O χάρτης της Football League του ’18

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule καταγράφει τα δεδομένα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου με το νέο πρωτάθλημα που θα περιλαμβάνει μόνο μια ομάδα από την Αθήνα και τα ανοικτά χαρτιά που υπάρχουν αυτήν την στιγμή.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα και δίχως το ρεπορτάζ να περιλαμβάνει τις υποθέσεις των Ηρακλή και Βέροια (αν θα συμμετάσχουν ή όχι στην Football League), το πρωτάθλημα της περιόδου 2017 – 2018 θα περιλαμβάνει μόλις μια ομάδα από την Αθήνα – από τις 18 που πρόκειται να αγωνιστούν: Ο Αχαρναϊκός αφού δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε υποβιβάζονται Καλλιθέα και Πανελευσινιακός.

Ο ΟΦΗ θα αγωνιστεί σε όλη την Ελλάδα ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στο νέο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν τέσσερις Κρητικές ομάδες (ΟΦΗ, Εργοτέλης, ΑΟ Χανιά, Κισσαμικός). Από την Γ’ Εθνική ανέβηκαν, πέραν του Εργοτέλη, οι Παναχαϊκή, Απόλλων Καλαμαριάς και Απόλλων Λάρισας.

Οι ομάδες, πέραν του ΟΦΗ, που συνεχίζουν στην Football League θα είναι οι Άρης, Τρίκαλα, Αγροτικός Αστέρας, Σπάρτη, Παναιγιάλειος, Πανσερραϊκός, Αιγινιακός, ΑΟ Χανιά, Κισσαμικός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Αχαρναϊκός.

Παρ’ όλα αυτά, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι υποθέσεις των Ηρακλή και Βέροια που υποβιβάστηκαν από την Σούπερ Λιγκ. Με τα οικονομικά προβλήματα να είναι πάρα πολλά, αυτήν την στιγμή είναι άγνωστο αν θα μπορέσουν να παίξουν στην Football League. Και βέβαια το ερώτημα που δημιουργείται είναι το εξής: Εάν οι δύο ομάδες της Μακεδονίας δεν αγωνιστούν στην Football League, τότε θα αναπληρωθούν οι θέσεις τους; Και αν αυτό συμβεί – και δεν γίνει πρωτάθλημα με 16 ομάδες – ποιες θα είναι εκείνες που θα πάρουν την θέση του Ηρακλή και της Βέροιας;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook