Τσίκινης: “Ο ΟΦΗ αδικήθηκε σε κρίσιμα παιχνίδια”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πρώην διεθνής διαιτητής Ηρακλής Τσίκινης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τα συνεχιζόμενα λάθη εις βάρος του ΟΦΗ τονίζοντας με νόημα ότι “ο ΟΦΗ πρέπει να θωρακιστεί από μέσα”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ηρακλής Τσίκινης στον Athletic Radio 104,2

Για το γεγονός ότι είχε… “προειδοποιήσει” τον ΟΦΗ στις αρχές της περιόδου: «Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε τότε. Είχα πει τότε ότι ο ΟΦΗ και η διοίκηση του πρέπει να προσέξουν και να παρθούν μέτρα προστασίας της ομάδας. Ο ΟΦΗ δεν είναι κάποια ομάδα που αγωνίζεται σε αυτές τις κατηγορίες και ανήκει στην Σούπερ Λιγκ. Και αυτό δεν το λέει ο Ηρακλής Τσίκινης, αλλά όλος ο κόσμος».

Για την διαιτησία του Παπαδόπουλου στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα: «Πρέπει να αντιμετωπίζεται επί ίσοις όροις και όχι να πάρει κάτι που δεν δικαιούται. Καταρχήν, έγινε λάθος με τον ορισμό του κυρίου Παπαδόπουλου. Αρχικά, έπρεπε να οριστεί ένας διεθνής διαιτητής γιατί ο κύριος Παπαδόπουλος ανέβηκε φέτος στην Σούπερ Λιγκ, παρότι είχε κάνει καλές διαιτησίες. Εξαρχής, λοιπόν, έγινε ένα μεγάλο λάθος. Ο ΟΦΗ δεν αντιμετωπίστηκε επί ίσοις όροις, δέχτηκε μεγάλο πλήγμα στον πειθαρχικό τομέα και δεν πιστεύω ότι ήταν μια σκληροτράχηλη ομάδα για να δικαιολογούνται οι τόσες κάρτες. Ο ΟΦΗ έχει δίκιο να διαμαρτύρεται για την αντιμετώπιση που έχει από την διαιτησία».

Για τη νέα ΚΕΔ: «Ο κύριος Κουκουλάκης με τον κύριο Τριτσώνη έχουν πάρει έν λευκώ την διαιτησία και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν να λογοδοτήσουν πουθενά. Κατά συνέπεια, έπρεπε να έχουν πιο καθαρό μυαλό για τους ορισμούς των διαιτητών. Ο ΟΦΗ δεν έχει ανάγκη καμία εύνοια και συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα που χαρακτηρίζεται από αρκετά κακώς κείμενα».

Για το αν ο ΟΦΗ προστάτευσε την ομάδα: «Θεωρώ ότι η διοίκηση του ΟΦΗ έκανε ότι μπορούσε. Η δική μου άποψη είναι ότι αυτή η διοίκηση με τον συγκεκριμένο πρόεδρο είναι από τις καλύτερες διοικήσεις του ΟΦΗ. Φυσικά υπήρχαν προβλήματα απειρίας όμως ο κόσμος πρέπει να την στηρίξει. Από εκεί και πέρα, η διοίκηση του ΟΦΗ με τον Γιάννη Πολεμαρχάκη χρειάζεται να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους. Η δύναμη του κόσμου του, είναι αυτή που αντλεί ο ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ δεν είναι κανένα μικρό μαγαζί που μπαίνεις μέσα για να το κλέψεις και δεν θα χτυπήσει ο συναγερμός. Αυτή η ομάδα πρέπει να θωρακιστεί από μέσα. Το ανθρώπινο είναι μέσα στο παιχνίδι».

Για την παρουσία του Μιχάλη Κουκουλάκη: «Ο κύριος Κουκουλάκης είναι ο τελευταίος που θα ήθελε να αδικηθεί ο ΟΦΗ. Είναι ένα ηθικό στοιχείο όμως άλλο είναι να είσαι διαιτητής και άλλο να βρίσκεσαι σε αυτήν την θέση. Ο Μιχάλης έχει μια απειρία για να βρεθεί στο συγκεκριμένο πόστο και ίσως εκεί, υπήρξαν κάποια θέματα με το «50-50» με την ομάδα της πόλης από την οποία κατάγεται. Βεβαίως έχει και ευθύνη όμως από εκεί και πέρα, το τι γίνεται σε αυτό το κομμάτι όπου εμπεριέχεται και η διαιτησία. Ο ΟΦΗ αδικήθηκε σε κρίσιμα παιχνίδια και πραγματικά είναι αληθινά γεγονότα και δίχως καμία υπερβολή. Όμως, από εδώ και πέρα αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε  είναι η επόμενη ημέρα και πως ο ΟΦΗ θα βγει πιο ισχυρός και δυνατός από την φετινή του περιπέτεια».

Για τα παρατράγουδα που έχουμε δει στην φετινή σεζόν: «Βλέπουμε ότι μια ομάδα που είναι στις πρώτες θέσεις, έχει συνεχώς την εύνοια της διαιτησίας. Άλλοι μπορούν να πουν ότι είναι κατευθυνόμενο και άλλοι θα το κρίνουν από την ιστορία. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι ο ΟΦΗ δεν είχε καμία βοήθεια, αντιθέτως αδικήθηκε. Θεωρώ ότι η βαθμολογική του θέση είναι άδικη. Είμαι κοντά στην ομάδα από την Γ’ Εθνική και δεν είδα κάποιο παιχνίδι που να ευνοήθηκε. Όμως, νομίζω ότι υπάρχουν ευθύνες και την μεγαλύτερη την έχει η ΚΕΔ αφού παίζουν με «λυμένα χέρια» καθώς έχουν πάρει λευκή επιταγή από ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ».

Για το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά “σφαλτσοσφυρίγματα”: «Και εγώ κάνω αυτόν τον συνειρμό. Από την στιγμή που η ΚΕΔ αξιολογεί αυτά τα παιχνίδια και αυτό ισοδυναμεί με καλές διαιτησίες. Λογικά, σε τέτοια παιχνίδια δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τις διαιτησίες. Κανονικά, έπρεπε να ελαχιστοποιούνται αυτά τα λάθη. Από ότι γνωρίζω, ο βοηθός του αγώνα Λαμία – Πανσερραϊκός πήγε σπίτι του και γνωρίζω ότι υπάρχει μια καχυποψία. Δεν μπορούμε να βγούμε και να πούμε αν το λάθος του, το έκανε από δόλο ή όχι».

Για το αν προβλέπει καλύτερες ημέρες: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Αν δεν αφήσουμε ανεξάρτητη την διαιτησία τότε νομίζω ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας, από το δικό του πόστο ο καθένας και να πιέσουμε για το καλύτερο. Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για να βελτιωθεί αλλά όλοι πρέπει να κοιτάξουμε το καλύτερο για την διαιτησία γιατί μόνο έτσι θα έρθει και το καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook