Football League: Πρωτάθλημα με 18 ή 15 ομάδες;

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Οκτώ ημέρες πριν την λήξη της προθεσμίας για την δήλωση συμμετοχών στην Football League και όλα δείχνουν ότι φέτος, σίγουρα, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί με 18 ομάδες όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια.

Tην επόμενη Παρασκευή 4 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για την δήλωση συμμετοχών στο πρωτάθλημα της Football League της περιόδου 2017 – 2018. Όμως μέχρι και εκείνη την ημέρα υπάρχουν πολλά ανοικτά μέτωπα με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανένας τι… σόι πρωτάθλημα θα γίνει τη νέα σεζόν. Και ο λόγος είναι ότι έχει γίνει γνωστό πως βάσει του ΚΑΠ δεν πρόκειται να γίνει αντικατάσταση των ομάδων που θα αποχωρήσουν και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένα θέμα ανόδου των δευτεραθλητών της Γ’ Εθνικής. Εν συνεχεία, να πούμε ότι στο νέο πρωτάθλημα δεν θα συμμετάσχουν 18 ομάδες μιας και ο Αγροτικός Αστέρας έχει δηλώσει πως θα αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική. Άρα, είναι σίγουρο πως είμαστε στις 17 ομάδες.

Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν ερωτηματικά που δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσουν πριν τις 4 Αυγούστου. Ξεκινώντας από την Σούπερ Λιγκ δεν είναι βέβαιο ότι ο Ηρακλής θα συμμετάσχει στην Football League αφού αυτήν την στιγμή δεν έχει ρόστερ και επιπλέον υπάρχουν πολλά οικονομικά προβλήματα που επί της ουσίας “μπλοκάρουν” την συμμετοχή του. Μπερδεμένη είναι και η κατάσταση με τους Πανσερραϊκό, Αχαρναϊκό που επίσης ψάχνονται και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα ενώ μετά την σημερινή απόφαση υποβιβασμού του ΑΟ Χανιά περιπλέκεται η κατάσταση για το αν θα παραμείνει ως έχει η ποινή ή στην θέση του θα παίξει η  Καλλιθέα.

Αυτήν την στιγμή σίγουροι είναι οι Άρης, ΟΦΗ, Τρίκαλα, Παναιγιάλειος, Σπάρτη, Αιγινιακός, Κισσαμικός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Παναχαϊκή, Απόλλωνας Λάρισας, Απόλλωνας Καλαμαριάς. Συνολικά 11 ομάδες που θεωρούνται δεδομένες για τη νέα χρονιά, ένας αριθμός που βρίσκεται μακρυά από το “18” που φέτος δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει, όπως εξηγήσαμε παραπάνω λόγω του Αγροτικού Αστέρα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook