«Στον ΟΦΗ δεν ζητάμε πίστωση χρόνου, θέλουμε πάντα τη νίκη»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νίκος Αναστόπουλος επανέλαβε ότι ο ΟΦΗ δεν είναι έτοιμος ακόμα και τόνισε σε δηλώσεις του ότι η ομάδα θα παίζει σε κάθε ματς έχοντας ως στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Αναλυτικά όσα είπε στον “Sentra”…

Για τη νίκη επί του Εργοτέλη: «Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορέσαμε και κερδίσαμε το παιχνίδι. Το χρειαζόμασταν πάρα πολύ. Τώρα θα μας δοθεί η δυνατότητα, στη διακοπή, να δουλέψουμε. Μπήκαμε κατευθείαν από τα πλέι οφ της Football League, κάναμε δύο μήνες προετοιμασία, ενώ είχαμε και παίκτες που ήρθαν κατά διάρκεια της προετοιμασίας αλλά και μετά. Το έργο μας λοιπόν έγινε ακόμα πιο δύσκολο. Είναι πολύ σημαντικό ότι νικήσαμε και οι βαθμοί θα μας βοηθήσουν για τη συνέχεια».

Για το τι θέλει να περάσει στην ομάδα: «Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα. Ούτα σαν άτομα ούτε σαν ομάδα. Στόχος όμως, δεν είναι να είσαι έτοιμος σε ένα παιχνίδι. Η διάρκεια καταξιώνει την ομάδα. Θέλουμε να χαίρεται ο κόσμος να βλέπει την ομάδα. Δεν μπορεί να γίνει αυτό από τη μία ημέρα στην άλλη, ειδικά όταν έρχονται νέοι παίκτες -που είναι καλοί για αυτό τους επιλέξαμε- και πρέπει να δέσουν με τον κορμό και να κάνουμε ένα σύνολο πολύ δυνατό».

Για το αν στόχος είναι μόνο οι βαθμοί: «Όταν βάζεις πολλούς στόχους στο τέλος δεν πετυχαίνεις τίποτα. Εννοείται πως στόχος είναι πάντα η νίκη, ανεξαρτήτου αντιπάλου και γηπέδου. Κάποιες φορές για χ ψ λόγους δεν μπορούμε να πετύχουμε. Θέλουμε επίσης να παίξουμε και καλή μπάλα. Βλέπετε, στον ΟΦΗ δεν μπορείς να ζητάς πίστωση χρόνου. Σε κάθε παιχνίδι πας για τη νίκη».

Για το που κοιτάει τώρα ο ΟΦΗ: «Δεν μπορείς να κάνεις υπολογισμούς στο ποδόσφαιρο. Κοιτάμε πάντα το επόμενο παιχνίδι. Κερδίσαμε τον Εργοτέλη και τώρα κοιτάμε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Από Κυριακή σε Κυριακή πάμε. Δεν μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Όλα είναι δύσκολα. Εσύ τα κάνεις εύκολα ή δύσκολα με την απόδοσή σου».

Για το γεγονός πως ακολουθεί το πρόγραμμα Ολυμπιακού που συνήθως κερδίζει: «Και το δικό μας πρόγραμμα το ακολουθεί άλλη ομάδα… Είναι δύσκολο, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και ειλικρινά ούτε καν μου έχει περάσει από το μυαλό».

Για το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ στάθηκε καλά στο πρώτο 20λεπτο, ενώ ο Ολυμπιακός μετά το γκολ που δέχθηκε αφυπνίστηκε κι έγινε η ανατροπή. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε φάσεις να καθαρίσει με τρίτο γκολ. Αλλά δεν το έκανε κι έτσι ο ΠΑΟΚ, που ρίσκαρε, έκανε φάσεις να ισοφαρίσει στο τέλος. Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κουρασμένος λόγω μεγάλης προσπάθειας την περασμένη Πέμπτη. Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαίο τρίποντο για τη συνέχεια. Βέβαια ακόμα είναι νωρίς».

Για το πρωτάθλημα με ομάδες Α, Β: «Έτσι αποφασίσανε, έτσι σκεφτήκανε, τι να πω… Είναι κρίμα πάντως. Το πρωτάθλημα αν ήταν να ξεκινήσει έπρεπε να ξεκινήσει νορμάλ. Αν καθυστερούσε μπορεί να είχε επιπτώσεις στις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη και στην εθνική, αλλά δεν είναι λογικό να παίζεις μία Κυριακή και να κάθεσαι τρεις. Δεν βοηθάει ούτε τις ομάδες, ούτε την αξιοπιστία μας».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook