Δερμιτζάκης: «12ος παίκτης του ΟΦΗ ο κόσμος του»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Παύλος Δερμιτζάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ΟΦΗ – Εργοτέλη πλέκοντας το εγκώμιο της ατμόσφαιρας του «Γεντί Κουλέ».

Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ και του Αστέρα Τρίπολης έκανε τα προγνωστικά του για το ματς του Σαββάτου και αναφερόμενος στον ΟΦΗ είπε «ένα πλεονέκτημα που διαθέτει ο ΟΦΗ είναι σίγουρα η επάνοδος του στην Σούπερ Λιγκ γιατί αυτό δίνει στους παίκτες ένα κίνητρο και έναν ενθουσιασμό. Και βέβαια, η συμβολή του κόσμου που αποτελεί τον 12ο παίκτη της ομάδας. Ένα μειονέκτημα είναι ότι υπάρχει μια κούραση ψυχολογική και σωματική αλλά και οι παίκτες που ήρθαν πρόσφατα στην ομάδα με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να μην έχει βρει ακόμα τα πατήματα του μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Όσον αφορά το παιχνίδι υπογράμμισε «είναι ένα μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που εκπροσωπούν το νομό στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα και αυτό το γεγονός δείχνει την κουλτούρα με την οποία αντιμετωπίζεται το ποδόσφαιρο. Και τα λέω αυτά, γιατί είμαι χαρούμενος που έζησα και τα είδα στο Ηράκλειο που αποτελεί και την δεύτερη πατρίδα μου. Χαίρομαι που βλέπω ότι το ποδόσφαιρο προοδεύει αρκετά στο νομό Ηρακλείου και δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί τον δεύτερο νομό – μαζί με την Θεσσαλονίκη – που έχει τις περισσότερες ομάδες στην Σούπερ Λιγκ».

Αναλυτικά όσα είπε ο Παύλος Δερμιτζάκης στον Athletic Radio 104,2

Για τον Εργοτέλη: «Ο Εργοτέλης είναι μια έμπειρη ομάδα, διαθέτει έναν κορμό και έναν προπονητή που είναι μαζί αρκετά χρόνια. Ένα μειονέκτημα του είναι ότι παίζει σε μια δύσκολη έδρα όπου θα δεχτεί μεγάλη πίεση από τον κόσμο. Παρ’ όλα αυτά, είναι ένα στοιχείο που οι παίκτες το έχουν αποβάλει μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στην Σούπερ Λιγκ».

Για τα στοιχεία που ξεχώρισε σε Εργοτέλη – ΟΦΗ: «Ο Εργοτέλης μου έχει κάνει εντύπωση γιατί χτυπάει όλα τα παιχνίδια ενώ παίζει καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που θέλει να παίξει αλλά προς το παρόν δεν μπορεί. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό γιατί τα παιδιά είναι κουρασμένα και πιστεύω ότι θα γίνει μέσα από την κατάλληλη προετοιμασία. Η ομάδα θα πάρει τους βαθμούς που πρέπει όταν συμβεί αυτό».

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι: «Αυτές οι αναμετρήσεις κρίνονται στην συγκέντρωση που θα έχουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Όσο περισσότερη συγκέντρωση διαθέτει μια ομάδα, τόσο μεγάλο πλεονέκτημα θα έχει για τη νίκη. Εύχομαι να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και να αποτελέσει μια διαφήμιση για την Κρήτη στέλνοντας ένα μήνυμα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βρισκόμαστε».

Για το πρωτάθλημα: «Το πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Είναι πρόβλημα το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται μια ομάδα κάθε Κυριακή και αντί να έχουν συνεχόμενα παιχνίδια ώστε να μην βρίσκουν τον ρυθμό τους, κάνουν ρεπό. Γνωρίζουμε όλοι τι συνέβη με τα στημένα παιχνίδια και το οποίο δείχνει την σήψη που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως, οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι παίκτες και οι προπονητές».

Για την «μάχη» του τίτλου: «Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα είναι οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει έναν κορμό με πάρα πολλά παιχνίδια στα πόδια τους και γενικά υπάρχει μια ηρεμία στην ομάδα. Μέχρι στιγμής παίζει καλό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός διαθέτει μεγάλο βάθος για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πιστεύω ότι η ομάδα που θα προχωρήσει περισσότερο στην Ευρώπη, θα έχει ένα μειονέκτημα στο πρωτάθλημα».

Για τον ίδιο: «Ήταν μια χρονιά εμπειριών και θα έλεγα ότι πήγα γρήγορα στον ΠΑΟΚ χωρίς να μπορέσω να την προετοιμάσω ώστε να ξέρω τις δυνατότητες της ομάδας. Παρ’ όλα αυτά, στην Ευρώπη η ομάδα πήγε πολύ καλά και για αυτό έφτασε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Όταν έφυγα η ομάδα ήταν πρώτη στον όμιλο. Στο πρωτάθλημα η ομάδα «σκάλωσε». Στην Ελλάδα γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει υπομονή και πάντα την πληρώνει ο προπονητής. Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καλός στην άμυνα όμως αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα στην επίθεση το οποίο διατηρήθηκε μέχρι το τέλος. Ενώ δημιουργούσαμε πολλές ευκαιρίες, δυστυχώς δεν υπήρχε ο παίκτης που θα βάλει τα γκολ και τα οποία θα έφερναν τις νίκες».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook