“Στην ζωή δεν υπάρχουν μόνο τα λεφτά αλλά και η αγάπη”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Χάρης Κοντοπυράκης μίλησε στην εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα” για την προσπάθεια του ΟΦΗ και έστειλε μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας προς τον κόσμο.

Αναλυτικά όσα είπε το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΦΗ

Για το λόγο που αποφάσισε να εμπλακεί στα διοικητικά του ΟΦΗ και ποιες είναι οι εντυπώσεις του μετά από αυτό το διάστημα: Ο λόγος της ενασχόλησής μου είναι η μεγάλη αγάπη που είχα πάντα για τον ΟΦΗ. Σε μια δύσκολη στιγμή, μου ζητήθηκε βοήθεια προκειμένου ν’ αναλάβουμε σαν διοίκηση Πρωτοδικείου και προσφέρθηκα. Προσωπικά, μ’ αρέσουν τα δύσκολα και όχι τα εύκολα. Πάντοτε ήμουν στα δύσκολα σε ό,τι κι αν έκανα στη ζωή μου. Πιστεύω ότι μέχρι στιγμής πάμε πάρα πολύ καλά σαν διοικούσα επιτροπή. Ενώσαμε μετόχους, φιλάθλους, τεχνική ηγεσία και παίκτες και στο τέλος το έργο μας θα ευοδωθεί.

Για το τι συμβαίνει σε διοικητικό επίπεδο στον ΟΦΗ: Σε διοικητικό επίπεδο αυτή τη στιγμή είμαστε αυτοί οι επτά κι έχουμε και τη βοήθεια από πλευράς μετόχων, έχοντας βάλει τον Κώστα Καζανάκη -παλιό πρόεδρο του ΟΦΗ- και τον Γιάννη Πολεμαρχάκη, οι οποίοι βοηθούν ενεργά, μας συμβουλεύουν, διότι όπως καταλαβαίνετε, ο ΟΦΗ είναι μια τεράστια ΠΑΕ. Είναι μια ομάδα με δικές της εγκαταστάσεις, με πολύ κόσμο, οπότε χρειαζόμαστε τα “φώτα” και την συμβουλή παλαιοτέρων παραγόντων. Η αγάπη του κόσμου είναι τεράστια στο όνομα του ΟΦΗ. Η δυναμική είναι πολύ μεγάλη.

Για τα οικονομικά της ΠΑΕ κι αν έχουν βάση φήμες ότι θα μπορούσε ενδεχομένως ο ΟΦΗ να αντιμετωπίσει δυσκολίες με την αδειοδότηση: Αυτό που ισχύει είναι ότι όντως ο ΟΦΗ έχει οικονομικά προβλήματα, τα οποία αφορούν περισσότερο τις προσφυγές περασμένων ετών. Εμείς βέβαια τις πληρώνουμε, ρυθμίσαμε ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις της ομάδας. Συνεισφέρουν διάφοροι μέτοχοι και διάφοροι επώνυμοι και ανώνυμοι άνθρωποι, που είναι εκτός μετοχικής σύνθεσης της ΠΑΕ, οι οποίοι, άλλοι δεν θέλουν ν’ αναφέρονται και άλλοι όχι. Οι βασικοί μέτοχοι δεν θέλουν όμως ν’ αναφέρονται τα ονόματά τους.

Για το αν αγωνιστικά, ο ΟΦΗ μπορεί να κερδίσει την άνοδο: Ολα στη ζωή δεν είναι μόνο χρήματα, είναι η αγάπη και η αύρα που εκπέμπει αυτή τη στιγμή η διοικούσα επιτροπή. Ακόμα και όταν είχαμε μείνει με 15 παίκτες -20 ουσιαστικά μαζί με τους τερματοφύλακες- παρ’ όλα αυτά χωρίς να μπορούσαμε τότε να κάνουμε μεταγραφές -γιατί μετά διευθετήσαμε τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά- συμπαρασταθήκαμε στους ποδοσφαιριστές και παρά τα οικονομικά προβλήματα καταφέραμε να πετύχουμε συνεχόμενα καλά αποτελέσματα. Κερδίσαμε πολύ καλές ομάδες, όπως τη Δόξα Δράμας και τον ΑΟΧ/Κισσαμικό. Είχαμε μόνο μία ατυχία στον Απόλλωνα Λάρισας όπου χάσαμε με μία τελική φάση δική τους, με 1-0. Δυστυχώς, “παίζουν” όμως και τα δοκάρια και οι χαμένες ευκαιρίες.

Για την πορεία του Πλατανιά και τον επερχόμενο υποβιβασμό του: Αυτή τη στιγμή έπρεπε όλος ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθεια του Πλατανιά. Ο Πλατανιάς ήταν ένας άξιος εκπρόσωπος στην Α’ Εθνική για τα Χανιά και την Κρήτη, με μια πορεία που ήταν ζηλευτή από πολλές ομάδες. Μιλώ και σαν ομάδα και σαν φίλαθλοι, διότι είχε ένα γήπεδο με κοσμιοτάτη διαγωγή. Πιστεύω ότι έγιναν ορισμένα λάθη, που δεν είναι μόνο της διοίκησης. Πιστεύω ότι είναι όλων των παραγόντων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Για το αν έχει εικόνα για τον Πλατανιά και την ελπίδα που μπορεί να υπάρχει με τις αδειοδοτήσεις: Πέρσι το “είδαμε” αυτό το έργο. Αγωνιστικά, ο Λεβαδειακός έπεσε μεν, αλλά σώθηκε διότι είχε πρόβλημα, ο Ηρακλής. Είναι σκληρά τα κριτήρια των αδειοδοτήσεων και δεν ξέρουμε μέχρι τέλους τι θα γίνει. Βέβαια, εγώ το βλέπω δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν προβλήματα στις ομάδες. Δεν θέλω ν’ αναφερθώ σε ποιες ομάδες, παρόλο που έχουν πει ορισμένα πράγματα αλλά αυτά θα μπορούσε να είναι και ράδιο αρβύλα, οπότε δεν μπορείς να έχεις μια σαφή εικόνα γιατί το ίδιο έλεγαν και για τον ΟΦΗ, ότι είναι διαλυμένος, κάτι που δεν ισχύει.

Για την πορεία του ΑΟΧ/Κισσαμικό: Η άποψή μου είναι ότι ο ΑΟΧ/Κισσαμικός έχει κάνει μια λαμπρή πορεία. Ανέλπιστα λαμπρή πορεία. Σε ένα πρωτάθλημα πάρα πολύ δύσκολο και μπορώ να πω πολύ πιο δύσκολο απ’ ό,τι η Α’ Εθνική. Λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτά που έγιναν στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη από μια μερίδα του κόσμου. Το να βρίζουν παιδιά 18 και 20 ετών, το να βρίζουν Χανιωτάκια και να τους φωνάζουν ότι είναι πουλημένοι. Λυπάμαι πάρα πολύ και λυπάμαι γιατί η διοίκηση του ΑΟΧ/Κισσαμικού και ο Αντ. Ροκάκης έχουν καταβάλλει μια τεράστια προσπάθεια. Εχουν μια καταπληκτική ομάδα, μια ομάδα μοντέλο, που είναι 4η στη βαθμολογία και το να τον βρίζεις κιόλας γι’ αυτά που έχει προσφέρει, γενικά τους ανθρώπους και τους παίκτες, είναι αμαρτία. Κάποτε θα χάσεις! Κάποια στιγμή τα παιχνίδια χάνονται, είτε γιατί η άλλη ομάδα το θέλει περισσότερο, είτε γιατί είσαι σε κακιά μέρα.

Για το αν θα μπορούσε το χανιώτικο ποδόσφαιρο να ξαναέχει ομάδα στην Α’ Εθνική: Θα μπορούσε, ναι, αρκεί να συνενωθούν όλες οι δυνάμεις. Τα Χανιά δεν είναι μια τεράστια πόλη. Είναι μια πόλη όπου οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο δεν είναι πάρα πολλοί και πρέπει όλοι μαζί να κάνουν κάτι ούτως ώστε οι ομάδες που θα παίζουν σε μικρότερες κατηγορίες να είναι το εφαλτήριο παικτών που θα πλαισιώσουν την ομάδα που θα βρίσκεται στην Α’ Εθνική. Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει, αρκεί να πάψουν πλέον οι αντιλήψεις ότι ο ένας είναι “χωριάτης”, ο άλλος είναι “πολιτισμένος” κτλ. Μία ομάδα, που θα λέγεται “Χανιά”. Και να βρεθούν 5 άνθρωποι που αυτή την ομάδα θα την πάνε μπροστά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook