Καραμπετάκης: “Αυτό που έζησα στο Ηράκλειο ήταν πρωτόγνωρο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Συνέντευξη για τη χρονιά που πέρασε στον ΟΦΗ, παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καβάλας, ο συνεργάτης του Νίκου Παπαδόπουλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Καραμπετάκη στον “93,7”:

Πόσο δύσκολο  είναι μια ομάδα από τη Football Leagke να ανέβει στη Σουπερ λιγκ;

“Πρώτα απ` όλα να πω ότι ο ΑΟΚ άσχετα με το τέλμα που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια είναι μια ομάδα που αξίζει να διεκδικεί πρωταθλήματα και νομίζω ότι θα έρθει ο χρόνος που θα ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές κάτι που το εύχομαι.  Είναι δύσκολος ο πρωταθλητισμός,  δεν είναι όλα ρόδινα, το δικό μας το παράδειγμα στον ΟΦΗ είναι χαρακτηριστικό.    Φτάσαμε σε σημείο το Δεκέμβριο να έχουμε πολλά προβλήματα διοικητικά και οικονομικά.  Νομίζω ότι ανταπεξήλθαμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, συσπειρώθηκε ο κόσμος γύρω από την ομάδα και αναγκάσαμε με τα αποτελέσματα τους παράγοντες να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο να βρούνε λύσεις, οπότε ήρθε το ευχάριστο γεγονός της ανόδου”.

Πως ήταν το αγωνιστικό  επίπεδο της Footbal Leagke τη χρονιά που πέρασε;  Ηταν ένα πρωτάθλημα δυο ταχυτήτων;

“Αυτό ακριβώς. Ο βαθμολογικός πίνακας αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Ηταν 6 ομάδες μέχρι και τη Δόξα Δράμας και τα Τρίκαλα που ξεχώρισαν. Ακόμη και η Παναχαϊκή.  Ηταν ιδιαίτερα υψηλό το επίπεδο στις πρώτες θέσεις όμως από εκεί και κάτω ήταν πολύ αδύναμες με πολλά οικονομικά προβλήματα, με ομάδες που τα παρατήσαν και δεν ταξιδεύαν.  Γενικά είναι ένα πρωτάθλημα που θέλει μεγάλη αναβάθμιση για να γίνει ανταγωνιστικό”.

Χρειάζεται ένα δυνατό μπάτζετ για να βγει μια ομάδα στη Σουπερ Λιγκ;

“Η κάθε ομάδα πρέπει να έχει τους παίκτες που θα την  «σπρώξουν»  προς τα πάνω.  Αυτό γίνεται ακόμη και στο τοπικό.   Χρειάζεσαι ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις κατηγορίες.   Είδαμε φέτος το παράδειγμα με τον Αρη όπου προσπαθούσε δυο χρόνια για την άνοδο ενώ φέτος παίρνοντας παίκτες που ήταν γνώστες του πρωταθλήματος της Β` Εθνικής, παίζοντας αρκετά χρόνια.  τα κατάφερε. Νομίζω ότι χρειάζεται ένα μείγμα έμπειρών και φιλόδοξων παικτών για να πετύχεις τους στόχους που έχεις βάλει.   Το κυριότερο είναι ότι οι παίκτες που γνωρίζουν τις κατηγορίες να προσαρμοστούν στις αντίξοες συνθήκες και στα δύσκολα γήπεδα”.

Σκέφτεται ο Νίκος Καραμπετάκης την Καβάλα  η θα συνεχίσει και την επόμενη στο Ηράκλειο και στον ΟΦΗ της Σουπερ Λιγκ;

“Η αλήθεια ότι μεγάλωσα με τον ΑΟΚ. Η οικογένεια μου ήταν αφιερωμένη στον ΑΟΚ. Δεν το κρύβω ότι θα  ήθελα σε κάποια στιγμή να είμαι προπονητής στον ΑΟΚ.  Είναι ένα όνειρο μου.  Μέχρι τώρα δεν υπήρχαν οι συνθήκες αν και θα το ήθελα. Τώρα συμμετέχω σ` ένα άλλο προπονητικό τιμ που έχει πετύχει το στόχο του και την επόμενη σεζόν θα συνεχίσω πάλι στο Ηράκλειο. Θα είμαστε όλοι μαζί. Εύχομαι ο ΑΟΚ να πετύχει το στόχο του και φέτος να πρωταγωνιστήσει.  Να πάει στη Football Leagke γιατί τουλάχιστον είναι η μικρότερη κατηγορία που πρέπει να βρίσκεται”.

Ο κόσμος στο Ηράκλειο πόσο σας βοήθησε να φτάσετε στην άνοδο;

“Ο κόσμος ήταν πάρα πολύ κοντά στην ομάδα.  Αυτό που έζησα στο Ηράκλειο ήταν κάτι το πρωτόγνωρο.  Υπάρχει μεγάλη υποστήριξη. Στα ντέρμπι το γήπεδο ήταν γεμάτο. Ο ΟΦΗ έχει μια μεγάλη δυναμική  και στην έδρα του είναι ανίκητος. Μας βοήθησε πολύ ο κόσμος  και μας στήριξε στα οικονομικά προβλήματα που υπήρχαν για ένα διάστημα”.

Πηγή: proininews