Χρόνια πολλά Μαχαμαντού!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μαχαμαντού Ντιαρά συμπληρώνει σήμερα τα 36 του χρόνια (γεν. 18/5/1981) και το Gentikoule αποθεώνει τον Αφρικανό που μπορεί να έπαιξε μόνο μια χρονιά αλλά άφησε το στίγμα του στην ιστορία του ΟΦΗ.

Ο μέσος από το Μάλι ήρθε στο Ηράκλειο το καλοκαίρι του 1998 και έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 17 χρονών και 9 μηνών αποτελώντας έναν από τους νεότερους παίκτες της ιστορίας του ΟΦΗ. Μάλιστα, το ντεμπούτο του με την “ασπρόμαυρη” φανέλα συνδυάστηκε με γκολ αφού σκόραρε στην πρεμιέρα επί του Εθνικού με τον ΟΦΗ να κερδίζει με 3-0 στο παιχνίδι που είχε γίνει στο Μαρτινένγκο.

Ο Ντιαρά έμεινε στον ΟΦΗ μόλις μια χρονιά αφού το καλοκαίρι του ’99 έφυγε για την Ολλανδία και την Φίτεσε με την ομάδα να βάζει στα ταμεία της ένα πολύ υψηλό ποσό. Ο Αφρικανός έκανε μια πλούσια καριέρα παίζοντας στην συνέχεια στην Λυών ενώ έφτασε να είναι βασικός και ενδεκαδάτος στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Αφρικανός δεν ξέχασε ποτέ τον ΟΦΗ και πάντα μιλάει με πολύ θερμά λόγια για τον σύλλογο τρέφοντας απεριόριστο σεβασμό για τον σύλλογο και τον Ευγένιο Γκέραρντ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook