Τα δεδομένα για Κώτσιο – ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο αρχηγός του ΟΦΗ αποχώρησε, πρόσφατα, από την ενεργό δράση και στην ομάδα έχουν δείξει τις προθέσεις τους για εκείνον.

Βάση φαίνεται πως έχει το χθεσινό δημοσίευμα για τον Ηλία Κώτσιο ότι ενδέχεται να αναλάβει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή καθώς είναι γεγονός ότι ο πρώην αρχηγός του ΟΦΗ βρίσκεται σε συζητήσεις με τον σύλλογο. Άλλωστε και την ημέρα που ανακοίνωσε ότι σταματάει το ποδόσφαιρο, ο Γιάννης Πολεμαρχάκης με δήλωση του είχε εκφράσει την επιθυμία του για να παραμείνει ο Ηλίας Κώτσιος μέσα στον ΟΦΗ.

Μετά από εννέα χρόνια παρουσίας στον ΟΦΗ (1997 – 2004, 2015 – 2017), είναι γεγονός ότι ο Ηλίας Κώτσιος αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του συλλόγου. Πέραν της παρουσία του ως ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, η απόφαση του να επιστρέψει στο Ηράκλειο ενώ η ομάδα βρισκόταν στην Γ’ Εθνική, συνετέλεσε στο να γίνει ένα σημαντικό στέλεχος του ΟΦΗ όχι μόνο για όσο διάστημα φορούσε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια αλλά και για όταν θα τελείωνε την καριέρα του – κάτι που συνέβη φέτος. Πολύ περισσότερο έπαιξε το γεγονός ότι παρότι ο Κώτσιος, λίγους μήνες νωρίτερα, έπαιζε στην Σούπερ Λιγκ με τον Λεβαδειακό, τα παράτησε όλα για να έρθει στο Ηράκλειο και να συνδράμει στην προσπάθεια επιστροφής του ΟΦΗ στις επαγγελματικές κατηγορίες προτάσσοντας το συναισθηηματικό του δέσιμο με την ομάδα και όχι τις απαιτήσεις του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Άλλωστε, ο Κώτσιος αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή που έχει μεγάλες παραστάσεις και επιπλέον πρόκειται για μια ισχυρή προσωπικότητα που έπαιξε σημαντικό ρόλο μέσα στα αποδυτήρια του ΟΦΗ. Αυτά τα στοιχεία που διαθέτει ο Ηλίας Κώτσιος ως χαρακτήρας και άνθρωπος είναι σημαντικά για να τον κρατήσουν εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ειδικά σε μια θέση με πολύ αυξημένες απαιτήσεις όπως είναι εκείνη του τεχνικού διευθυντή. Συν τοις άλλοις, ο ίδιος, παράλληλα με τα καθήκοντα του ως παίκτης, φρόντιζε να δίνει το παρόν σε σεμινάρια προκειμένου να πάρει τα διπλώματα ΟΥΕΦΑ ώστε να εμπλουτίζει διαρκώς τις γνώσεις του γύρω από το ποδόσφαιρο.

Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν συζητήσεις ανάμεσα στην διοίκηση του ΟΦΗ και τον Ηλία Κώτσιο και η υπόθεση του θα πάρει τον δρόμο της από σήμερα και στο εξής – από την στιγμή που έκλεισε το νούμερα ένα θέμα σε προτεραιότητα που δεν ήταν άλλο από την παραμονή του Νίκου Παπαδόπουλου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook