“Στην Πάτρα αποδείξαμε ότι είχαμε καρδιά πρωταθλητή”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Για το DNA του ΟΦΗ που δεν έχει αλλοιωθεί παρά την “μαύρη τριετία” μίλησε ο Γιάννης Κοιλιάρας στον Athletic Radio 104,2. “Τα βράδια βλέπω βιντεάκια από τα παιχνίδια και συγκινούμαι γιατί ζω ξεχωριστά την κάθε στιγμή”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Κοιλιάρας στον Athletic Radio 104,2

Για την φράση ότι “συμφωνήσαμε μέσα σε πέντε λεπτά”: “Ήταν η αλήθεια. Ήθελα πολύ να μείνω στην ομάδα, προσωπικά πέρασα μια δύσκολη χρονιά λόγω των τραυματισμών που είχαμε. Ήταν μια δικαίωση για εμένα όταν με κάλεσαν να μου πουν ότι ο προπονητής με ήθελε να παραμείνω. Πάντα ήθελα να παίξω στην Σούπερ Λιγκ με την φανέλα του ΟΦΗ”.

Για το οικογενειακό κλίμα μέσα στα αποδυτήρια: “Όντως, ήταν το μεγάλο μυστικό. Ήμασταν δεμένοι από το καλοκαίρι, τα προβλήματα μας αποσυντόνισαν στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, είδαμε ότι δεν γίνονταν πράξη όσα μας είχαν πει όμως στην συνέχεια δεθήκαμε ακόμα περισσότερο. Αυτό έσωσε την ομάδα. Πρέπει να μιλήσουμε πολλές ώρες για να σας πει ο κάθε παίκτης το τι συζητούσαμε μέσα στα αποδυτήρια. Αυτό φάνηκε στο παιχνίδι με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό και μεγάλη ώθηση μας έδωσε η παρουσία του κόσμου, τις παραμονές του παιχνιδιού. Ήμασταν 12 άτομα, μας περίμενε ο κόσμος, μας μίλησε, μας είπε να κατέβουμε στο παιχνίδι, μας συγκίνησαν και είδαμε ποιο ήταν το αποτέλεσμα. Όχι μόνο κερδίσαμε αλλά δείξαμε και το τι ομάδα ήμασταν. Κάποιες φορές ακούγονται γραφικά όμως είναι η πραγματικότητα. Ο κόσμος το δέχεται και για αυτό εισπράττουμε αγάπη από τον κόσμο. Ήμασταν πολύ δεμένοι μεταξύ μας, μετά τον Γενάρη έγιναν έξυπνες κινήσεις. Ήρθαν παιδιά που ήταν πολύ καλοί χαρακτήρες, όλοι ήμασταν μια οικογένεια και κανένας δεν παραπονέθηκε”.

Για το αν τελείωσε η άνοδος μέσα στην Πάτρα: “Η νίκη μέσα στην Πάτρα τελείωσε, όχι μαθηματικά, το θέμα της ανόδου. Είχαμε δύσκολα, θεωρητικά, παιχνίδια αλλά πιστεύαμε στην ομάδα μας και μέσα στην Πάτρα ήταν μεγάλη χαρά γιατί ήταν και ο κόσμος εκεί πέρα. Πανηγυρίσαμε τη νίκη με την Παναχαϊκή περισσότερο από κάθε άλλη. Κάναμε ένα σούπερ πρώτο ημίχρονο, έβγαινε ότι κάναμε”.

Για το αν ήταν η καλύτερη εμφάνιση: “Πήγαμε αποφασισμένοι γιατί ακούγαμε διάφορα έξω από το γήπεδο. Αποδείξαμε ότι είχαμε καρδιά πρωταθλητή”.

Για το γεγονός ότι δεν έχει αλλοιωθεί το DNA του ΟΦΗ: “Ισχύει για όλες τις ομάδες με τα στοιχεία του ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ δεν έχει χάσει το DNA του, τόσο στην Γ’ Εθνική όσο και φέτος. Ειδικά στα δύσκολα φαίνεται ακόμα περισσότερο”.

Για το πως νιώθει που είναι στον ΟΦΗ από την πρώτη ημέρα της τριετίας: “Το σκεφτόμουν, πολύ περισσότερο από την στιγμή που πλησιάζαμε στην πρώτη θέση. Όταν περάσαμε δεύτεροι τότε σιγά – σιγά άρχισαν να μου έρχονται αναμνήσεις από τα δύσκολα γήπεδα που παίζαμε. Ήταν η πιο δύσκολη χρονιά που έχω περάσει ποτέ ως ποδοσφαιριστής. Μου έρχονταν μνήμες γιατί όντως ήταν μια δύσκολη χρονιά γιατί παίζαμε σε κάτι γήπεδα που δεν χωρούσαμε μέσα στα αποδυτήρια. Εγώ προσωπικά τα είχα ζήσει αλλά όχι το μέγεθος του ΟΦΗ. Καμία φορά βλέπω βιντεάκια και συγκινούμαι. Δεν θα ξεχάσω αυτές τις στιγμές γιατί με τον ΟΦΗ ζω ξεχωριστά την κάθε μια που έρχεται”.

Για την άνοδο του Ηροδότου: “Για την ιστορία της ομάδας είναι μεγάλο γεγονός. Είναι μια μεγάλη επιτυχία για την περιοχή και για την ομάδα ώστε κάποια παιδιά να πάρουν ευκαιρίες για να παίξουν – που τα ξέρω από μικρά παιδιά – και ανταμείφθηκαν”.

Για το πως ζουν στην Αλικαρνασσό την άνοδο: “Γνωρίζω ότι έχει ένα πολύ καλό ρόστερ, το έδειξαν και φέτος. Είναι μια περιοχή που ζει για το ποδόσφαιρο, πιστεύω ότι ο κόσμος θα βοηθήσει πάρα πολύ τη νέα χρονιά. Έχει όλα τα φόντα για να στηριχθεί στην Football League, είναι μια δύσκολη κατηγορία. Απαιτούν αρκετά πράγματα”.