Σούπερ Λιγκ 20 ομάδων με Πλατανιά, ΑΟΧ/Κισσαμικό;

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος της εφημερίδας “Πελοπόννησος”, το Aθλητικό Metropolis μετέδωσε το πως θα δημιουργηθεί το πρωτάθλημα των 20 ομάδων. Πως ο ΟΦΗ μπορεί να παίξει δύο φορές στην Κρήτη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Metropolis 95.5, ο υφυπουργός αθλητισμού σχεδιάζει για τη νέα χρονιά πρωτάθλημα 20 ομάδων στη Super League, το οποίο θα αποτελέσει «γέφυρα» ενόψει της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων από τη σεζόν 2019-20 με τον διαχωρισμό της μεγάλης κατηγορίας σε Super League 1 και Super League 2.

Συγκεκριμένα, το πλάνο Βασιλειάδη ενόψει της νέας χρονιάς προβλέπει την παραμονή Κέρκυρας και Πλατανιά, αλλά και την άνοδο δύο επιπλέον ομάδων από τη Football League προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 20 ομάδων.

Κάτι που σημαίνει ότι εφόσον ο ΑΟΧ/Κισσαμικός κερδίσει την Δευτέρα στην Καλλιθέα τότε θα τερματίσει τέταρτος και εφόσον γίνει πράξη το πλάνο Βασιλειάδη θα πάρει μέρος και εκείνος στην Σούπερ Λιγκ.

Αυτές, σε πρώτη φάση, θα χωριστούν σε δύο ομίλους των δέκα ομάδων, οι οποίες θα συμμετάσχουν σε ένα πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών. Εν συνεχεία, οι πέντε πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν έναν νέο όμιλο δέκα ομάδων και μέσα από μια διαδικασία 18 αγωνιστικών θα προκύψει ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα λάβουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Κατ’ αντιστοιχία, οι πέντε τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν έναν νέο όμιλο δέκα ομάδων και μέσα από ένα πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών, οι δύο πρώτες θα κερδίσουν το εισιτήριο για τη Super League 1 της σεζόν 2019-20 και οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν στη Football League.

Να σημειωθεί πως το πλάνο Βασιλειάδη προβλέπει και λύση στο τηλεοπτικό πρόβλημα των επτά άστεγων ΠΑΕ, οι οποίες αναμένεται να τεθούν υπό την «ομπρέλα» της ΕΡΤ.