Πατεμτζής: “Η άνοδος πλέον δεν εξαρτάται από τον ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μανώλης Πατεμτζής μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον φετινό ΟΦΗ και την μάχη που δίνει για την άνοδο ενώ στάθηκε στην σταθερότητα που δείχνουν Απόλλωνας και Λαμία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανώλης Πατεμτζής στον Athletic Radio 104,2

Για τον φετινό ΟΦΗ: “Είμαι υπέρ των ομάδων που χτίζονται σιγά – σιγά και έχει περισσότερο μέλλον από το να χτίσεις μέσα σε μια ημέρα. Σίγουρα έπαιξε τον ρόλο του και αν κάθε χρόνο αλλάζεις 10 και 20 παίκτες. Χρειάζεται χρόνος για να έρθουν αποτελέσματα και δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή. Βλέπουμε και το παράδειγμα του Εργοτέλη. Και ο ΟΦΗ είχε αυτήν την δυσκολία όμως αυτό είναι κάτι που το κάνουν οι περισσότερες ομάδες. Χρειαζόταν να πάρει 2-3 παίκτες με παραπάνω ποιότητα αλλά επειδή είμαι απ’ έξω, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες και είναι εύκολο να βγουν συμπεράσματα”.

Για το αν προλαβαίνει ο ΟΦΗ να πάρει την άνοδο: “Δεν εξαρτάται από αυτόν. Πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει και να μην κερδίζουν οι άλλες δύο ομάδες. Το ανησυχητικό για εμένα είναι ότι αυτές οι δύο ομάδες δείχνουν αξιοπρόσεκτη σταθερότητα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη δυσκολία για εμένα”.

Για την πίεση που καλείται να διαχειριστεί ο ΟΦΗ: “Συμβαίνει, δεν μπορούμε να ξέρουμε τους λόγους που συμβαίνει. Είναι ο Άρης με τον ΟΦΗ, που ήταν τα δύο πρώτα φαβορί όμως με ένα κακό αποτέλεσμα – λόγω της πίεσης – μπορεί να δημιουργηθεί περισσότερη πίεση. Είναι ένα μειονέκτημα για ομάδες όπως ο ΟΦΗ και ο Άρης, όταν δεν έχουν την ομάδα που πρέπει”.

Για το αν καθυστέρησε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας: “Δεν νομίζω ότι άργησε να ενσωματωθεί γιατί από ότι ξέρω, το υλικό του ΟΦΗ έχει παίκτες που γνωρίζουν την κατηγορία. Απλά, στην αρχή ήρθαν κακά αποτελέσματα όπως οι ισοπαλίες με την Καλλονή και τον Κισσαμικό και έφερε τριγμούς στην ομάδα”.

Για την παρουσία του Νίκου Παπαδόπουλου στον πάγκο του ΟΦΗ: “Στην Ελλάδα όλοι οι πάγκοι είναι δύσκολοι. Ο Παπαδόπουλος, όπως και ο Νιόπλιας, έδωσαν πολλά στην ομάδα και σίγουρα είναι καλοί προπονητές. Είναι δύσκολο το έργο του Νίκου Παπαδόπουλου και για να είναι πετυχημένος πρέπει να πάρει την άνοδο. Σίγουρα, δεν είναι εύκολο να γίνει όμως πρέπει να εκμεταλλευτεί την αποτυχία, να μην γίνουν ξανά τα λάθη που έγιναν ώστε του χρόνου να έρθουν ακόμα πιο κοντά στην επιτυχία”.

Για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει στον ΟΦΗ: “Βλέπω πολύ θετική την προσπάθεια. Δείχνει μια συνέπεια στις υποχρεώσεις της, φαίνεται ότι αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν για το καλό του ΟΦΗ. Τώρα, αν κάποια στιγμή δεν έρθουν τα αποτελέσματα, έτσι είναι το ποδόσφαιρο”.

Για την εκπομπή – αφιέρωμα στον Μανώλη Πατεμτζή: “Για εμάς που συμμετείχαμε και έχοντας μπροστά μας τον “Ολλανδό” ήταν μια επανεκκίνηση για όσα περάσαμε. Όλοι όσοι βρεθήκαμε εκεί, ήμασταν τουλάχιστον 10 χρόνια μαζί. Ήταν συγκινητικό να βλέπεις αυτόν τον άνθρωπο μαζί σου και ήταν μια βραδιά που ήταν αφιερωμένη στον άνθρωπο που δημιούργησε αυτόν τον ΟΦΗ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook