Πατεμτζής: “Με τον Παπαδόπουλο έχουμε κοινή φιλοσοφία”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μανώλης Πατεμτζής μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την επιστροφή του στον ΟΦΗ και τα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει στον σύλλογο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανώλης Πατεμτζής στον Athletic Radio 104,2

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να αποδεχτεί την πρόταση του ΟΦΗ: “Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά γιατί έχεις να κάνεις με νέα παιδιά που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες. Πρέπει να καλλιεργήσεις σωστούς ανθρώπους και αθλητές και αυτό σε κάνει να είσαι πιο υπεύθυνος να δουλέψεις πιο σοβαρά και υπεύθυνα για να έχει αποτέλεσμα”.

Για την συζήτηση με το Νίκο Παπαδόπουλο: “Έκανα μια κουβέντα με τον Νίκο Παπαδόπουλο, μου είπε τι θέλει να κάνει όσον αφορά την οργάνωση και τους στόχους που θα έχουν οι ακαδημίες. Σίγουρα εμένα μου αρέσει να δουλεύω με μικρά παιδιά και αυτό ήταν το πρώτο πράγμα να μην διστάσω και να πω το ναι. Πηγαίνω σε μια ομάδα που την αγαπώ και την υπηρέτησα 10 χρόνια, αλλά σίγουρα με τον κόουτς έχουμε κοινή φιλοσοφία κοινούς στόχους και ήταν αρκετά εύκολο να πω το ναι για την ομάδα που αγαπώ”.

Για το έργο στα τμήματα υποδομής: “Χρειάζεται πολλά πράγματα για να γίνουν και θα είναι δύσκολο το έργο σου για να συντονίσεις την λειτουργία των τμημάτων. Υπάρχουν προϋποθέσεις για να μπορεί να σταθεί; Υπάρχουν παιδιά στις ακαδημίες του ΟΦΗ, οι άλλοι έχουν προχωρήσει πιο μπροστά από εμάς, δεν είδαμε σωστή λειτουργία, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε ξέρουμε ότι θα δουλέψουμε σκληρά να κάνουμε βήματα προόδου και να μειώσουμε την απόσταση που μας χωρίζει. Δεν φοβάμαι είμαι άνθρωπος που μου αρέσει η δουλειά και θα δουλεύω συνέχεια για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα γιατί ο ΟΦΗ είναι μια μεγάλη ομάδα και πρέπει να τα καταφέρουμε”.

Για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής: “Ακόμα δεν έχω ενημερωθεί πλήρως από όλους τους προπονητές. Προσπαθώ να ενημερωθώ καλύτερα από τους προπονητές που δούλευαν στην περυσινή σεζόν, μετά θα κάτσω να σκεφτώ για να οργανώσουμε καλύτερα τα πράγματα. Όρεξη για δουλειά υπάρχει οπότε δεν φοβάμαι”.

Για το οικονομικό κομμάτι: “Είναι ένας πρωτεύον παράγοντας. Ξέρουμε τα οικονομικά, καθώς μίλησα με την διοίκηση, σίγουρα δεν θα είναι ιδανικές οι συνθήκες για πρώτη χρονιά, όμως θα δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε κάτι καλό”.

Για τους παίκτες που υπάρχουν στις ακαδημίες του ΟΦΗ: “Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν την μεγάλη ομάδα; Σίγουρα υπάρχουν, ωστόσο ο αριθμός δεν είναι μεγάλος. Δύο τρία παιδιά άμα δουλέψουν σκληρά μπορούν να ανέβουν στην μεγάλη ομάδα και να αγωνιστούν με τη φανέλα του ΟΦΗ”.

Για τους προπονητές: “Έχουμε κάνει μια έρευνα όσον αφορά τους προπονητές, έχουμε συμφωνήσει με μερικούς τους λέμε τα δεδομένα και μέχρι την άλλη εβδομάδα θα έχουμε ολοκληρώσει”.

Για την πορεία που είχε φέτος ο ΟΦΗ: “Μετά τον Δεκέμβριο έκαναν μια τρομερή άνοδο και αυτό δεν ήταν τυχαίο, έγινε μια σκληρή δουλειά, μια μεθοδική δουλειά από τον Νίκο Παπαδόπουλο. Είχε το καλό που κράτησε τον κορμό και με κατάλληλες προσθήκες βγήκε αυτή η δουλειά”.

Για τον Ιανουάριο και τις αλλαγές ποδοσφαιριστών: “Ποια ήταν η γνώμη σου για την Εγώ αυτό που πιστεύω είναι ότι ο κόουτς κατάφερε να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές κοντά του και να τους δώσει περισσότερο κίνητρο, και με τις κατάλληλες προσθήκες όπως είναι ο Βουό, Ντίνας και γρήγορα ήρθαν τα αποτελέσματα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και ο Παπαδόπουλος ήξερε τι πρέπει να κάνει και κατάφερε να το δώσει και στους παίκτες και ήρθε το αποτέλεσμα αυτό”.

Για την ανάγκη να γίνει επένδυση στα τμήματα υποδομής: “Αυτό γίνεται παγκοσμίως, εκτός από την Ελλάδα. Άμα δούμε από τις μεγάλες ομάδες Μπάρτσελόνα, Ρεάλ, κάνουν μόνο λίγες προσθήκες και κρατάνε όλους τους ποδοσφαιριστές και παίζουν οι ίδιοι κάθε χρόνο. Είναι καλό αυτό γιατί έτσι η ομάδα ανεβαίνει πιο γρήγορα. Το ήξερε αυτό ο Παπαδόπουλος και κατάφερε να πείσει την διοίκηση και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε όλη μαζί διοίκηση κόσμος και ομάδα για να κάνουμε μια καλή πορεία”.

Για την επιστροφή του ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ: “Αυτό θα δούμε και το τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες, όμως με τις μεταγραφές που θα κάνουμε και τους παίκτες που ανανέωσαν πιστεύω ότι θα τερματίσουμε στην πρώτη 8αδα”.

Για το Νίκο Παπαδόπουλο: “Είναι επιτυχημένος προπονητής και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Είναι ένας προπονητής που από το πρωί μέχρι το βράδυ ασχολείται με την ομάδα και τρέχει για όλα τα ζητήματα. Τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει το μέγεθος του ΟΦΗ και προσπαθεί να φέρει την ομάδα εκεί που ήταν στο παρελθόν”.

Για το “Βαρδινογιάννειο”: “Εκεί έχουμε ένα πρόβλημα αλλά η διοίκηση θα φτιάξει το γήπεδο, κάνουν δηλαδή μια προσπάθεια να αναβαθμίσουν το χώρο και θα υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες και θα μπορούν και οι τέσσερις ομάδες να δουλέψουν στο ΒΑΚ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook