Pics | Oι ημερομηνίες – σταθμός στα “πέτρινα χρόνια” του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Από το απόγευμα της Κυριακής, αποτελεί παρελθόν η “μαύρη τριετία” που πέρασε ο ΟΦΗ και το Gentikoule υπενθυμίζει τις ημερομηνίες που αποτέλεσαν σταθμό σε αυτά τα τρία χρόνια.

Τρία “μαύρα” χρόνια αποτελούν παρελθόν για τον ΟΦΗ. Από τον Σεπτέμβρη του 2015 μέχρι και τις 27 Μαΐου 2018 μεσολάβησαν τρία χρόνια που όλοι εύχονται να μην ξαναπεράσουν για τον σύλλογο.

Επειδή οι εικόνες είναι εκείνες που μένουν αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο, το Gentikoule επέλεξε δέκα ημερομηνίες που συνοδεύονται από τις ανάλογες φωτογραφίες με καλές και κακές στιγμές για τον ΟΦΗ.

1. 27 Σεπτεμβρίου 2015 | Εθνικός – ΟΦΗ 2-0
Το πρώτο παιχνίδι της νέας εποχής του ΟΦΗ όπου έγινε ξεκάθαρο το τι θα αντιμετώπιζε η ομάδα. Σε τι αγωνιστικούς χώρους θα υποχρεωνόταν να αγωνιστεί και πως θα τον αντιμετωπίσουν οι αντίπαλοι του. Μια χρονιά που ξεκίνησε με ήττα για τον ΟΦΗ και ευτυχώς είχε happy end με την επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες.

2. 26 Ιανουαρίου 2016 | Ο ΟΦΗ ανακοινώνει την συμφωνία με το Νίκο Νιόπλια
Ο Νίκος Νιόπλιας επιστρέφει στον ΟΦΗ ως προπονητής και αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της κατάκτησης της ανόδου. Ο ΟΦΗ βρίσκεται ήδη στο -17 από την πρώτη θέση και η άνοδος χαρακτηρίζεται “θαύμα”. Με το Νιόπλια στον πάγκο, ο ΟΦΗ κάνει έναν δεύτερο γύρο με 15 νίκες και 2 ισοπαλίες κόβοντας πρώτος το νήμα.

3. 10 Απριλίου 2016 | To γκολ στο 90′ κόντρα στην Τριγλία Ραφήνας
Ο ΟΦΗ φιλοξενεί την ομάδα της Ραφήνας στο κατάμεστο “Γεντί Κουλέ”. Ο ΟΦΗ έχει μπει ήδη στον δρόμο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης ωστόσο το, μέχρι το 90′, 0-0 με την Τριγλία μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το άγχος. Ο Σαχινίδης σκοράρει στις καθυστερήσεις και όλα δείχνουν ότι η επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες είναι θέμα χρόνου. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε σαν εκείνο στον τελικό του ’87 – δεδομένης της κρισιμότητας του αγώνα.

4. 22 Μαΐου 2016 | ΟΦΗ – Φωστήρας 1-0
Το πρώτο sold out στην “πέτρινη τριετία” και 90 λεπτά μακρυά από την πολυπόθητη άνοδο. Ο Ζντράβκο Πόποβιτς πετυχαίνει το χρυσό γκολ και 10 χιλιάδες κόσμος γιορτάζει την πρώτη, από τις δύο, άνοδο.

5. 21 Ιανουαρίου 2017 | ΟΦΗ – Λαμία 1-2
Η χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει στραβά για τον ΟΦΗ που βρίσκεται να κυνηγάει την άνοδο από τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ο ΟΦΗ φιλοξενεί την Λαμία, προηγείται 1-0 με τον Βουό όμως η τοπική ομάδα της Φθιώτιδας ανατρέπει το σκορ και παίρνει τη νίκη μέσα στο Ηράκλειο. Τότε συνειδητοποιήθηκε ότι χάθηκε η άνοδος και πως έπρεπε να γίνει κάτι για να αλλάξει η κατάσταση που επικρατεί στον ΟΦΗ. Το ίδιο βράδυ παραιτείται ο Νίκος Νιόπλιας.

6. 24 Ιανουαρίου 2017 | Ο ΟΦΗ ανακοινώνει την συμφωνία με το Νίκο Παπαδόπουλο
Τρεις ημέρες μετά ο ΟΦΗ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με το Νίκο Παπαδόπουλο. Ο 47χρονος τεχνικός επιστρέφει στον ΟΦΗ μετά από 17 χρόνια απουσίας και φοράει, πλέον, την φόρμα του προπονητή αντί για την στολή του ποδοσφαιριστή. Με εκείνον τεχνικό, ο ΟΦΗ πετυχαίνει την επιστροφή του στις επαγγελματικές κατηγορίες.

7. 6 Ιανουαρίου 2018 | ΟΦΗ – ΑΟΧ/Κισσαμικός 3-0
Μόλις 24 ώρες πριν, η διεξαγωγή του αγώνα με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό είναι αμφίβολος. Ο ΟΦΗ έχει μείνει με 12-13 ποδοσφαιριστές και κανένας στο Ηράκλειο δεν γνωρίζει αν θα γίνει το παιχνίδι. Ο κόσμος επισκέπτεται το ΒΑΚ, οι παίκτες συγκινούνται από τα θερμά λόγια τους και αποφασίζουν να παίξουν και… βλέποντας. Ο ΟΦΗ των 12-13 παικτών κερδίζει 3-0 με χατ τρικ του Δημήτρη Μάνου και ξεκινάει η αντεπίθεση.

8. 31 Μαρτίου 2018 | Παναχαϊκή – ΟΦΗ 0-3
Ο ΟΦΗ έχει πάρει διαφορά 10 βαθμών έχοντας αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα για την άνοδο. Πηγαίνει στην Πάτρα, παρουσία 600 οπαδών του, και κάνει μια από τις επιβλητικότερες εμφανίσεις του επικρατώντας με 0-3. Κόσμος και ομάδα στέλνουν το μήνυμα ότι ο ΟΦΗ επιστρέφει οριστικά.

9. 4 Απριλίου 2018 | ΟΦΗ – Άρης 2-0
Λίγες ημέρες μετά την άνοδο, έρχεται και η ώρα της κατάκτησης του τίτλου. ΟΦΗ και Άρης ισοβαθμούν στην πρώτη θέση και ο νικητής θα πάρει προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή της Football League. Το πρώτο sold out της Football League είναι γεγονός και στο γήπεδο υπάρχουν περισσότεροι από 8.000 φίλοι του. Ο ΟΦΗ κερδίζει 2-0 και μετράει αντίστροφα για την κατάκτηση του τίτλου.

10. 27 Μαΐου 2018 | ΟΦΗ – Σπάρτη 5-0
Η τελευταία ημέρα του ΟΦΗ στην “πέτρινη τριετία”. Ο ΟΦΗ κερδίζει με 5-0 και η ημερομηνία μένει ως η τελευταία των τριών τελευταίων χρόνων που όλοι περίμεναν να περάσουν σαν να ήταν… λεπτά για να επιστρέψει ο ΟΦΗ στον φυσικό του χώρο!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook