Εκτεθειμένη η Football League για το σκάνδαλο της ένστασης

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πρόεδρος της Stoiximan.gr Football League Λεωνίδας Λεουτσάκος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την πρόταση αναδιάρθρωσης και παράλληλα… έπιασε “αέρα” για το σκάνδαλο της καταγγελίας του ΟΦΗ εις βάρος της Λαμίας.

Ο κύριος Λεουτσάκος μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 υποστήριξε – για μια υπόθεση που δεν έχει εκδικαστεί καν (!!) – ότι έχει αλλάξει ο ΚΑΠ (κάτι τέτοιο δεν ισχύει όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα ρεπορτάζ) και αυτός είναι ο λόγος που μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει ο προσδιορισμός της υπόθεσης.

Αρχικά ο κύριος Λεουτσάκος υποστήριξε ότι: “O ποδοσφαιρικός εισαγγελέας παρενέβη βάσει ΚΑΠ που έχει το καταστατικό της ΕΠΟ. Πέρυσι η περίπτωση του Απόλλωνα με την Ελευσίνα ήταν εντελώς διαφορετική από αυτήν που έγινε φέτος. Πέρυσι έκανε ένσταση η ομάδα που ήταν διαγωνιζόμενη ενώ φέτος όχι. Βάσει του ΚΑΠ που έχει αλλάξει, η ένσταση δεν έγινε από την Σπάρτη αλλά από τον ΟΦΗ και τον Άρη. Και για αυτόν τον λόγο πήγε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και όχι στο πειθαρχικό της Football League. Ο ΚΑΠ έχει αλλάξει το καλοκαίρι”.

Η επόμενη αναφορά του προκαλεί αρκετά ερωτηματικά αφού χαρακτήρισε διαφορετικές την περσινή απόφαση του Απόλλωνα με την φετινή της Λαμίας υποστηρίζοντας πως “πέρυσι την ένσταση την έκανε η Ελευσίνα και δικάστηκε από το πειθαρχικό όργανο της Football League. Φέτος, πήγε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, εξέτασε τα χαρτιά που του έδωσαν και πήρε αυτήν την απόφαση. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας πήρε το δελτίο του Ντουρμισάι και θεώρησε ότι δεν συντρέχει λόγος. Το σκεπτικό της απόφασης δεν μπορώ να το γνωρίζω. Ο ΚΑΠ άλλαξε το καλοκαίρι και επειδή η ΕΠΟ ήταν σε μια αναταραχή με τις προκηρύξεις που έβγαλαν και με αυτά που έγιναν, έχει διατυπωθεί αυτό το λάθος το οποίο αναφέρεται και σε παράγραφο. Αυτά τα ξέρουν οι δικαστικοί, εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα να επικοινωνήσουμε”.

Όσο για το αν θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση, αρκέστηκε να πει πως “μέχρι τώρα ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας πήρε την απόφαση και πήγε την υπόθεση στο αρχείο. Δεν είναι η αρμοδιότητα μου, εγώ δεν έχω κάποια ενημέρωση. Αν οι νομικοί του Ο ΦΗ ή του Άρη ξέρουν κάτι παραπάνω, εγώ δεν το γνωρίζω”.

Βέβαια εδώ αξίζει να επαναλάβουμε πως προφανώς ο πρόεδρος της Stoiximan.gr Football League… είχε λάθος ενημέρωση αφού στην περσινή υπόθεση του Απόλλωνα, απορρίφθηκε η ένσταση του Πανελευσινιακού αλλά δικαιώθηκαν οι καταγγελίες Λάρισας και Κέρκυρας που είχαν έννομο συμφέρον για την αφαίρεση των έξι βαθμών.

Τέλος για την πρόταση αναδιάρθωσης του πρωταθλήματος, ο Λεωνίδας Λεουτσάκος εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του: “Η Σούπερ Λιγκ αποφάσισε κάποια πράγματα για την Σούπερ Λιγκ. Δεν μπορούμε να είμαστε οι φτωχοί συγγενείς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Εμείς οι προέδροι θα κάνουμε Δ.Σ. την ερχόμενη Τετάρτη για να δούμε τι θα κάνουμε. Οι προέδροι πληρώνουν από την τσέπη τους και ειδικά φέτος. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Και εμείς μπορούμε να πάρουμε μια παρόμοια απόφαση αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο; Αν δεν καθίσουμε μαζί όλοι οι εμπλεκόμενοι για να δούμε πως θα επιβιώσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τότε δεν θα βρεθεί λύση. Φέτος δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ και όλα πήγαν για την εξυγίανση. Δεν έχουμε τις μεγάλες χορηγίες και τα μεγάλα ποσά. Εμείς θα κάνουμε το Δ.Σ., θα πάρουμε κάποιες αποφάσεις και από εκεί και πέρα θα τις δώσουμε στην Σούπερ Λιγκ και την ΕΠΟ. Η δική μας θέση είναι να παίρνουν την άνοδο δύο ομάδες και δεν ζητάμε κάτι παραπάνω. Θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας και από εκεί και πέρα θα διεκδικήσουμε το καλύτερο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook