Καρπενήσι, χρονιά 4η

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ επέστρεψε στο Καρπενήσι μετά από έξι ολόκληρα χρόνια και το Gentikoule υπενθυμίζει άγνωστες ιστορίες από τις προηγούμενες παρουσίες του στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας.

Να, λοιπόν που ο ΟΦΗ μετά από έξι ολόκληρα χρόνια βρέθηκε ξανά στο Καρπενήσι για να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Για τέταρτη φορά η ομάδα θα προπονηθεί στο άριστο αθλητικό κέντρο του Καρπενησίου που προσφέρει, κυριολεκτικά, τα πάντα. Δεν είναι τυχαίο πως αποτελεί μόνιμο προορισμό της εθνικής ομάδας μπάσκετ ενώ κατά καιρούς έχουν έρθει και κορυφαίες ομάδες του εξωτερικού γνωρίζοντας ότι η περιοχή αποτελεί ένα ησυχαστήριο για τους ποδοσφαιριστές.

Η πρώτη φορά που ο ΟΦΗ ήρθε στο Καρπενήσι ήταν το καλοκαίρι του 2009. Ήταν η χρονιά του πρώτου “restart” που έκανε ο σύλλογος μετά τον υποβιβασμό του από την Σούπερ Λιγκ. Ο ΟΦΗ είχε έρθει με σχεδόν 30 παίκτες εκ των οποίων ελάχιστοι ήταν εκείνοι που είχαν διασωθεί από το ναυάγιο της προηγούμενης σεζόν.

Στο Καρπενήσι έκανε την πρώτη του προετοιμασία ως επαγγελματίας και ο Αλέξης Περογαμβράκης. Ο “Πέρο” μάλιστα πέτυχε εδώ πέρα το παρθενικό του γκολ με τα “ασπρόμαυρα” σε ένα φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Θρασύβουλο με το Νίκι Παπαβασιλείου να του βγάζει το παρατσούκλί “Πέρο” ενώ ο Σηφάκης τον φώναζε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας “τσακαλάκο”.

Κατά την διάρκεια της παραμονής της ομάδας στο Καρπενήσι, την αποστολή του ΟΦΗ επισκέφτηκε ένας από τους πιο γνωστούς φιλάθλους της ομάδας. Ο Μανώλης Λυδάκης που γνωριζόταν και σχετίζονταν με προσωπική φιλία τόσο με το Νίκο Μαχλά, όσο και με τον Μύρωνα Σηφάκη επισκέφτηκε το ξενοδοχείο της ομάδας και παρέμεινε για 2-3 ημέρες κοντά της όπου δεν έλειψαν οι ιστορίες από το παρελθόν του ΟΦΗ.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του ΟΦΗ στο Καρπενήσι, έγινε και η… πρώτη γνωριμία με τον Αχιλλέα Μπέο. ΟΦΗ και Ολυμπιακός Βόλου ήταν “συγκάτοικοι” στο Καρπενήσι και σε ένα φιλικό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων δεν έλειψαν και τα θερμά επεισόδια. Ο Μπέος είχε επιτεθεί φραστικά στον Μύρωνα Σηφάκη που από την πλευρά του δεν άφησε αναπάντητες τις επιθέσεις με αποτέλεσμα να έρθουν, παραλίγο, στα χέρια.

Την επόμενη σεζόν ο ΟΦΗ πήγε ξανά στο Καρπενήσι με προπονητή τον Γιάννη Χατζηνικολάου. Η ομάδα εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε ένα μεταβατικό στάδιο με την αποχώρηση του Γιάννη Κουράκη και όλοι δεν έκρυβαν την αγωνία τους για τους επόμενους μήνες. Εκείνο το 10ημερο, ήταν και το 10ημερο των αφίξεων με αρκετούς παίκτες που φόρεσαν την φανέλα του ΟΦΗ (Ρόβας, Χαριτωνίδης) κατά την διάρκεια των επόμενων χρόνων.

Η τελευταία χρόνια που ο ΟΦΗ πήγε στο Καρπενήσι ήταν το καλοκαίρι του 2011. Αν θυμάστε καλά, ήταν η χρονιά των πλέι – οφ του Αυγούστου και η ομάδα πήγε υπό τις οδηγίες του Νίκου Αναστόπουλου έχοντας στην διάθεση του μόλις 14-15 παίκτες εκ των οποίων αρκετοί ήταν η λεγόμενη πιτσιρικαρία. Ο ΟΦΗ είχε βγεί από έναν γολγοθά που δύσκολα ήξερε ποια θα είναι η συνέχεια και όλοι έλεγαν στο Καρπενήσι πως η ομάδα θα τα έβγαζε πέρα αφού είχε καθυστερήσει αρκετά ενώ δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου παίκτες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook