Πως ο Κουκουλάκης “παγίδευσε” τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η φράση – κλειδί στην ανακοίνωση του ΟΦΗ, το βράδυ του Σαββάτου, και οι επαφές που έδειξαν πως ο Ηρακλειώτης αρχιδιαιτητής “παγίδευσε” τον ΟΦΗ με υποσχέσεις για “50-50”. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από το Gentikoule.

Με την ανακοίνωση – επίθεση του ΟΦΗ κατά της ΚΕΔ, δίχως να αναφερθεί ονομαστικά, η ΠΑΕ έδωσε τροφή για σχολιασμό με μια πρόταση που σήκωσε αρκετή συζήτηση. Συγκεκριμένα, με την πρόταση «Ο ΟΦΗ δεν θα ζητούσε ποτέ εύνοια και από κανένα. Ηθελε την ισονομία, αλλά εισέπραξε κοροιδία!» , η διοίκηση του ΟΦΗ πετάει «καρφιά» για τον Μιχάλη Κουκουλάκη. Τι όμως συνέβη κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς για να αναφέρει ο ΟΦΗ ότι “εισέπραξε κοροϊδία”;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΦΗ επικοινώνησε ελάχιστες φορές, πάντα επίσημα και έχοντας θεσμικό ρόλο εκείνοι που το έκαναν, με τον Μιχάλη Κουκουλάκη ως ένας εκ των αρχιδιαιτητών της ΚΕΔ. Ασφαλώς, οι επαφές που έγιναν, από την πλευρά της ΠΑΕ, δεν έγιναν ποτέ για να ζητήσουν εύνοια αλλά μεγαλύτερη προσοχή στα παιχνίδια του ΟΦΗ. Άλλωστε, τα πρώτα σημάδια ανησυχίας είχαν φανεί με την διαιτησία – σφαγή του Μακρυπόδη στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Απόλλωνα αλλά και τα σφυρίγματα που έπαιξαν τον ρόλο τους στα ματς με Κισσαμικό, Καλλονή.

Τα παραπάνω συνέβησαν πριν την ανάληψη των καθηκόντων του Μιχάλη Κουκουλάκη, η οποία συνέβη μέσα στο πρώτο 20ημερο του Νοέμβρη. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Μιχάλη Κουκουλάκη, υπήρξαν επαφές ανάμεσα στην ΠΑΕ και τον Ηρακλειώτη αρχιδιαιτητή ζητώντας του την ισονομία σε όλα τα παιχνίδια της Stoiximan.gr Football League. Πράγματι, ο πρώτος μήνας κύλησε ιδανικά με τον ΟΦΗ να μην έχει κανένα πρόβλημα στα παιχνίδια του και φτάσαμε στον Γενάρη όποτε και έρχονται τα παιχνίδια που καθόρισαν το φετινό αποτέλεσμα. Ο ΟΦΗ σε διάστημα 30 ημερών δέχεται 30 κίτρινες κάρτες (!!) ενώ πάει στην Θεσσαλονίκη με την ΚΕΔ να έχει ορίσει διαιτητή Σούπερ Λιγκ, τον Αρετόπουλο. Ο Τρικαλινός διαιτητής αλλοιώνει το αποτέλεσμα με τον μη καταλογισμό του πέναλτι εις βάρος του Χαντί και στον ΟΦΗ είναι έξαλλοι. Βγαίνει ανακοίνωση μετά το ματς της Θεσσαλονίκης και εκεί γίνονται ξανά οι επόμενες επαφές. “Ο ΟΦΗ θα έχει το 50-50 όπως και όλες οι υπόλοιπες ομάδες” ήταν το… μήνυμα που στάλθηκε από την πλευρά του Κουκουλάκη και στον ΟΦΗ επαναπαύονται. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως ένα Σαββατοκύριακο νωρίτερα, ο Παπαδόπουλος – δίχως να έχει εκείνος την μεγαλύτερη ευθύνη για το αποτέλεσμα – είχε σφυρίξει το παιχνίδι του ΟΦΗ με την Λαμία όπου το παιχνίδι του κινήθηκε στα προχθεσινά του δεδομένα (μόνο που τότε δεν χρειάστηκε να δώσει πέναλτι).

Το πρώτο ανησυχητικό κρούσμα έρχεται με τον Αρε τόπουλο και στον ΟΦΗ κάνουν νέες επαφές με τον Κουκουλάκη που τους καθησυχάζει ότι οι διαιτησίες του πρωταθλήματος θα είναι κομμένες στην μέση. Τα σκάνδαλα στα παιχνίδια της Λαμίας συνεχίζονται και κάθε Κυριακή βλέπουμε ένα σόου ενώ ο ΟΦΗ (όπως πρέπει) αντιμετωπίζει διαιτησίες 50-50.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το παιχνίδι με τον Απόλλωνα όταν ορίστηκε ο Παπαδόπουλος με τον Κουκουλάκη (αλλά και τον Τριτσώνη για να τα λέμε όλα) να “παγιδεύει” τον ΟΦΗ κατ’ αυτόν τον τρόπο καθησυχάζοντας την ΠΑΕ ότι όλες οι ομάδες θα αντιμετωπιστούν από καθεστώς ισονομίας. Αντ’ αυτού, λίγους μήνες μετά ο ΟΦΗ εισέπραξε κοροϊδία και ψεύτικες υποσχέσεις με τον Κουκουλάκη να αναδεικνύεται σε “όμηρο” (άρα και συνενόχο) των καταστάσεων της νέας τάξης πραγμάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook