Παπαδόπουλος | Ο 5ος τεχνικός που συνεχίζει για 2η σερί χρονιά σε 18 χρόνια

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πάγκος του ΟΦΗ είναι απαιτητικός και ιδιαίτερα “ηλεκτρικός” με συνεχείς αλλαγές. Η παραμονή του 47χρονου τεχνικού δημιουργεί και ένα ρεκόρ των τελευταίων 18 χρόνων.

Ελάχιστοι ήταν οι προπονητές που κατάφεραν να μακροημερεύσουν στον πάγκο του ΟΦΗ – από το 2000 και μετά όταν και αποχώρησε ο Ευγένιος Γκέραρντ. Ο Νίκος Παπαδόπουλος με την παραμονή του στον πάγκο του ΟΦΗ γίνεται ο πέμπτος προπονητής, στα τελευταία 18 χρόνια, που συνεχίζει στο “τιμόνι” της ομάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο πρώτος ήταν ο Γιάννης Σαμαράς όταν διαδέχτηκε τον Άρη Βασιλείου στα μισά της περιόδου 2000 – 2001. Ο Σαμαράς παρέμεινε μέχρι και το καλοκαίρι του 2002 και τον διαδέχτηκε ο Ζντένεκ Σκάζνι που έγινε ο δεύτερος προπονητής του ΟΦΗ που θα ξεκινήσει στον πάγκο του για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν – μέχρι και την αποχώρηση του το Νοέμβρη του 2003.

Έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια για να βρεθεί προπονητής που θα συνεχίσει στον ΟΦΗ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και αυτός είναι ο Ράινερ Μάουρερ. Ο Γερμανός προπονητής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ το καλοκαίρι του 2006 και αποχώρησε το Νοέμβρη του 2007 όταν και τον διαδέχτηκε ο Γιώργος Παράσχος.

Μετά από τρία χρόνια (2010) ο Νίκος Αναστόπουλος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ διαδεχόμενος τον Γιάννη Χατζηνικολάου και κατάφερε να παραμείνει στον πάγκο του ΟΦΗ για 2 χρόνια και τρεις μήνες – όπου αποχώρησε τα Χριστούγεννα του 2012.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook