“Ο Γκέραρντ ήταν 15-20 χρόνια μπροστά από την εποχή του”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΟΦΗ Θωμάς Λαφτσής μίλησε στο gazzeta και έσταζε μέλι για την Κρήτη και τον Ευγένιο Γκέραρντ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βούλγαρος τερματοφύλακας

«Συνεργάστηκα με τον Λας Σάνον έναν έμπειρο Άγγλο προπονητή, ο οποίος βρισκόταν στο τελείωμα της καριέρας του, αλλά και τον Ευγένιο Γκέραρντ. Η Κρήτη είναι η μεγάλη αγάπη μου και έμεινα τέσσερα-πέντε χρόνια εκεί. Είναι σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου. Μετά την αποχώρηση του Γκέραρντ η ομάδα για πολλά χρόνια βρέθηκε σε κακή μοίρα. Τους συγχαίρω όλους γιατί κατάφεραν να επαναφέρουν την ομάδα εκεί που πραγματικά ανήκει.

Ο Γκέραρντ ήταν πάντα 10-15 χρόνια μπροστά από την εποχή του. Έδινε μεγάλη βαρύτητα στις ακαδημίες βρίσκοντας και αναδεικνύοντας ταλέντα που απασχολούσαν όχι μόνο το ελληνικό, αλλά και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Έφερε τον Ντιαρά με 3.000 δολάρια και μέσα σε λίγους μήνες τον πούλησε με πολλά εκατομμύρια. Ο Γκέραρντ έκανε τρομερό σκάουτινγκ. Στους 100 παίκτες έβρισκε πάντα τον ένα που μπορούσε να κάνει την διαφορά. Ο Γκέραρντ έμεινε για 15 χρόνια και η συμβολή του στην πορεία του ΟΦΗ ήταν καθοριστική».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook