Ο Αμανατίδης για Κουσκουνά: “Ταιριάζει το ‘Γεντί Κουλέ’, τα 38 γκολ μιλούν από μόνα τους”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πρώην, πλέον, τεχνικός των Τρικάλων Περικλής Αμανατίδης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον 29χρονο φορ πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο του Νίκου Παπαδόπουλου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Περικλής Αμανατίδης στον Athletic Radio 104,2

Για την περσινή πορεία των Τρικάλων: «Αυτό φάνηκε από τους αριθμούς και η εικόνα της ομάδας ήταν καλή, αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν. Οι συνέπειες θα φανούν στο μέλλον γιατί συμβαίνει αυτό. Εγώ γυρίζω σελίδα και προχωράω, δεν κοιτάζω πίσω. Έκανα μια δήλωση χθες και μέσω αυτής εξηγούνται όλα. Οι πορείες των ομάδων πρέπει να πιστώνονται στους παίκτες, μετά στους προπονητές και στους υπόλοιπους. Όπως γίνεται και στην αποτυχία έτσι πρέπει να γίνεται και στην επιτυχία».

Για το γεγονός ότι στον δεύτερο γύρο ξεχώρισαν ΟΦΗ, Τρίκαλα: «Έχω μιλήσει για αυτό. Αν γινόταν πιο αληθινό πρωτάθλημα, θα ήταν και πιο αμφίρροπο. Στο δεύτερο γύρο κάποιες ομάδες που  πήραν την διαφορά, την κράτησαν εύκολα. Παίξανε καλό ποδόσφαιρο και οι δύο ομάδες. Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι ο εγγυητής σε μια καλή ομάδα και στον ΟΦΗ θα το δείξει εμπράκτως».

Για την παραμονή του Νίκου Παπαδόπουλου: «Ο Νίκος (σημ. Παπαδόπουλος) είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Ήδη, με την μέχρι τώρα πορεία του στον ΟΦΗ έχει αρκετές γνώσεις αλλά πιστεύω πως πλέον οι γνώσεις του είναι μεγαλύτερες. Ξέρει τι πρέπει να κάνει για να επανέλθει ο ΟΦΗ Super League».

Για την μεταγραφή του Νίκου Κουσκουνά στον ΟΦΗ: «Είναι η δεύτερη χρονιά που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Football League. Δεν οφείλεται σε εμένα το γεγονός ότι ένας ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει 38 γκολ σε δύο χρόνια. Τα νούμερα είναι αυτά που μιλάνε. Είναι ένας παίκτης που σκοράρει πολύ όταν η ομάδα κάνει πολλές επιθέσεις. Το γήπεδο στο οποίο αγωνίζεται ο ΟΦΗ θα τον βοηθήσει πολύ και πιστεύω ότι και φέτος θα πετύχει πολλά γκολ. Είναι μια πολύ καλή κίνηση από την πλευρά του ΟΦΗ που έκανε καλή επιλογή. Είναι ένα πολύ γρήγορο φορ και μπορεί να βοηθήσει μέσα από πολλούς τρόπους παιχνιδιού».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Football League: «Οφείλεται στο ότι κάποιες ομάδες δεν κατέβηκαν στο πρωτάθλημα ή κατά την διάρκεια του χρόνου δεν έδωσαν παιχνίδια. Όταν δύο ομάδες τα παρατάνε και έχουμε αυτό το φαινόμενο τότε δεν υπάρχει λύση. Πρέπει να αναδειχθεί ένα νέο μοντέλο διοργάνωσης του πρωταθλήματος. Αν δεν αλλάξουμε την δομή του ποδοσφαίρου τότε αυτό θα παραμείνει ίδιο. Είναι ένα μηδέν και αυτό δεν πρέπει να το κρύβουμε γιατί τότε κάνουμε κακό στον ίδιο μας τον εαυτό».

Για τη νέα αγωνιστική περίοδο: «Πιστεύω ότι το νέο πρωτάθλημα θα είναι λίγο καλύτερο. Έχουν ανέβει κάποιες ομάδες με τον ενθουσιασμό όπως είναι η Παναχαϊκή, ο Εργοτέλης, ο Απόλλωνας Καλαμαριά και θα δοθεί μια παραπάνω αίγλη».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook