Σεβασμός και αγάπη για τον μεγάλο Δάσκαλο!

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Μετράμε αντίστροφα για την ιστορική βραδιά για τον Μίστερ και σήμερα στην Συνέντευξη Τύπου έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες της!  Ηλίας Πουρσανίδης, Μανώλης Πατεμτζής, Νίκος Παπαδόπουλος και Μανώλης Παπαδάκης μίλησαν για την ιστορική μέρα.

Πλησιάζει η 20η του Νοέμβρη όπου τα «Παιδιά & φίλοι» θα αναμετρηθούν σε ένα μεγάλο παιχνίδι στις 18:00 το απόγευμα, στο «Γεντί Κουλέ», για να τιμήσουν και να δοξάσουν τον ποδοσφαιρικό τους πατέρα και δάσκαλο Ευγένιο Γκέραρντ.

Σήμερα παραχωρήθηκε Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «INFINITY CITY HOTEL» όπου και μίλησαν για την μεγάλη βραδιά οι Ηλίας Πουρσανίδης, Μανώλης Πατεμτζής, Νίκος Παπαδόπουλος και Μανώλης Παπαδάκης. Δηλώσεις έκανε από την πλευρά της Περιφέρειας ο Αντιπεριφερειάρχης, Ευριπίδης Κουκιαδάκης αλλά και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης και υπεύθυνος τομέα Αθλητισμού, Νίκος Συριγωνάκης. Επίσης μίλησαν από την πλευρά της ΕΠΣΗ ο Βαγγέλης Παπαγγελής αλλά και ο Παρουσιαστής της εκδήλωσης Γιώργος Βιτώρος, 

Το παρών στην Συνέντευξη Τύπου έδωσαν πολλοί από την οικογένεια του ΟΦΗ, που έχουν τον Ολλανδό μέσα στην καρδιά τους.

Τα όσα είπαν:

Ηλίας Πουρσανίδης

“Έχουμε πει τόσα γι΄αυτόν και δεν μπορούμε να βρούμε πραγματικά τι άλλο να πούμε. Είναι μεγάλος άνθρωπος.

Ο Νίκος Καζαντζάκης είπε οτι: “Yπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες, κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει” και σε αυτή την περίπτωση ισχύει οτι δεν υπάρχουν σπουδαίες ομάδες αν δεν υπάρχουν σημαντικοί άνθρωποι με ιδέες και ανάστημα να τις καλύψουν.

Ο Γκέραρντ είχε μπόϊ. Λείπουν τέτοιοι άνθρωποι από το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έδινε ευκαιρίες σε όλους. Μας χάρισε τον εαυτό του και τον αγαπήσαμε. Άλλοι έμειναν αναγνωρίσιμοι ενώ αυτός έμεινε αγαπητός. Είναι ο δάσκαλός μας. Επίσης ευχαριστούμε έστω και αργά τον Θ. Βαρδινογιάννη, τον ηγέτη του ΟΦΗ που είχε το όραμα να κάνει την ομάδα – πρότυπο.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα δεν είναι μόνο το ματς, μία μέρα πριν θα πάμε στο Βαρδινογιάννειο να κάνουμε προπόνηση. Θα γυριστεί και μία ταινία για το διήμερο που θα καταγράψει τα συναισθήματα μας. Το τι σημαίνει Γκέραρντ και ΟΦΗ.

Μετά θα πάμε στα Ανώγεια και με την βοηθεια της οικογένειας Σκουλά θα έχουμε μία σημαντική βραδιά.

Την μέρα του ματς θα γίνουν σημαντικά πράγματα αντάξια του ονόματός του. Εκπλήξεις, λεβεντιά και έντονα συναισθήματα.

Ξεκίνησε όλο ως μία ιδέα. Όλοι είναι καλεσμένοι. Είτε μέσα είτε οπουδήποτε. Δεν αποκλείουμε κανένα.

Να πω για το 1 ευρώ εισιτήριο, αν και αρχικά δεν θέλαμε να μπει είσοδος, οτι φοβηθήκαμε μην τεθεί θέμα ασφάλειας για να υπάρχουν αριθμημένα τυπωμένα εισιτήρια. Την Πέμπτη θα τεθούν σε κυκλοφορία σε διάφορα σημεία της πόλης.

Περιμένουμε τον κόσμο να πει ένα ευχαριστώ στον Μίστερ αλλά και να ξανά δει παίκτες που αγάπησε”.

 

Μανώλης Πατεμτζής

“Ευχαριστώ τους Αθλητικούς συντάκτες του ΟΦΗ και τον Ηλία Πουρσανίδη που είχε την ιδέα. Μας ένωσε όλους ο Γκέραρντ στα 15 χρόνια που ήταν στον ΟΦΗ. Ξανά περνάν από το μυαλό μας άλα. Υπάρχει συγκίνηση. Θέλουμε τον κόσμο να είναι μαζί μας. Να γεμίσει το γήπεδο. Να είναι το πιο σπουδαίο ματς στην ιστορία του ΟΦΗ. Ο Μίστερ έκανε τόσα πολλά για μας. Θέλουμε να του δώσουμε  λίγη χαρά. Είναι λίγο μπροστά σε όσα μας προσέφερε ο ίδιος”.

 

Νίκος Παπαδόπουλος

“Είναι μία σημαντική εκδήλωση. Έχουμε όλοι έντονα συναισθήματα για τον ΟΦΗ. Ο χαρακτήρας και οι καθημερινές του συμβουλές μας σημάδεψαν. Είμαι στην θέση που ήταν ο Μίστερ για πολλά χρόνια. Θα κάνει καλό σε όλους μας αυτή η βραδιά. Ευχαριστώ τον Ηλία. Θα είναι μία μεγάλη βραδιά. Όλοι στο γήπεδο”.

 

Μανώλης Παπαδάκης

“Ευχαριστούμε για την αγάπη σας. Χαιρόμαστε πάρα πολύ. Το περιμένει και ο ίδιος πως και πως. Είμαστε συγκινημένοι όλοι μας. Θα είναι κάτι μοναδικό. Είμαστε τυχεροί που είμαστε μαζί του και ο ίδιος νιώθει τυχερός που έχει τέτοια παιδιά. Με έργα του δείχνουν την αγάπη τους.  Όλα τα έσοδα θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό”.

Από την πλευρά της Περιφέρειας μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης, Ευριπίδης Κουκιαδάκης είπε:

“Προσέφερε πάρα πολλά στον ΟΦΗ και στο Ηράκλειο. Είναι ένας σημαντικός άνθρωπος. Τον ευχαριστούμε”.

Ενώ ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης και υπεύθυνος τομέα Αθλητισμού, Νίκος Συριγωνάκης, ανέφερε:

“Είναι μία σημαντική εκδήλωση για μία σημαντική προσωπικότητα, Θα είναι μία γιορτή του ποδοσφαίρου. Έχει γράψει χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΟΦΗ. Η Περιφέρεια είναι αρωγός σε μία τόσο σημαντική εκδήλωση με φιλανθρωπικό”.