Τα “τυφλά σημεία” και το “καρκίνωμα” της εσωστρέφειας

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

To Gentikoule αναλύει όσα ειπώθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες με τα σημαντικότερα να μένουν κρυφά προς τον κόσμο του ΟΦΗ.

Η εσωστρέφεια που υπήρχε στον ΟΦΗ αρχίζει να μεγαλώνει συνεχώς και γίνεται ένα “καρκίνωμα” εντός του συλλόγου που ετοιμάζεται να κατασπαράξει τα πάντα στο πέρασμα του. Την ίδια ώρα δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια όχι μόνο εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος αλλά και στις τάξεις του κόσμου του ΟΦΗ που δεν γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στην ομάδα.

Παράλληλα, η έλλειψη σοβαρότητας που παρουσιάζουν όλες οι πλευρές δείχνει πως επικρατεί ένας εκνευρισμός που βάζει τον ΟΦΗ σε μια πολύ άβολη κατάσταση. Το Gentikoule κατέγραψε τις δημόσιες τοποθετήσεις τόσο των Μανώλη Κουμαντάκη, Μανώλη Ορφανάκη όσο και του Φώτη Τσάλου και καταγράφει τα “τυφλά σημεία” που χρειάζεται να απαντηθούν άμεσα.

  • Από την επιστολή των μετόχων της ΠΑΕ δεν φαίνεται να υπάρχει καμία διάθεση αυτοκριτικής. Στην επιστολή αναφέρεται ότι “η Β’ Κατηγορία αποδείχθηκε μια από τις πιο δύσκολες στο ποδόσφαιρο, καθώς έχει υψηλά έξοδα και ελάχιστα έσοδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα έως τα τέλη Απριλίου 2017 η ομάδα να χρωστάει €660.000” ωστόσο το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο – άρα το άνοιγμα δείχνει να είναι μεγαλύτερο. Και οι ίδιοι ωστόσο ήταν μέσα στην μετοχική σύνθεση της ομάδας άρα έχουν και εκείνοι άμεση ευθύνη για το γεγονός ότι η ΠΑΕ χρεώθηκε το παραπάνω ποσό μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και ενώ 1,5 χρόνο νωρίτερα ξεκινούσε από το μηδέν.
  • Από την παραπάνω επιστολή δεν φαίνεται να υπάρχει καμία διάθεση αυτοκριτικής ως προς το πως η ομάδα χρεώθηκε και παρότι την ΠΑΕ την εκπροσωπούσαν περισσότεροι από 10 μέτοχοι, αφέθηκαν αυτές οι εκκρεμότητες με αποτέλεσμα να την ακολουθούν και φέτος.
  • Σε ότι έχει να κάνει με την έλευση του Φώτη Τσάλου ασφαλώς και η φράση “οι περισσότεροι εκ των μετόχων δεν γνωρίζαμε προσωπικά τον κ. Τσάλο, το ποιόν του χαρακτήρα του, τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, τη σχέση του με τη δικαιοσύνη και το παρελθόν του” είναι τέτοια που νομίζουν ότι απευθύνεται σε μικρά παιδιά ή ιθαγενείς. Ειδικά, όταν ζούμε σε μια πόλη όπως είναι το Ηράκλειο.
  • Αναφέρονται στην παρουσία του Αντίπα Σηφάκη στο Δ.Σ. της ΠΑΕ. Μόνο που όλοι γνωρίζουμε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ δεν εμφανίστηκε ποτέ στα κοινά του συλλόγου κατά την διάρκεια της φετινής περιόδου.

 

  • Προχωράμε στην δήλωση του Φώτη Τσάλου. Καταρχήν, ο πρόεδρος της ΠΑΕ αποφεύγει, ηθελημένα ή όχι, να απαντήσει στις πολύ σοβαρές καταγγελίες των παραπάνω μετόχων. Δεν κάνει καμία αναφορά στην δήλωση του τόσο για την μπουτίκ, όσο και για την παρακράτηση τριών επιταγών της ΠΑΕ. Πρόκειται για δύο πολύ σοβαρές υποθέσεις που ο Τσάλος απέφυγε να πάρει θέση δημόσια.
  • Ο Τσάλος λέει, μεταξύ άλλων, στην δήλωση του: “Το πιο σημαντικό από όλα ήταν ότι όταν αναλάβαμε, επέμεινα να γραφτεί στα πρακτικά ότι το χρέος της ομάδος ήταν 660.000 ευρώ και αυτό δεν μπορεί να το αποκρύψει κανείς τώρα” δίχως ωστόσο να λέει τι γίνεται με την χρήση της περιόδου 2017 – 2018. Και τι πρέπει να κάνει εκείνος προκειμένου να μην υπάρχουν οφειλές στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ΠΑΕ. Δεν κάνει καμία αναφορά στο τι γίνεται με τον σύλλογο ΤΩΡΑ.
  • Συνεχίζει να αναφέρεται στους μετόχους δίχως ωστόσο εκείνος να λέει τι θα γίνει από εδώ και στο εξής. Ο Τσάλος ανέλαβε πρόεδρος του ΟΦΗ τον προηγούμενο Ιούλιο και κατά συνέπεια είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τα συμβόλαια που υπογράφτηκαν και για την σωστή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος.
  • Επίσης ερωτηματικά κρύβει και η αναφορά ότι “όποιος θέλει την ομάδα να έρθει να την πάρει. Να μπει μπροστά και εγώ θα τον βοηθήσω”. Αυτό σημαίνει ότι εκείνος αποχωρεί και ψάχνει τον τρόπο ή κάτι άλλο;
  • Ακόμα λέει: “Αν έχετε κότσια, ελάτε να αναλάβετε. Σταματήστε να κοροϊδεύετε τον κόσμο και ελάτε να πληρώσετε αυτά που χρωστάτε”. Και εδώ πάλι αφήνει ερωτηματικά για τις πράξεις του. Οι μέτοχοι έχουν κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις τους: Δεν τους ενδιαφέρει, ούτε θέλουν να ασχοληθούν με τον ΟΦΗ. Ο ίδιος έχει αποκτήσει μια εμμονική τάση με τους μετόχους δίχως ωστόσο να λέει τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει προκειμένου η ομάδα να μην κινδυνεύσει.
  • Αναφέρεται στο χρέος αλλά και εκείνος ήταν ενήμερος. Κατά συνέπεια έπρεπε να βρει τους τρόπους (και όχι απαραίτητα τα χρήματα) προκειμένου ο ΟΦΗ να μην μπει σε κίνδυνο απαγόρευσης μεταγραφών ή και ακόμα αφαίρεσης βαθμών.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook