Ρόναλντ Γκόμεζ: “Είπα όχι στην εθνική λόγω του ΟΦΗ”!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Ρόναλντ Γκόμεζ παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών στην ιστορία της Κόστα Ρίκα και ακόμα και τώρα συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Έτσι, οι Κοσταρικανοί έφεραν στο φως μια άγνωστη ιστορία του 2001 που έχει άμεση σχέση με τον ΟΦΗ και τα μπαράζ της Ρόδου.

Τον Ιούνιο του 2001 ο ΟΦΗ έδινε την μάχη του με τον ΠΑΣ Γιάννενα καθώς κινδύνευε, για πρώτη φορά, με υποβιβασμό από την Α’ Εθνική. Το τι έγιναν στα παιχνίδια με τον ΠΑΣ και κυρίως το δεύτερο που έγινε στην Ρόδο, έχουν μείνει χαραγμένα στο μυαλό και τις καρδιές των φιλάθλων του ΟΦΗ.

16 χρόνια μετά, εφημερίδα της Κόστα Ρίκα φιλοξενεί ένα άγνωστο παρασκήνιο από εκείνο τον Ιούνη όταν και η εθνική ομάδα έδινε σημαντικό παιχνίδι στο Μεξικό για να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002. Οι Κοσταρικανοί έδιναν τον νυν υπέρ πάντων αγώνα στο “Στάδιο Αζτέκα” αλλά ο Ρόναλντ Γκόμεζ απουσίαζε από τις κλήσεις του, τότε, ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής ομάδας Αλεχάντρο Γκιμαράες. Εκείνο τον Ιούνη, είχε δημιουργηθεί πολύ μεγάλος ντόρος λόγω της απουσίας του βασικού επιθετικού της Κόστα Ρίκα που δεν ήταν άλλος από τον Ρόναλντ Γκόμεζ.

Σήμερα, τον Μάρτιο του 2017, ο πρώην μεγάλος επιθετικός του ΟΦΗ απαντάει στο γιατί απουσίασε από εκείνο το σημαντικό παιχνίδι, που τελικά δεν κόστισε στην Κόστα Ρίκα αφού προκρίθηκε πραγματοποιώντας και εξαιρετική πορεία μάλιστα, επικαλούμενος τους αγώνες μπαράζ με τον ΠΑΣ Γιάννενα!

“Ο “Γκίμα” (σημ. Γκιμαράες) γνώριζε ότι ο Γκόμεζ είχε υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα και τον σύλλογο του που ήταν ο ΟΦΗ και αποφάσισε να μην τον καλέσει στο παιχνίδι με το Μεξικό” λέει ο δημοσιογράφος Φρανκ Ρόχας.

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα nacion.com κάνει και ο Ρόναλντ Γκόμεζ που εξιστορεί τα περιστατικά εκείνου του Ιούνη που ζήτησε να μείνει στην Ελλάδα για να ενισχύσει τον ΟΦΗ στους αγώνες μπαράζ με τον ΠΑΣ όπου τελικά σκόραρε στις δύο νίκες με αποτέλεσμα να υποβιβαστούν τα Γιάννενα. Ο παλαίμαχος φορ του ΟΦΗ είναι πλέον προπονητής στην Σελαχού της Γουατεμαλάς και γυρίζει τον χρόνο, 16 χρόνια πίσω. “Βρισκόμουν στον ΟΦΗ και όταν η εθνική ομάδα αντιμετώπιζε το Μεξικό, εμείς είχαμε μια πολύ σημαντική σειρά αγώνων που έπρεπε να κερδίσουμε. Η ομάδα με χρειαζόταν και η διοίκηση του ΟΦΗ ζήτησε από τον “Γκίμα” να μην με καλέσει ώστε να αγωνιστώ σε αυτά τα παιχνίδια” λέει αρχικά και συνεχίζει: “Ο “Γκίμα” συμφώνησε, εγώ δεν πήγα στην εθνική ομάδα και έμεινα στην Ελλάδα. Έπαιξα στα παιχνίδια και πέτυχα τα γκολ που έσωσαν τον ΟΦΗ” λέει υπερήφανος – όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα.

Μάλιστα, ο Ρόναλντ Γκόμεζ περιγράφει την αγωνία που είχε για να μάθει το αποτέλεσμα του αγώνα της Κόστα Ρίκα με το Μεξικό: “Δεν υπήρχε κανένας τρόπος για να δω το παιχνίδι. Το ίντερνετ και οι επικοινωνίες δεν ήταν όπως σήμερα και τελικά έμαθα το αποτέλεσμα αρκετές ώρες μετά το τέλος του αγώνα όταν και πληροφορήθηκα ότι κερδίσαμε το Μεξικό. Εκείνη την στιγμή ένιωσα μια στενοχώρια επειδή δεν αγωνίστηκα αλλά και παράλληλα ήμουν χαρούμενος για τον ιστορικό θρίαμβο”.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook