Ο Πλατέλλας, ο ΟΦΗ και ο Άρης

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule καταγράφει το παρασκήνιο της μεταγραφής του Βαγγέλη Πλατέλλα και τα ήξεις – αφίξεις από Θεσσαλονίκη για μια μεταγραφική επιτυχία του ΟΦΗ.

Μπορεί το θέμα του Βαγγέλη Πλατέλλα να έσκασε λίγο πριν την ολοκλήρωση του όμως και ο πιο αδαής μπορεί να αντιληφθεί ότι μια τέτοια μεταγραφή δεν κλείνει μέσα σε 24 ή 48 ώρες. Όσο και αν προσπάθησαν από τον Άρη να περάσουν πως ο παίκτης δεν έμεινε επειδή δεν τον… ήθελε ο Ερέρα, αυτό είναι “σανό” που δεν τρώγεται εύκολα.

Δηλαδή ο Ισπανός ήθελε να κρατήσει τον Μπαργκάν που δεν έπαιξε σε περισσότερα από τα μισά παιχνίδια και όχι τον mvp του περσινού Άρη; Κάτι δεν κολλάει λοιπόν.

Η αλήθεια είναι πως ο ΟΦΗ έδρασε συστηματικά και χωρίς μεγάλα λόγια μέσα στο τελευταίο 20ημερο. Ο Πλατέλλας ήταν στόχος του ΟΦΗ εξαρχής και δεν βρέθηκε στην πορεία του απλά κατά τύχη. Ο φετινός ΟΦΗ δεν χτίζεται τυχαία αλλά μεθοδικά και οργανωμένα. Τίποτα δεν λειτουργεί κατά τύχη αλλά όλα οδεύουν με βάση τα θέλω του Νίκου Παπαδόπουλου.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ ήθελε τον Πλατέλλα στην ομάδα γνωρίζοντας ότι πρόκειται για έναν παίκτη που θα δημιουργήσει μια ταχύτατη επίθεση – σε συνδυασμό και με την παραμονή του Κουτσιανικούλη. Εξαρχής αυτό ήταν το πλάνο. Να παραμείνουν και οι δύο στον ΟΦΗ και να υπάρχουν άκρα – φωτιά.

Ο Πλατέλλας, ήταν φυσιολογικό να θέλει να μείνει στον Άρη. Έκανε μια εξαιρετική χρονιά, δέθηκε με τον σύλλογο και ήταν ο ηγέτης του. Όμως αντιλήφθηκε και ο ίδιος πως ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Άρη υπάρχει μια μεγάλη διαφορά που δεν είναι άλλη από την οργάνωση αλλά και από το γεγονός ότι ο προπονητής του μίλησε προσωπικά αναλύοντας του το πλάνο του για τη νέα χρονιά.

Όταν λοιπόν στην Θεσσαλονίκη άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι ο Πλατέλλας δεν θα μείνει στον Άρη, επειδή δεν ήθελε ο ίδιος – και όχι επειδή τον έδιωχνε ο Άρης – ξεκίνησαν και οι διαρροές περί “όχι από Ερέρα” και διάφορα άλλα ωραία που ασφαλώς δεν έπεισαν ούτε τον πλέον αδαή.

Ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει έναν παίκτη που τον ήθελε εξαρχής και είναι γεγονός ότι μέχρι στιγμής – όποιον παίκτη έχει βάλει στο στόχαστρο, τον έχει πάρει. Όμως το σημαντικότερο είναι πως παίρνει παίκτες που οι ίδιοι γουστάρουν να φορέσουν την φανέλα του και όχι απλά επειδή τον βλέπουν ως δευτερότριτη επιλογή.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook