Αρώνης: «Η φαγωμάρα των παραγόντων και η καρέκλα έφεραν τον ΟΦΗ εδώ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Γιάννης Αρώνης μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 μίλησε για τους λόγους που ο ΟΦΗ είχε την φθίνουσα πορεία μετά τον θάνατο του Θόδωρου Βαρδινογιάννη σχολιάζοντας και τα τωρινά προβλήματα του συλλόγου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Αρώνη στον Athletic Radio 104,2

Για την συνεργασία του με τον Θόδωρο Βαρδινογιάννη: «Σίγουρα εγώ δεν είχα ανάστημα για να το σηκώσω απέναντι στον Θόδωρο Βαρδινογιάννη όμως διαφώνησα όπως στην περίπτωση μεταγραφής του Γιάννη Σαμαρά όπου πιεζόταν και εκείνος αφόρητα. Όταν είδα ότι και ο ίδιος ο Σαμαράς δεν ήθελε να πάει στον Παναθηναϊκό, διαφώνησα μαζί του και του το τόνισα. Όμως, ανεξάρτητα από αυτό το γεγονός, ήταν άνθρωπος που άκουγε και αυτό ήταν το μεγάλο προτέρημα που είχε. Μπορεί να συζητούσες μαζί του κάποια θέματα όμως ποτέ δεν έπαιρνε αποφάσεις της στιγμής. Αυτός ο άνθρωπος ήταν το κάτι άλλο και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι αυτός ο άνθρωπος τα έκανε όλα δίχως να θέλει να ακούγεται το όνομα του».

Για την μετέπειτα φθίνουσα πορεία του ΟΦΗ: «Μετά τον χαμό του Θόδωρα, για ότι έγινε φταίμε εμείς οι παράγοντες. Δεν έχουν ευθύνη αυτοί που ανέλαβαν όπως ο αδερφός του και ο γιος του. Για ότι συνέβη, φταίμε εμείς οι παράγοντες όλης εκείνης της περιόδου. Κάποια φορά, ίσως μαθευτεί η αλήθεια. Η φαγωμάρα μας, οι καρέκλες και οι διαφωνίες μας έφεραν την κατάσταση εκεί που είναι τώρα».

Για τους λόγους που ο ΟΦΗ πήρε την «κάτω βόλτα»: «Εμείς οι παράγοντες κάναμε την οικογένεια να αηδιάσει. Κάποια στιγμή έψαχναν τον κατάλληλο άνθρωπο για να του αναθέσουν την ομάδα. Αν η επιλογή δεν ήταν καλή ή μέτρια ή κακή, αυτό θα το κρίνει ο κόσμος. Νομίζω όμως ότι λίγο – πολύ ήταν λάθος επιλογή γιατί ναι μεν βρέθηκε το όνομα ενός ανθρώπου που δεν ανακατευόταν εκείνη την εποχή και πιθανόν ήθελαν να είναι ξεκάθαρος. Αυτό το πράγμα στοίχησε στην ομάδα».

Για τον υποβιβασμό του ΟΦΗ: «Όταν σε μια ομάδα δεν υπάρχουν λεφτά, εμπειρία αλλά και διοίκηση τότε είναι φυσικό επακόλουθό ο υποβιβασμός. Ο Θόδωρας άκουγε πάντα, οι διάδοχοι όμως δεν το έκαναν αυτό και πιθανόν είναι αποτέλεσμα απειρίας».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ακόμα ο ΟΦΗ: «Έγιναν λάθη από ανθρώπους που πίστευαν ότι τα ξέρουν όλα και τα πληρώνει η ομάδα ακόμα. Όμως και εκείνοι που ανέλαβαν την ομάδα, κάνουν λάθη τα δύο τελευταία χρόνια. Οι δύο πλευρές κάθισαν σε ένα τραπέζι, συζήτησαν, συμφώνησαν – εγκλήματα – υπέγραψαν και από εκεί και πέρα είχε μπει το νερό στο αυλάκι».

Για την υπόθεση Βατσινά: «Επανέρχεται τώρα το θέμα των τότε συμφωνηθέντων. Μια κακή συμφωνία. Επανέρχονται τώρα αυτά που συμφωνήθηκαν τώρα και διασύρεται ο επίσημος ΟΦΗ. Αυτήν την διετία έπρεπε να αξιοποιήσουν τα λεφτά των ανθρώπων που τα έδωσαν για μετοχές. Τώρα πλέον, πρέπει ο Νίκος (σημ. Μαχλάς) να τον καλέσει στο τραπέζι, να του πει την αλήθεια. Ότι «μέχρι προχθές δεν είχες τίποτα και κάνατε μαϊμού συνελεύσεις». Πήγαιναν οι άνθρωποι στις Γ.Σ. ως μέτοχοι του ΟΦΗ έχοντας στα χέρια τους μια απλή απόδειξη. Τώρα η ομάδα αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα και είναι πιθανό να στοιχήσει στην ομάδα. Πιστεύω ότι ο Βατσινάς θα δείξει κατανόηση. Γιατί το γνωρίζουν όλοι ότι η ομάδα βρίσκεται στην Σούπερ Λιγκ και κατά συνέπεια θα έχει έσοδα. Να τα βάλουν όλα σε έναν δρόμο ούτως ώστε και η ομάδα να υπάρχει αλλά και ο Βατσινάς να πάρει τα λεφτά του».

Για το ποδοσφαιρικό τμήμα: «Μέσα από αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να δουλέψει κανένας. Ούτε οι ποδοσφαιριστές, ούτε οι προπονητές, ούτε η διοίκηση. Έχει μεγάλη σημασία να προγραμματιστούν τα πάντα και να μπουν σε έναν δρόμο. Αυτό το δικαίωμα του το παρέχει η Σούπερ Λιγκ».

Για ενδεχόμενη παραίτηση του Νίκου Μαχλά: «Βγάζω το καπέλο σε όλους εκείνους που οδήγησαν τον ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ όμως η παραίτηση δεν αποτελεί λύση. Τι θα κερδίσει ο ΟΦΗ με τις παραιτήσεις και τις αποχωρήσεις του; Όλα βρίσκονται και συζητιούνται. Πιστεύω ότι και ο Βατσινάς δεν θέλει την καταστροφή του ΟΦΗ γιατί ζουν στην ίδια πόλη και γνωρίζουν τις συνέπειες».

Για την δική του ανάμειξη το 2009: «Κάποιοι κοκορεύονται τώρα, δεν ξέρω αν το 2009 ήθελαν να σωθεί η ομάδα με αποτέλεσμα να με χλευάζουν. Ξέρετε γιατί έγινε αυτό; Γιατί εγώ δεν τους ζήτησα λεφτά αλλά ψυχολογική υποστήριξη. Μου βγαίνει μια πίκρα από την συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων. Με έκαναν και αηδίασα γιατί δεν τους ζήτησα ούτε ένα ευρώ παρά μόνο ψυχολογική στήριξη. Δεν βαριέσαι, αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Σημασία έχει ότι ο ΟΦΗ βρίσκεται στην Σούπερ Λιγκ μετά τις μάχες των φιλάθλων και των ποδοσφαιριστών».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook