Τι λένε στην F.L. για το “πραξικόπημα” των αδειοδοτήσεων

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Super League να προτείνει στην ΕΠΟ την αλλαγή ποινής για την αδειοδότηση είναι αλήθεια ότι δεν πέρασε ασχολίαστη και από ορισμένες ομάδες της Football League.

Για την ακρίβεια, η «Μetrosport» επικοινώνησε με τις ΠΑΕ, που είχαν την ελπίδα ή περίμεναν και περιμένουν ακόμη τις εξελίξεις στη Super League, μέσω ΕΠΟ πλέον, έτσι ώστε να διατυπώσουν και να καταθέσουν άποψη για την όλη κατάσταση και τη δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Πού είναι οι νόμοι;»

Στη Δόξα Δράμας υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και δυσφορία για τις τελευταίες εξελίξεις. «Προφανώς δεν θέλουν ομάδες να έχουν όνειρα για να ανέβουν. Κρατούν ομάδες, που δεν δικαιούνται να βρίσκονται στην κατηγορία. Ποιος είναι ο θεμιτός ανταγωνισμός; Πού είναι οι νόμοι; Πώς ένα Πρωτάθλημα είναι νομότυπο, όταν εγώ έχω άδεια και ο άλλος δεν έχει; Αυτές οι αποφάσεις φέρνουν ισονομία;», ήταν μεταξύ των άλλων οι τοποθετήσεις της επίσημης Δόξας. «Δεν μας αφήνουν να εξελιχθούμε. Εμείς γιατί να πληρώνουμε και να είμαστε νομότυποι;», συμπληρώνουν στη Δόξα Δράμας.

Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Μπύρος είναι ακόμη μπερδεμένος σχετικά με την επόμενη μέρα της ΠΑΕ. Η σύμπραξη του ίδιου με διοικούσα επιτροπή το προσεχές καλοκαίρι είναι πιο ορατή από ποτέ, αλλά ακόμη και η 4η θέση της βαθμολογίας δεν οδηγεί πλέον πουθενά, αν και αυτό θα κριθεί από την Ομοσπονδία, διότι ακόμη είναι όλα ανοικτά στον μαγικό χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γιακουμίδης: «Χαλούν την αξιοπιστία»

Για λογαριασμό του Απόλλωνα Πόντου τοποθετήθηκε στη «Metrosport» ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Γιακουμίδης, που ήταν ξεκάθαρος για το όλο ζήτημα. «Είναι λεπτό ζήτημα. Σε περιβάλλον ανταγωνιστικό, ανεξάρτητα αν είναι Super League ή Football League, πρέπει να υπάρχουν κανόνες, που να εξασφαλίζουν την ισονομία. Οι νόμοι δεν τηρούνται, με παράδειγμα τον Ηρακλή, που την έχει πληρώσει.

Δεν μπορεί να είναι μεροληπτική η απονομή δικαιοσύνης. Επίσης, είναι κάτι που πρέπει να αποφασιστεί ομόφωνα, κι όχι κατά πλειοψηφία, για να έχει κύρος και ισχύ. Δεν μπορεί να ισχύει αναδρομικά ή κατά το δοκούν. Αλλωστε, οι μεροληπτικές αποφάσεις χαλούν την αξιοπιστία και κρατούν χαμηλά το ελληνικό Πρωτάθλημα. Αποτελεί μεγάλη ζημιά. Τι σημαίνει πρέπει να κρατήσω τον Παναθηναϊκό; Στην Ιταλία δεν υποβιβάστηκε η Γιουβέντους;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του Απόλλωνα Πόντου.

Ροκάκης: «Η τεράστια ευκαιρία του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΟΧ Κισσαμικός, Αντώνης Ροκάκης τόνισε μέσω για το όλο θέμα. «Ως ΠΑΕ είμαστε κοντά στις εξελίξεις, τις παρακολουθούμε. Οταν πλέον ολοκληρωθεί η διαδικασία, αν και υπάρχουν πολλά προβλήματα, ίσως να μπορούμε να πούμε περισσότερα. Δεν είναι άλλωστε μόνο η ποινή της μη αδειοδότησης. Τα προβλήματα είναι πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό που εγώ βλέπω είναι τεράστια ευκαιρία να γίνει επαναπροσδιορισμός των πραγμάτων γύρω από το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να μπουν υγιείς βάσεις για νέα εποχή, γιατί αν δεν γίνει τώρα δεν θα γίνει ποτέ», σχολίασε σχετικά.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις»

Το metrosport.gr επικοινώνησε και με ανθρώπους της Παναχαϊκής, αλλά και με αντίστοιχους του ΑΟΤ. «Δεν θα πάρουμε θέση. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις», ήταν το σχόλιο τους, δίχως ωστόσο να θέλουν να επεκταθούν περισσότερο τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Θέμα στο συμβούλιο

Στο μεταξύ, η Λίγκα έχει βεβαίως τα δικά της θέματα, που ακόμη δεν έχουν λυθεί. Ασφάλιση παικτών, επιτήρηση, αλλά και προσεχώς την αδειοδότηση. Ταυτόχρονα, απασχολούν έντονα η κεντρική χορηγία για το νέο Πρωτάθλημα, αλλά και το τηλεοπτικό.

Την ίδια στιγμή, η ΕΠΟ δεν έχει ενημερώσει ακόμη επίσημα για το πρώτο στάδιο επιτήρησης.

Τί θα γίνει τελικά; Υπάρχει προοπτική να μην ισχύσει η αφαίρεση βαθμών; Οι ομάδες έχουν πάρει βεβαίως παράταση για το δεύτερο στάδιο, έτσι ώστε να καταθέσουν τα δικαιολογητικά ως τις 15 του μηνός.

Ταυτόχρονα, όμως, είναι προαπαιτούμενο της ΕΠΟ. Είναι σίγουρο ότι θα συζητηθεί το θέμα στη Λίγκα, διότι την προσεχή Παρασκευή (11/5) η διοργανώτρια αρχή έχει ορίσει τη διεξαγωγή διοικητικού συμβουλίου. Στην ατζέντα υπάρχει ασφαλώς και το θέμα της ασφάλισης των ποδοσφαιριστών.

Σημειώνεται πως βάση των αποφάσεων του μονομελούς πειθαρχικού οργάνου της Λίγκας οι ενστάσεις της Καλλιθέας κατά του Καραϊσκάκη και της Δόξας Δράμας κατά του Απόλλωνα Πόντου, με αιτιολογία πως Αρτινοί και «κοκκινόμαυροι» δεν ακολούθησαν το κεντρικό ασφαλιστικό συμβόλαιο παραπέμφθηκαν στη διοργανώτρια, η οποία καλείται να αποφασίσει, αν συντρέχουν λόγοι αποβολής των δύο ΠΑΕ από το Πρωτάθλημα. Κάτι που είχε προαναγγείλει εξ αρχής η «Metrosport».

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να ασχοληθεί, επίσης, και με τα τηλεοπτικά του Πρωταθλήματος για τη νέα περίοδο.

Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις με την πρόταση της Super League στην ΕΠΟ για την αλλαγή ποινής στην αδειοδότηση δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες και είναι σίγουρο ότι θα σχολιαστούν και θα τεθούν υπό συζήτηση.

Πηγή: metrosport.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook