“Αν μας άφηναν θα παίρναμε κάθε χρόνο το πρωτάθλημα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νίκι Παπαβασιλείου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κύπρου SUPER SPORT FM 104.0 και αναφέρθηκε στον μεγάλο ΟΦΗ όπου αγωνίστηκε και τόνισε με χαρακτηριστικό τρόπο πως “αν μας άφηναν θα παίρναμε το πρωτάθλημα”.

Έκανα ντεμπούτο 16 χρονών με τον Απόλλωνα σε ένα παιχνίδι με τον Πεζοπορικό. και μετά πήγα στην Αγγλία. Δεν μπόρεσα να βγάλω άδεια εργασίας και πήγα στον ΟΦΗ όπου υπέγραψα για πέντε χρόνια. Μπήκα στο αεροπλάνο για να πάω στο Κόμο (Ιταλία) και θυμάμαι ότι έγινε θέμα στη Sun γιατί να μην πιάσω άδεια εργασίας. Μου είπαν να μιλήσω με τον Γκέραρντ και πήγα στον ΟΦΗ. Ήμουν έξι χρόνια με τον Γκέραρντ. Μετά είχα πρόταση από Μονακό και Νιούκαστλ και πήγα στη Νιούκαστλ» είπε αρχικά για το ξεκίνημα της επαγγελματικής του καριέρας.

Για την εμπειρία στην Αγγλία…

«Πάντα ο ρυθμός στην Αγγλία ήταν απίστευτος. Ήταν φοβερές εμπειρίες. Κάποια στιγμή είχαμε προπόνηση με 25.000 κόσμο. Και το γήπεδο πάντα γεμάτο. Είχα 15 συμμετοχές, οι 7 ως βασικός. Ήταν φοβερή εμπειρία. Υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός».

Για την επιστροφή στον ΟΦΗ…

«Μετά γύρισα πίσω στον ΟΦΗ. Στην ομάδα είχαμε πολύ καλές παρουσίες. Πάντα λέγαμε πως αν μας άφηναν, θα παίρναμε κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Ήμασταν μια οικογένεια. Δεν έζησα ξανά κάτι παρόμοιο. Μετά γύρισα πίσω στον Απόλλωνα».

Για την κατάσταση του Γκέραρντ…  

«Τρομερός άνθρωπος. Είναι απίστευτο το πώς έγινε. Πήρε ιό από ένα ταξίδι στην Αφρική. Είναι τραγικό».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook