Ανάλυση: Οι άξονες της επόμενης ημέρας

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Παπαδόπουλος, μεταγραφές + ανανεώσεις και οικονομικό: Οι άξονες της επόμενης περιόδου που αναλύει το Gentikoule.

Ο σχεδιασμός του ΟΦΗ βρίσκεται, θεωρητικά τουλάχιστον, στην εκκίνηση της. Με την ανακοίνωση παραμονής του Νίκου Παπαδόπουλου κλείνει το πρώτο, σε προτεραιότητα, θέμα της επόμενης περιόδου. Κάτι που θα σφραγιστεί με την υπογραφή των συμβολαίων.

Το θέμα της παραμονής του Νίκου Παπαδόπουλου έχει σχεδόν κλειδώσει και απομένουν οι λεπτομέρειες για να κλείσει η υπόθεση.

Το επόμενο ζήτημα που χρειάζεται να ξεκινήσει σιγά – σιγά είναι εκείνο των ανανεώσεων. Όπως είχαμε αναφέρει πριν από λίγες εβδομάδες, τον Ιούνιο ολοκληρώνονται 20 συμβόλαια. Ένας αριθμός μεγάλος μιας και η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών αποτελεί και βασικό στόχο για να παραμείνει στον ΟΦΗ τη νέα αγωνιστική περίοδο. Tο ευχάριστο για τον ΟΦΗ είναι ότι όλοι οι παίκτες επιθυμούν την παραμονή τους. Το δηλώνουν δημόσια, το λένε και στις μεταξύ τους συζητήσεις οπότε και ο ΟΦΗ ξεκινάει τις διαπραγματεύσεις με ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Το τρίτο κομμάτι – που είναι και το πιο σημαντικό, αποτελεί την οικονομική ευμάρεια του ΟΦΗ. Είναι γεγονός πως τα προβλήματα δεν έλειψαν. Παρ’ όλα αυτά, πάντα βρισκόταν ο τρόπος και οι πληγές είχαν επουλωθεί κατά την διάρκεια της χρονιάς. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα πρέπει να διαιωνίζεται εφ’ όρου ζωής. Λύσεις και επιλογές δεν υπάρχουν πολλές. Είτε πρέπει να λυθεί το θέμα των μετόχων που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν και να παρθούν οριστικές αποφάσεις αναφορικά με την ανάμειξη τους στον ΟΦΗ, είτε να δημιουργηθεί ένα οργανόγραμμα προκειμένου να αποφευχθούν όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν μέχρι τώρα.

Θεωρητικά πάντα τα πράγματα δείχνουν να είναι πιο βατά από την σεζόν που ολοκληρώνεται. Με την επιστροφή του στην Σούπερ Λιγκ, η διοίκηση του ΟΦΗ θα έχει την δυνατότητα να διαχειριστεί έσοδα που είναι ικανοποιητικά αλλά για να είμαστε ειλικρινείς δεν φτάνουν για να βγει η χρονιά. Οι μέτοχοι της ΠΑΕ θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν, αποκλειστικά σε οικονομικό επίπεδο προκειμένου να υπάρξει μια οργάνωση που θα είναι σε τέτοιο βαθμό ώστε να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook