Νούμερα και ποσά για τα τηλεοπτικά της αναδιάρθωσης

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ιδιαίτερες αποκαλύψεις για τα τηλεοπτικά και τα ποσά που κυκλοφορούν στην πιάτσα για την περίφημη αναδιάρθρωση κάνει η ιστοσελίδα digitaltvinfo.gr.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του Νίκου Μποζιονέλου

Πάμε και στην αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου που θέλει ντε και καλά να εφαρμόσει η πολιτεία και ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης. Με διάφορες διαρροές, είτε από το γραφείο του είτε από τις ΠΑΕ, δημοσιοποιήθηκαν πλάνα για Super League 20 ομάδων του χρόνου και 10-12 του παραχρόνου, και διάφορα άλλα. Με «τυράκι» το εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο 70 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

♦ 70 μύρια, ε; Και πώς; «Τα κρατικά χρήματα θα δοθούν στο ποδόσφαιρο μέσω της ΕΡΤ η οποία θα συγχρηματοδοτήσει το τηλεοπτικό πλάνο με τη Nova», λέει το πλάνο.

63 ημέρες πριν από την υποτιθέμενη έναρξη του πρωταθλήματος δεν γνωρίζουμε
α) πόσες ομάδες θα μετέχουν,
β) το σύστημα διεξαγωγής,
γ) τι θα γίνει με όσες δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο.

♦ Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης και Άρης δεν έχουν βρει τηλεοπτικό συμβόλαιο. Για ποιον λόγο η αποτυχία μιας ιδιωτικής (το σημειώνω: ιδιωτικής) εταιρείας να αποτελεί κρατικό πρόβλημα;

♦ Δεύτερον. Άλλες εννέα ΠΑΕ έχουν ήδη συμφωνήσει και υπογράψει με τη Nova, για τα εντός της Super League, τα φιλικά και τα εντός έδρας ευρωπαϊκά που είναι εκτός κεντρικής διαχείρισης. Ας πούμε λοιπόν ότι γίνεται αναδιάρθρωση και μπαίνει και στο κόλπο η ΕΡΤ. Πώς θα γίνει, όταν οι τρεις μεγάλες (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός) έχουν ήδη κλείσει στη Nova; Διότι η ΕΡΤ θα τις ζητήσει…

♦ Την προσεχή Δευτέρα 25 Ιουνίου ο υφυπουργός θα πάει στη Λίγκα. Η οποία δεν έχει πρόεδρο για τη νέα σεζόν. Και γενικώς, άνευ κεντρικής διαχείρισης, μόνο… ομοψυχία και ομαδικότητα δεν υπάρχει. Ποιος υφυπουργός και ποιος πρόεδρος, θα βγουν οι επτά «άστεγες» με το ελληνικής λογικής «βρείτε μας (!) συμβόλαιο αλλιώς δεν κατεβαίνουμε στο νέο πρωτάθλημα».

♦ Προσθέστε και ορισμένες «διαρροές» που εμφανίστηκαν διαδικτυακά περί «κινδύνου»: το να χρηματοδοτηθεί το ποδόσφαιρο κυβερνητικά θα φανεί ως «προεκλογική εξυπηρέτηση» ενώ τα ποσά θα τα διαχειριστεί ο νέος πρόεδρος που ίσως και να είναι από πρόταση ομάδας (Ολυμπιακού), ο ιδιοκτήτης της οποίας είναι σε ανοιχτή κόντρα με την κυβέρνηση.

♦ Δεν τα λέω εγώ, οι «διαρροές» τα λένε. Οι ίδιες που έλεγαν για χρηματοδότηση 70 εκατ. ευρώ!

♦ Πάμε ένα στοιχηματάκι; Δεν θα γίνει αναδιάρθρωση, τουλάχιστον φέτος. 16 είναι, 16 θα συνεχίσουν. Και για του χρόνου, βλέπουμε.

→ Υπάρχει ΠΑΕ που αξιώνει 2,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο τηλεοπτικό συμβόλαιο επειδή «έχουμε όνομα». Και είναι νεοφώτιστη…