Μάνος: “Nα πάρουμε την άνοδο και να την αφιερώσουμε στον Ευγένιο Γκέραρντ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στην εκπομπή «Pressing» της ΕΡΤ3 φιλοξενήθηκε ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Δημήτρης Μάνος.

Μίλησε για την αντεπίθεση του ΟΦΗ, πώς συσπείρωσαν τα προβλήματα που αντιμετώπισε, αλλά και για τα 8 γκολ που έχει σημειώσει μέσα στο 2018. Όπως τόνισε, αξίζει κανείς να δίνει τα πάντα γι’ αυτή την ομάδα και σημείωσε ότι άπαντες θέλουν να αφιερώσουν την άνοδο στον Ευγένιο Γκέραρν.

Για την παρουσία του στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ: «Έτσι είναι. Έχει αλλάξει κάτι στην ομάδα που μου δίνει ψυχολογία και σκοράρω. Είναι όλη η ομάδα που πρέπει να δουλέψει για να πετύχω τα γκολ. Όποιο παιδί και να σκοράρει, πρέπει να παίρνει η ομάδα τους τρεις βαθμούς για να είμαστε κοντά και να διεκδικούμε τον στόχο μας. Σίγουρα δεν το περίμενα αυτό. Με τη θέληση του Θεού και τα γκολ που σημείωσα έχω πάρει και ψυχολογία. Κερδίζει η ομάδα και, σίγουρα, μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες. Να σκοράρουμε όσο πιο συχνά γίνεται για να κερδίζει η ομάδα».

Για τα προβλήματα του ΟΦΗ: «Τα προβλήματα σε μια ομάδα σε φέρνουν πιο κοντά. Σε κάνουν πιο πολύ οικογένεια. Δεν σκεφτήκαμε ούτε μία στο εκατομμύριο ότι δεν θα κατέβουμε να παίξουμε με τον Κισσαμικό. Είπαμε θα κατεβούμε, θα κερδίσουμε και από εκεί και πέρα ας λύσει η διοίκηση ό,τι πρόβλημα έχει. Να βρουν οι μέτοχοι τι πρόβλημα υπάρχει. Εμείς έπρεπε να κάνουμε το χρέος μας. Κερδίσαμε και πετάξαμε το μπαλάκι στη διοίκηση».

Για τη μάχη της ανόδου και τις μεταγραφές«Ήρθαν παιδιά που πιστεύω θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια. Η ομάδα είναι κουρασμένη. Χρειάζεται παίκτες και πιστεύω πως αν παλεύεις δεν χάνεται ποτέ ο στόχος. Είμαστε πολύ κοντά, είναι στο χέρι μας. Πρέπει να έχει διάρκεια και με τις νίκες θα φτάσουμε ακόμα πιο κοντά».

Πρέπει να προσέξει κάτι ιδιαίτερο ο ΟΦΗ«Όχι. Αν δείχνουμε εμείς τον καλό μας εαυτό. Σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο. Αν βγάζουμε το αγωνιστικό «θέλω» και το πάθος και δείχνουμε ότι θέλουμε πιο πολύ το παιχνίδι από τον αντίπαλο, σίγουρα, θα είμαστε εμείς νικητές».

Για το βάρος της φανέλας και αν βοηθά για να ξεπερνούν οι ποδοσφαιριστές τα προβλήματα: «Είναι μια πολύ ιστορική ομάδα με πολλές διακρίσεις. Χρειάζεται να δίνεις τα πάντα γι’ αυτήν και πιστεύω ο κόσμος το εκτιμά αυτό. Όταν δίνεις το 100% στον αγωνιστικό χώρο θα το εκτιμήσει ο καθένας. Θέλει να νιώσει ο κόσμος, ο λαός, η διοίκηση και όλο το επιτελείο ότι πρέπει να κερδίζεις και να φτάσει ο ΟΦΗ εκεί που αξίζει και να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Όσο μπορούμε εμείς οι παίκτες τους δείχνουμε ότι αυτός είναι ο στόχος. Όλοι οι ποδοσφαιριστές βάζουμε το 100% των δυνατοτήτων μας να καταφέρουμε να φτάσουμε τον ΟΦΗ εκεί που αξίζει».

Για την απώλεια του Ευγένιου Γκέραρντ: «Είναι μια μεγάλη απώλεια για την οικογένεια του ΟΦΗ. Είναι η σημαία. Δεν τον έζησα, έχω ακούσει πολλά πράγματα γι’ αυτόν. Σίγουρα είναι μισός ο ΟΦΗ χωρίς αυτόν. Έχει αφήσει πολλές χαρές πίσω του. Να είναι καλά εκεί ψηλά, να τον έχει καλά ο Θεός και πιστεύω να φτάσουμε την ομάδα στη Super League για να αφιερώσουμε αυτή την άνοδο σ’ αυτόν τον μεγάλο άνθρωπο».

Αν έχει στο μυαλό του την πρώτη θέση των σκόρερ: «Είναι ένας στόχος. Δεν έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση. Και αν μπορέσω να τερματίσω εκεί. Θέλω να κερδίζει η ομάδα και δεν με πειράζει όποιος και αν βάζει τη μπάλα στα δίχτυα. Το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα και να δίνεις χαρά στον κόσμο, ώστε να γυρίσει η ομάδα εκεί που ανήκει».

flnews.gr