Ανάλυση: Οι ψεύτικες διαρροές και το σύνθημα Βουό για “μόνο ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Από την ώρα που το Gentikoule αποκάλυψε την οριστική μεταγραφή του Τζίλι Βουό, ακολούθησαν μπαράζ, μάλλον παραπλανητικών, δημοσιευμάτων από την Θεσσαλονίκη τα οποία διαψεύδονται μέσα από τα γεγονότα. Το Gentikoule αποκαλύπτει.

Μόλις έγινε γνωστό ότι ο Βουό έρχεται στο Ηράκλειο, ξεκίνησε η διαρροή “πληροφοριών” από το περιβάλλον του Άρη με σκοπό να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος του Άρη που Βουό περίμενε και… Βουό δεν ήρθε. Ωστόσο η μοναδική αλήθεια είναι ότι ο ΟΦΗ κινήθηκε μεθοδικά, χωρίς μεγάλα λόγια και κυρίως αποφεύγοντας να παίξει οποιοδήποτε επικοινωνιακό παιχνίδι που θα κόστιζε παραπάνω χρήματα στην ομάδα.

Στον “μύλο” της ψεύτικης επικοινωνίας γράφτηκαν πολλά. Από το συμβόλαιο που πήρε ο Βουό από τον ΟΦΗ ενώ έμπλεξαν μέχρι και την Λαμία. Πάμε όμως να τα δούμε όλα, ένα προς ένα.

“Ο Άρης περίμενε τον Βουό το μεσημέρι της Τρίτης”

Ξεκινάμε από το βασικό σημείο της συζήτησης. Ότι και να λέει το περιβάλλον του Καρυπίδη, εισιτήρια δεν είχαν βγει ποτέ για την συμπρωτεύουσα. Ο ΟΦΗ, κάτω από άκρα μυστικότητα, είχε συμφωνήσει με τον παίκτη βλέποντας ότι παραμένει ελεύθερος και παράλληλα ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τον Άρη. Το βράδυ της Δευτέρας ξεκίνησαν να έρχονται οι πρώτες πληροφορίες για έλευση του Βουό μέσα στην ημέρα – κάτι που επιβεβαιώθηκε πανηγυρικώς. Στον ΟΦΗ είχαν κλείσει τα εισιτήρια από το απόγευμα της Δευτέρας όταν και επήλθε συμφωνία με τον Τζίλι Βουό.

“Ο Βραδέλης μιλούσε με τον Άρη ενώ ήταν ακόμα και στην Κρήτη”

Ακόμα μια ψεύτικη διαρροή που αποδεικνύεται μέσα από γεγονότα. Ο Τζίλι Βουό συνοδευόμενος από τον μάνατζερ του Στέλιο Βραδέλη έφτασαν στο Ηράκλειο στις 10.45 με πτήση από την Αθήνα. Με το που βγήκε ο Ιβοριανός από την αίθουσα αφίξεων του «Νίκος Καζαντζάκης», η ΠΑΕ ανακοίνωσε την μεταγραφή του Βουό αφού παρών στην άφιξη του παίκτη ήταν και ο υπεύθυνος τύπου Γιώργος Κορτσιδάκης. Άρα, πως μπορούσε να μιλάει ο Βραδέλης με τον Καρυπίδη όταν ο ΟΦΗ είχε ανακοινώσει ήδη την μεταγραφή του;

“Ο ΟΦΗ θα δώσει στον Βουό 150.00 ευρώ”

Η παραπάνω είδηση θα έπρεπε να μην αναφέρεται καν, αλλά είπαμε να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό. Καταρχήν απορούμε αν το παραπάνω ποσό μπορεί πλέον να το δώσει στην Ελλάδα κάποιος άλλος εκ των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ. Είναι τουλάχιστον αστείο να λέμε ότι ο ΟΦΗ μπορεί να δώσει αυτά τα χρήματα (όχι μόνο στον Βουό αλλά σε οποιονδήποτε παίκτη) και ειδικά όταν προέρχεται από μια τόσο μεγάλη τρικυμία. Μάλιστα, επειδή λένε στην Θεσσαλονίκη πως “ο Άρης δεν έμπαινε σε πλειστηριασμό” πρέπει να πούμε ότι η διαφορά της πρότασης μεταξύ των δύο ομάδων ήταν ελάχιστη μιας και ο ΟΦΗ έπρεπε να κλείσει και το περσινό υπόλοιπο.

“Η Λαμία έστειλε τον Βουό στον ΟΦΗ”

Εδώ λοιπόν αναδεικνύεται το ρεπορτάζ της εμπλοκής της Λαμίας. Ένα λεπτό σημείο που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι η Λαμία χρωστούσε στον Βουό ένα πολύ σημαντικό ποσό και εκμεταλλευόμενη το ενδιαφέρον ΟΦΗ και Άρη, “πατούσε” πάνω σε αυτό θέλοντας να γλυτώσει αυτά τα χρήματα και να λύσει το συμβόλαιο του. Στην Θεσσαλονίκη γραφόταν σωρηδόν ότι η Λαμία θα πληρώσει τον παίκτη αντί για τον Άρη μόνο που αυτό δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα. Γιατί για ποιον λόγο να θέλει ο Βουό να κάνει… σκόντο έστω ένα ευρώ από την στιγμή που μπορούσε να πάρει άμεσα τα χρήματα; Ο Βουό έκανε διαπραγματεύσεις με την Λαμία μέχρι και αργά το βράδυ της Δευτέρας όταν και λύθηκε το θέμα.

“Ο Βουό είχε συμφωνήσει προφορικά με τον ΟΦΗ”

Πάμε και στην επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Ο Βουό δεν συμφώνησε ποτέ με τον Άρη γιατί πολύ απλά δεν ήθελε να παίξει στον Άρη. Όχι γιατί έχει κάτι με την ομάδα της Θεσσαλονίκης αλλά επειδή πολύ απλά πέρασε εξαιρετικά στο Ηράκλειο. Έχτισε μια ζεστή σχέση με το Νίκο Παπαδόπουλο που φρόντισε να πάρει αρκετά από τον Ιβοριανό επιθετικό. Ο Βουό, παρότι έφυγε το προηγούμενο καλοκαίρι είχε πάντα σχέσεις με τους ανθρώπους του ΟΦΗ και παρότι υπήρχε η οφειλή προς το πρόσωπο του εκείνος διατηρούσε συχνές επαφές με στελέχη της ΠΑΕ. Ο Τζίλι Βουό αναγνώρισε ότι ο ΟΦΗ του έδωσε την ευκαιρία να φύγει από την Β’ κατηγορία της Πορτογαλίας, να φτιάξει ξανά το όνομα του και να κάνει μια εξαιρετική χρονιά με 18 γκολ σε 31 παιχνίδια. Είναι ευρέως γνωστό, ακόμα και εντός της Λαμίας, ότι ο παίκτης δήλωσε στην ομάδα της Φθιώτιδας πως θέλει να πάει στον ΟΦΗ και πως θα πάει εκεί που θέλει εκείνος και όχι εκεί που θα του πουν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook