεύω ότι το καλύτερο για εμένα ήταν μια αλλαγή. Είχα προσφορά για να συνεχίσω για έναν χρόνο ακόμα όμως αποφάσισαν να μην το κάνω και τώρα είμαι στην Κρήτη όπου θέλω να συνεχίσω να ευχαριστιέμαι το παιχνίδι».

Ένιωσες έκπληξη που σου πρόσφεραν να συνεχίσεις για ακόμα μια χρονιά;

«Δεν ένιωσα έκπληξη. Η Σαραγόσα εκτίμησε την αξία μου και την προσφορά μου στην ομάδα. Ήμουν στην Σαραγόσα για τρία ολόκληρα χρόνια, δεν δημιούργησα κανένα πρόβλημα και προσπάθησα να βοηθήσω όσο πολύ μπορούσα. Όμως έρχεται η στιγμή που κάποιος παίρνει αποφάσεις όταν σκέφτεται ότι ήρθε η ώρα για μια αλλαγή. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι νιώθω υπερήφανος που φόρεσα την φανέλα της Σαραγόσα».

Πλήγωσες κανέναν;

«Όχι. Πιστεύω ότι πέρασα τρία υπέροχα χρόνια στην Σαραγόσα όμως υπέφερα αρκετά κάποιες περιόδους. Φεύγω έχοντας καθαρή την συνείδηση μου επειδή πάντα προσπαθούσα για το καλύτερο».

Πιστεύεις ότι οι παίκτες που ήρθαν δεν εκτιμήθηκαν όσο θα έπρεπε από τον Μαρσελίνιο;

«Όχι, αν και στην περίπτωση μου φαίνεται το αντίθετο. Εγώ έπαιξα αρκετά επειδή σε τρεις χρονιές αγωνίστηκα σε περισσότερα από 90 παιχνίδια. Αυτό σημαίνει ότι πάντα ήμουν διαθέσιμος για τους προπονητές μου. Αυτή είναι η αλήθεια γιατί κάποιοι είπαν ότι η προσφορά μου ήταν μικρή».

Ποιο είναι το συμπέρασμα σου από την θητεία σου στην Σαραγόσα;

«Όλα ξεκίνησαν μια χαρά αφού πήρα μια δύσκολη απόφαση για να συνεχίσω στην Σαραγόσα αφήνοντας την Ρασίνγκ Σανταντέρ. Εκείνη την χρονιά είχαμε ένα κακό ξεκίνημα όμως κερδίσαμε την παραμονή μας. Στην συνέχεια, στην Πριμέρα είχαμε δύο δύσκολα χρόνια και μερικές φορές ντροπιαστικά όμως πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν η παραμονή μας. Είμαι ευχαριστημένος όμως μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα».

Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να πας καλύτερα;

«Θέλω να είμαι φιλόδοξος και να κρίνω τον εαυτό μου. Πιστεύω ότι μπορώ να δώσω περισσότερα ή να ήμουν περισσότερο πετυχημένος. Όταν έφτασα στην Σαραγόσα, ένιωσα έκπληξη που δημιουργήθηκαν προσδοκίες γύρω από εμένα. Πάντα προσπαθούσα για το καλύτερο και όλοι κοιτούσαν τα στατιστικά μου. Αυτό ήταν το συναίσθημα που ένιωθα και για αυτόν τον λόγο αισθάνομαι μια στενοχώρια γιατί πάντα έδινα τον καλύτερο εαυτό μου».

Τέλος, πιστεύεις ότι η κριτική από τους φιλάθλους ήταν αυστηρή;

«Κάποιες φορές ναι επειδή περίμεναν περισσότερα από εμένα. Είμαι ένας παίκτης με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και όταν τα πράγμα δεν πάνε όπως τα περιμένεις, οι φίλαθλοι κατηγορούν εμένα. Όμως, εγώ δεν τους κατηγορώ για αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος για την σχέση μου μαζί τους και ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει ότι θέλει».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook