“Περάσαμε μεγάλη φουρτούνα, τώρα υπάρχει θετική αύρα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε στον Fair Play για την μάχη της ανόδου αλλά και για την κόντρα που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε ΟΦΗ και Άρη όπως και για την σύνδεση του ονόματος του.

Οι σημαντικότερες αναφορές όσων είπε ο τεχνικός του ΟΦΗ

Για την κόντρα ανόδου μεταξύ Άρη, ΟΦΗ και Παναχαϊκής: «Έχουν ξεχωρίσει οι τρεις ομάδες, αν και πάντα πρέπει να βλέπουμε με σεβασμό τις ομάδες που είναι πιο κάτω. Πιθανόν να είναι και τα Τρίκαλα στο «κόλπο» της ανόδου. Η Football League είναι μία ιδιαίτερη κατηγορία, καθώς αντιμετωπίζεις καταστάσεις που δεν τις έχεις στο πρόγραμμα. Για παράδειγμα, πήγαμε στο ματς με τον Απόλλωνα Λάρισας και δεν μπορούσαμε ν’ αλλάξουμε την μπάλα στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ο αγωνιστικός χώρος ήταν κάκιστος. Θα γίνει μάχη πάντως».

Για την κατάσταση του ΟΦΗ: «Εμείς περάσαμε μία μεγάλη φουρτούνα, φτάσαμε στα όρια διάλυσης όμως ευτυχώς ήρθαν λίγοι μέτοχοι και βοηθήσανε. Όχι ότι δεν υφίστανται τώρα προβλήματα, όμως υπάρχει μία θετική αύρα πλέον».

Για τη σύνδεση του ονόματός του και του ΟΦΗ με τον Άρη: «Είναι λανθασμένες οι απόψεις ορισμένων προς το πρόσωπο το δικό μου και προς τον ΟΦΗ. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον Άρη, πέρα από το γεγονός ότι παλεύουμε κι οι δύο για την άνοδο. Μου έγινε μία πρόταση το καλοκαίρι από τον Άρη και απάντησα αρνητικά μέσα σε δύο ημέρες στον κ. Καρυπίδη και μερικοί δε σεβάστηκαν ότι η απόφασή μου να μείνω στο Ηράκλειο έγινε για οικογενειακούς λόγους. Ήθελα να φύγει το παιδί μου από τη Θεσσαλονίκη. Όσον αφορά κάποιες μεταγραφές που έκανε ο Άρης και ο ΟΦΗ… είναι δυνατόν τόσο εγώ όσο κι ο αγαπημένος μου Παύλος (σ.σ. Μυροφορίδης) να μην έχουμε τους ίδιους στόχους; Συνεχίζω να μιλάω με τον Παύλο, καθώς είναι πολύ καλός μου φίλους. Ο Βουό είχε υποσχεθεί πριν από ένα μήνα και σε μένα και στον πρώην Πρόεδρο, τον κ. Πολεμαρχάκη, ότι αν φύγει από την ομάδα της Λαμίας και πάει στη Football League, θα έρθει στον ΟΦΗ, καθώς εδώ νιώθει καλά. Μη μας καταλογίζουν ότι «χτυπάμε» στόχους του Άρη».

Για τις κατηγορίες αναφορικά με τη συμπεριφορά του στο Άρης – ΟΦΗ: «Αν ήμουν προπονητής του Άρη, θα ήταν καλή η συμπεριφορά μου…; Υπήρχε πολλή πίεση στην ομάδα εκείνο τον καιρό και διαμαρτυρήθηκα στο διαιτητή, όπως θα μπορούσε να κάνει ο καθένας. Όταν έχεις νεύρα, ενδέχεται να πας στη συνέντευξη Τύπου και να πεις κάτι που δε θα σου αρέσει. Γι’ αυτό, λοιπόν, στέλνεις το βοηθό σου. Με στενοχωρεί αυτή η κατάσταση. Βγαίνει ο καθένας μιλάει για τον Άρη, τον ΟΦΗ και τον Παπαδόπουλο. Δεν το είπε ο κ. Σπανός ούτε συνάδελφός μου, δε σχολιάζω ποτέ συναδέλφους μου. Το είπε συνάδελφός σας (σ.σ. δημοσιογράφος). Όσον αφορά το ματς με τη Βέροια, δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Πάντως, έπρεπε να έχουμε βάλει τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο».