Σηφάκης: “Απογοητευτική η παρουσία του κόσμου”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Αντίπας Σηφάκης μίλησε στην Τηλεόραση Creta όπου εξέφρασε το παράπονο του για την συμπαράσταση των φιλάθλων του ΟΦΗ και υποστήριξε ότι “το χρέος έχει μειωθεί, η ομάδα δεν θα έχει οικονομικό πρόβλημα”.

Aναλυτικά όσα είπε ο Αντίπας Σηφάκης

Για την ανάληψη της προεδρίας από τον Φώτη Τσάλο: “Μετά από μια περίοδο αβεβαιότητας εξελέγη η νέα διοίκηση, έγινε στον ΟΦΗ μια πρόταση από έναν επιχειρηματία του Ηρακλείου, της Κρήτης τον κ. Τσάλο. Η πρόταση ήταν σοβαρή, σοβαρότερη από οποιαδήποτε άλλη και οφείλουμε να την δούμε με σοβαρότητα και αυτό κάναμε και δημιουργήσαμε τη νέα διοίκηση”.

Για το ότι οι μέτοχοι ήθελαν σωστές προϋποθέσεις για να αναλάβει κάποιος την προεδρία: Βεβαίως, αυτό ισχύει. Δεν αντιλαμβάνομαι ποια είναι η διαφοροποίηση. Ο κ. Τσάλος είναι ένας άνθρωπος που παρουσιάστηκε, έκανε μια προσφορά πολύ δυνατή, αυτό που ζήτησε ο άνθρωπος και ήταν απόλυτα θεμιτό ήταν ας παρουσιαστούν όλοι οι μέτοχοι και να συμβάλουν όλοι μαζί με το ποσό που εκείνος μόνος του καταθέτει στην ομάδα.

Για το αν οι μέτοχοι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την προσπάθεια: “Δεν νομίζω κανείς να αρνηθεί αυτή την πρόταση και δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο θα μπορούσε αυτό το πράγμα να απωθήσει κάποιον που έχει την διάθεση να είναι κοντά στην ομάδα και στην διοίκηση, όπως το είχα υποσχεθεί και εγώ πριν δύο χρόνια, δηλαδή εγώ και η παρέα μου να είμαστε δίπλα στην ομάδα. Ελπίζω ότι αυτό ισχύει ακόμ. Θέλω να ελπίζω ότι  δεν θα μείνω ο μοναδικός όπως και δεν έμεινα ο μοναδικός γιατί υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι μπήκανε το τελευταίο καιρό στην ομάδα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι όλοι οι υπόλοιποι δεν θα απομακρυνθούν από την ομάδα άσχετα αν είναι ή δεν είναι στο διοικητικό συμβούλιο”.

Για το οικονομικό πρόβλημα της ΠΑΕ: “Το έκανα ήδη. Κάποια ποσά έχουν μπει, δεν αρκούν βέβαια. Πρέπει να υπάρξει συστράτευση όλων των υπολοίπων μετόχων, δεν χρειάζεται κανένα τεράστιο ποσό. Εάν οι μέτοχοι είναι 20 ή 25 με ένα ποσό τις τάξεως των 15.000 νομίζω ότι έχει λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της σεζόν και φτάνουμε άνετα το Πάσχα χωρίς κανένα πρόβλημα. Νομίζω οι άνθρωποι που για διάφορους λόγους δεν θέλησαν προχθές να είναι παρόντες θα επανέλθουν και είμαι σίγουρος για αυτό, γιατί βλέπουν ότι γίνεται από κάποιους ανθρώπους μια προσπάθεια. Ο κύριος Τσάλος έχει δείξει τώρα δύο μέρες ότι εννοεί αυτό που είπε και πιστεύω ότι πέραν από τα χρήματα με τον δυναμισμό που έχει θα βοηθήσει και τον ΟΦΗ σε ένα σημείο που αποδείχθηκε πέρυσι ότι οι ομάδες θα πρέπει να είναι εξίσου δυνατές, εννοώ στους διαδρόμους και τα κανάλια των Αθηνών και πιστεύω ότι ο κ. Τσάλος υπερτερεί σε αυτό από όλους μας”.

Για το αν θα ξεπεραστεί το οικονομικό πρόβλημα της ΠΑΕ: “Δεν θέλω να μπαίνω σε υποθετικά ερωτήματα τα οποία είναι με αρνητικό πρόσημο. Εγώ πιστεύω και είμαι ειλικρινής οτι οικονομικό πρόβλημα στον ΟΦΗ δεν θα υπάρξει και κάποιοι από εμάς έχουν βάλει και λίγα παραπάνω χρήματα προς θεού, δεν είναι εκεί το θέμα μας. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας και πιστεύω ότι θα γίνει πολύ σύντομα”.

Για το τι έγινε λάθος: “Αδυνατό να σας απαντήσω. Δεν ήμουν στο διοικητικό συμβούλιο, η ενημέρωση που είχαμε δεν ήταν και επαρκής και στοιχεία πήραμε στην τελευταία συνάντηση. Εκεί ενημερωθήκαμε για το χρέος της ομάδας αναλυτικά και αμέσως έγινε προσπάθεια να μειωθεί το χρέος και πράγματι μειώθηκε και σκοπός μας είναι να μην αυξηθεί. Και με την ευκαιρία να πούμε ότι υπάρχον άνθρωποι που θέλουν να στηρίζουν εμπράκτως τον ΟΦΗ, εκτός από τον κ. Τσάλο υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι”.

Για την συμπαράσταση του κόσμου του ΟΦΗ: “Θα έλεγα όμως ότι ήταν απογοητευτική η παρουσία του κόσμου τα τελευταία δύο χρόνια ακόμα και στην Γ’ Εθνική που τότε τα πράγματα ας πούμε πηγαίνανε πολύ καλύτερα, είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Θα ήθελα να πω ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι σε τέτοιες εποχές λυτότητας, οι πάντες έχουν δυσκολίες στο να προσφέρουν κάποια χρήματα. Θα πρέπει ο κόσμος δηλαδή να κατανοήσει ότι η ομάδα χρειάζεται και τα εισιτήρια του και όχι μόνο το πάθος και τη φωνή του. Θα πρέπει ο κόσμος να είναι κοντά στην ομάδα, να την αγκαλιάζει και ας κάνει και την κριτική του. Καλοδεχούμενη η κριτική του αλλά να δείχνει ότι είναι κοντά στην ομάδα και δεν μιλάω μόνο για τους οργανωμένους μιλάω για όλους τους φιλάθλους της Κρήτης, του Ηρακλείου και αγαπάνε το ποδόσφαιρο και θέλουν να υπάρχει μια ομάδα στην Κρήτη και στο Ηράκλειο, η οποία να αντιπροσωπεύει το Ηράκλειο στην Σούπερ Λιγκ. Θεμιτό το να θέλει κανείς η πόλη του να εκπροσωπείται στην Α’ Εθνική αλλά για αυτό θα πρέπει να κάνουν κάτι όχι μόνο δέκα είκοσι άτομα, κάτι θα πρέπει κάνουνε οι πάντες”.

Για το αν ο ΟΦΗ δεν έχει επαρκή εκπροσώπηση στα κέντρα αποφάσεων: “Σας είπα προηγουμένως ότι αυτά τα πράγματα γίνονται από ανθρώπους από χαρακτήρες ανθρώπων. Προσωπικά δεν έχω τον χαρακτήρα του ανθρώπου που μπορεί να κυκλοφορήσει στα κανάλια και στους διαδρόμους των Αθηνών, δεν είναι ο χαρακτήρας μου αυτός. Ένα σωματείο όμως που θέλει να πρωταγωνιστεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο όπως είναι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να έχει επιπλέον προσόντα που έχω εγώ και η γνωστή παρέα. Ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ Γιάννης Πολεμαρχάκης προσπάθησε ενδεχομένως όμως δεν είχε όλα εκείνα τα προσόντα που χρειάζονται σε αυτό το ποδόσφαιρο για να περάσει κάποια πράγματα εξ αιτίας των οποίων ενδεχομένως εμείς χάσαμε κάποιους βαθμούς. Πιστεύω ότι ο κ. Τσάλος τα έχει αυτά τα προσόντα και θα βοηθήσει και σε αυτό τον τομέα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook