Η στάση της ζωής του Κιάσσου: “Από όλη την Ελλάδα σκέφτηκαν τον Γιώργο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Κώστας Κιάσσος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την παρουσία του στο φιλικό της Νεάπολης αλλά και την μεγάλη ανταπόκριση που υπήρξε από όλο τον κόσμο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Κιάσσος στον Αthletic Radio 104,2

Για το φιλανθρωπικό παιχνίδι της Νεάπολης: “Μπορεί να είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει, μπροστά στην ζωή του μικρού ήρωα, του Γιώργου. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για αυτόν τον σκοπό. Δόθηκε ένα τεράστιο μήνυμα, υπήρχε πάρα πολύς κόσμος στο γήπεδο”.
Για την ανταπόκριση που υπήρχε από τον κόσμο: “Είχε κινητοποιηθεί αρκετός κόσμος, ήρθαν πολλά μηνύματα για τον Γιώργο από πολλά μέρη της Ελλάδας. Είναι λυπηρό που πήγαμε εκεί για αυτόν τον σκοπό. Δυστυχώς, το έφερε έτσι η μοίρα και εύχομαι από την πλευρά μου να φύγει από το δύσκολο μονοπάτι”.
Για αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες: “Θα πρέπει να σκεφτόμαστε δυνατά και αισιόδοξα ώστε να τα βλέπουμε από θετική ψυχολογία. Όμως αυτό που μπορεί να σε λυγίσει όταν τέτοιες ασθένειες χτυπούν ανθρώπους μικρής ηλικίας. Αυτό βέβαια δείχνει ότι ο αθλητισμός δεν έχει να χωρίσει τίποτα. Παιδιά που είχαμε παίξει ως αντίπαλοι, γελάσαμε, μιλήσαμε για το πρόβλημα του Γιώργου και ο αθλητισμός δεν έχει να χωρέσει τίποτα. Αντιθέτως μπορεί να στείλει θετικά και αισιόδοξα μηνύματα”.
Για το πως βλέπει ο ίδιος αυτές τις ενέργειες: “Πριν από αρκετά χρόνια και εγώ έβλεπα πολύ διαφορετικά τον αθλητισμό. Όμως, τα τελευταία χρόνια αρκετά πράγματα με άλλαξαν ως χαρακτήρα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που πρέπει να το βλέπεις με αγάπη. Μέσα στο γήπεδο όλοι είναι αντίπαλοι όμως μετά από 90 λεπτά πρέπει να είμαστε φίλοι. Βλέπουμε καθημερινά τι προβλήματα αντιμετωπίζει ο κόσμος. Είμαι και λίγο φορτισμένος, δακρύζει, με συγχωρείτε.  Όταν μένεις μόνος σου, βγαίνει αυτή η φόρτιση”.
Για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα: “Εύχομαι οι αθλητικοί φορείς της Ελλάδας να δημιουργήσουν μια επιτροπή, να μην υπάρχει μόνο ο ΠΣΑΠ, που θα ασχολείται με αυτές τις ενέργειες και το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι φιλανθρωπικές αναμετρήσεις. Να γίνει και ένα εγγυητικό ταμείο για τους παίκτες που έχουν χάσει τα χρήματα τους”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook