Ο «στραγγαλισμός» του Εργοτέλη από τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ δεν κέρδισε μόνο το παιχνίδι από τον Εργοτέλη αλλά και τις εντυπώσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με τους αριθμούς οι παίκτες του Αναστόπουλου «στραγγάλισαν» τους αντιπάλους τους στον αγωνιστικό χώρο του «Γεντί Κουλέ».

«Οι αριθμοί λένε την αλήθεια» ισχυρίζεται αρκετός κόσμος και δεν έχει άδικο. Έτσι, και στην περίπτωση του αγώνα του Σαββάτου, η μαρτυρία των αριθμών είναι τέτοια που «βγάζει μάτια» για την ανωτερότητα του ΟΦΗ έναντι του Εργοτέλη.

Σύμφωνα και με τα επίσημα στατιστικά του αγώνα που προέρχονται από την υπηρεσία Galanis sports data, ο ΟΦΗ ισοπέδωσε τον αντίπαλο του φροντίζοντας να δείξει την ανωτερότητα του μέσα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.

Εμείς συγκεντρώσαμε τα απαιτούμενα στοιχεία και σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα που προκύπτουν:

Ο Εργοτέλης δεν «πάτησε» την περιοχή του Κάρολ. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι σε 94 λεπτά παιχνιδιού, το κοντέρ έγραψε 0 διεισδύσεις – κοινώς «μπούκες» προς την περιοχή του ΟΦΗ. Εν αντιθέσει με τον ΟΦΗ που έκανε 9 διεισδύσεις προς την περιοχή του Πίρσον δημιουργώντας συνεχώς ευκαιρίες προς την εστία του Γερμανού γκολκίπερ.

Δηλαδή, την ίδια ώρα που ο ΟΦΗ αναπτυσσόταν ορθολογιστικά και οργανωμένα ψάχνοντας τον σωστό τρόπο για να γίνει απειλητικός, ο Εργοτέλης προσπαθούσε να «πατήσει» περιοχή μόνο μέσα από στημένες φάσεις και σέντρες – «καμινάδες».

Ακόμα, οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου επιχείρησαν 15 σουτ έναντι μόλις 6 του Εργοτέλη. Όμως, το σημαντικό σε αυτήν την κατηγορία δεν είναι ο αριθμός των σουτ αλλά ότι και τα 6 σουτ που επιχείρησαν οι παίκτες του Εργοτέλη ήταν ΟΛΑ έξω από την περιοχή του Ρόι Κάρολ.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία συνδυάζονται και προκύπτει ένα θετικό πρόσημο για τον ΟΦΗ. Ποιο είναι αυτό; Ότι ο Εργοτέλης – βάσει των αριθμών – αν και είχε μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής της μπάλας αλλά και περισσότερες πάσες, κατάφερε να δημιουργήσει λιγότερες επικίνδυνες φάσεις προς την εστία του ΟΦΗ και ουσιαστικά να είναι καθηλωμένος στο κέντρο του γηπέδου.

Τέλος, το πρέσινγκ των παικτών του ΟΦΗ και το οποίο δούλεψε περίφημα είχε ως αποτέλεσμα να έχουν 15 περισσότερα κλεψίματα (!) καθώς έκαναν 39 έναντι 24 των παικτών του Εργοτέλη ενώ τους υποχρέωσαν σε 60 λάθη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook