Ώρες ευθυνών και λήψης αποφάσεων

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Νωρίτερα ενημερωθήκατε για την κρίσιμη Γ.Σ. των μετόχων της ΠΑΕ και λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή της, το Gentikoule καταγράφει τα δεδομένα.

Δεν αμφιβάλει κανένας πως τα δύο τελευταία χρόνια, ο ΟΦΗ ήταν ήρεμος διοικητικά δίχως σκοτούρες και εσωτερικά ζητήματα. Όμως,πλέον επειδή η χρονιά χάθηκε, οι επιχειρηματίες που έχουν στα χέρια τους, τις τύχες του ΟΦΗ θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την επόμενη ημέρα και παράλληλα καλούνται να πάρουν πολύ σημαντικές αποφάσεις για τη νέα χρονιά.

Το φετινό πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουνίου και κατά συνέπεια δεν υπάρχει χρόνος ούτε για χάσιμο αλλά ούτε και για ήξεις – αφίξεις. Ήρθε η ώρα να παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις για τη νέα χρονιά με κυριότερη όλων τα εχέγγυα που πρέπει να δοθούν στο Νίκο Παπαδόπουλο προκειμένου να παραμείνει στο “τιμόνι” του ΟΦΗ και τη νέα χρονιά.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων ανάμεσα στο Νίκο Παπαδόπουλο και τα μέλη του συμβουλίου. Όμως, αυτήν την στιγμή, αυτό είναι κάτι που δεν λέει απολύτως τίποτα και παράλληλα δεν σημαίνει κάτι για τη νέα χρονιά. Και ο λόγος είναι ότι τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. δεν αποτελούν και τους μετόχους του ΟΦΗ, κάτι που σημαίνει ότι εκείνοι είναι που χρηματοδοτούν (στο μεγαλύτερο κομμάτι) το ποδοσφαιρικό τμήμα. Άρα, από τις προθέσεις τους και τις… “τσέπες” τους θα εξαρτηθεί το αν ο ΟΦΗ θα μπει σε δυσάρεστες περιπέτειες για τη νέα χρονιά. Κάτι που όλοι απεύχονται όμως πλέον είναι ώρα πράξεων και όχι συζητήσεων στον αέρα.

Από την διάθεση για οικονομική στήριξη στο πλάνο του Νίκου Παπαδόπουλου, θα εξαρτηθεί και η παραμονή του στον πάγκο του ΟΦΗ. Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν πως στις συζητήσεις που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, το τωρινό (με το επόμενο) μπάτζετ δεν έχει και μεγάλη οικονομική διαφορά. Και μιλάμε πάντα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Νίκου Παπαδόπουλου που θέλει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η σημερινή Γ.Σ. αποτελεί ένα πρώτο (και ιδιαίτερα σημαντικό) δείγμα γραφής για το αν η εποχή της πολυμετοχικότητας θα διαλυθεί για δεύτερη φορά, από το 2009 και μετά. Όλα όσα διαρρέονται μέχρι στιγμής δεν είναι καθόλου ευοίωνα αλλά το αντίθετο. Ασφαλώς και δεν κινδυνολογούμε. Απλά καταγράφουμε τα δεδομένα εν όψει της σημερινής συγκέντρωσης.

Επιπλέον, οι μέτοχοι που συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ο ΟΦΗ δεν είναι μια ομάδα που απλά συμμετείχαν για να… συμμετέχουν. Μπήκαν γιατί ο ΟΦΗ είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους που η ενασχόληση τους με αυτόν, αποτελεί μια συμμετοχή τους στα κοινά του τόπου. Η φετινή σεζόν κρίνεται αποτυχημένη με βάση – και μόνο – την βαθμολογική θέση της ομάδας. Είτε η (μεγαλύτερη) ευθύνη ανήκει στην ομάδα, είτε αλλού. Όμως το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι κρίνεται αποτυχημένη όταν όλοι βλέπουμε τον ΟΦΗ να βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook