Τι έκανες “Παπ” όταν ήσουν στον Ηρακλή;

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule καταγράφει την φιλοσοφία του Νίκου Παπαδόπουλου κάνοντας σύγκριση με τις δύο ανόδους που κέρδισε με ΟΦΗ και Ηρακλή.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ το λέει από την πρώτη ημέρα που ήρθε στο Ηράκλειο. “Όχι βαθιές τομές στο ρόστερ”. Δεν ήθελε και γνωρίζει πολύ καλά επιπλέον ότι όταν φτιάχνεις από την αρχή μια ομάδα, τότε αυτό είναι ενάντια στην φιλοσοφία του αθλήματος. Ομάδες που φτιάχνονται από το μηδέν, πολύ δύσκολα προλαβαίνουν να αποκτήσουν ομοιογένεια.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος ακολούθησε (και στον ΟΦΗ) την πετυχημένη συνταγή του Ηρακλή όταν το καλοκαίρι του 2015 οδήγησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης από την Football League στην Σούπερ Λιγκ.

Το καλοκαίρι του 2015, ο Ηρακλής βρέθηκε ξανά στην Σούπερ Λιγκ, μετά από 5 χρόνια απουσίας, με το Νίκο Παπαδόπουλο να κρατάει τον βασικό κορμό και να προχωράει σε ελάχιστες προσθήκες.

Κατά συνέπεια, ούτε λίγο – ούτε πολύ, ο Ηρακλής συνέχισε με 16 ποδοσφαιριστές από την ομάδα της Football League, πετυχαίνοντας τότε τον στόχο της άνετης παραμονής από πολύ νωρίς.

Με τον Παπαδόπουλο στον πάγκο παρέμειναν τα 2/3 του ρόστερ του Ηρακλή – κάτι ανάλογο που έκανε και φέτος στον ΟΦΗ. Το καλοκαίρι του 2015 παρέμειναν στον Ηρακλή οι Χουάντερσον, Λαδάς, Γιαννίκογλου, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Καρασαλίδης, Στάμου, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Ρομάνο, Πουρτουλίδης, Ζαμπάζης, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης, Πασσάς, Περόνε.

Με τους Πουρτουλίδη, Ζιαμπάρη συνεργάστηκε στον ΟΦΗ και από φέτος θα συνεργαστεί και με τον Παύλο Κυριακίδη.

Την ίδια ώρα στον ΟΦΗ, παρέμειναν οι Στρέζος, Δερμιτζάκης, Παναγιώτου, Μπολάκης, Αργυρόπουλος, Κοιλιάρας, Ποτουρίδης, Κομεσίδης, Φαζός, Νάστος, Οικονόμου, Παπαστεριανός, Κουτσιανικούλης, Βουό, Πλευράκης, Κοντογιάννης. Δηλαδή, το φετινό ρόστερ το αποτελούν 16 ποδοσφαιριστές από την χρονιά της Football League.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook