Ο «μπαλαντέρ» Σουμπίνιο επηρεάζει την μεσαία γραμμή του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το… δίλημμα “Σουμπίνιο δεξιά ή στον άξονα” έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των φιλάθλων του ΟΦΗ. Και όχι άδικα. Ο Βραζιλιάνος μέσος επηρεάζει τα πλάνα του Αναστόπουλου για την μεσαία γραμμή αποτελώντας έναν απαραίτητο «μπαλαντέρ».

Ο Βραζιλιάνος μέσος έχει “λάμψει” μέχρι τώρα, τόσο στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο όταν μπήκε αλλαγή φροντίζοντας να αναστατώσει την άμυνα των Περιστεριωτών όσο και στο φιλικό κόντρα στον Ολυμπιακό. Και στα δύο παιχνίδια, ο Σουμπίνιο ξεχώρισε παίζοντας στον άξονα αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο της μεσαίας γραμμής με την επίθεση ξεδιπλώνοντας στον αγωνιστικό χώρο την τεχνική που τον διακρίνει αλλά και την δυνατότητα να μπορεί να τροφοδοτεί επαρκώς τους συμπαίκτες του.

Η δική του παρουσία επηρεάζει την μεσαία γραμμή του ΟΦΗ αφού σε περίπτωση που ο Νίκος Αναστόπουλος αποφασίσει να τον χρησιμοποιήσει στον άξονα τότε θα υποχρεωθεί να “θυσιάσει” έναν αμυντικό χαφ παραπάνω. Βέβαια, με την χρησιμοποίηση του Σουμπίνιο στον άξονα, ο ΟΦΗ θα είναι σε θέση να κερδίσει σε δημιουργία, φαντασία αλλά και κατοχή της μπάλας ωστόσο στον αντίποδα θα είναι “ευάλωτος” όταν αμύνεται αφού ο Βραζιλιάνος δεν είναι και από τους παίκτες φημίζονται για την διάθεση τους να “μαρκάρουν”.

Πηγαίνοντας στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, ο Σουμπίνιο δείχνει να “χάνεται” αφού δεν είναι ο παίκτης που διαθέτει ικανότητες για να παίξει “ένας εναντίον ενός” αν και η τεχνική του, του δίνει την δυνατότητα να απειλήσει με σέντρες και σουτ έξω από τις αντίπαλες περιοχές. Όμως, με την μετατόπιση του Βραζιλιάνου στην δεξιά πλευρά, ο ΟΦΗ “φορτώνει” τον άξονα του με τρεις μέσους έχοντας μεγαλύτερη προσοχή στην ανασταλτική λειτουργία του όπως συνέβη στο Καραϊσκάκη όπου οι Λόπεζ, Βερόν, Κάλαϊτζιτς έκλεισαν πολύ καλά τους χώρους μη επιτρέποντας στους μέσους του Ολυμπιακού να κάνουν παιχνίδι.

Ο Σουμπίνιο δείχνει να λειτουργεί καλύτερα στον άξονα παρά στην δεξιά πλευρά. Ωστόσο στο παιχνίδι κόντρα στον Πλατανιά όπου αγωνίστηκε ως δεξί εξτρέμ στο 4-3-3 ήταν αρκετά καλός κάνοντας αρκετές ατομικές ενέργειες ενώ από τα δικά του πόδια βγήκαν και σέντρες για τον Καμπάνταη όπως η κεφαλιά που κατέληξε στο δοκάρι.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook