“Μας είχαν ξεγραμμένους, μας κυνήγησαν αλλά ο ΟΦΗ έδειξε ποιος είναι”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης ανοίγει την καρδιά του στο Gentikoule και μιλάει για όλους και για όλα – απευθείας από το Καρπενήσι.

Η δεύτερη θητεία του στον ΟΦΗ ξεκίνησε στις αρχές του Σεπτέμβρη. Αποτέλεσε την τελευταία μεταγραφή του ΟΦΗ και στο Ηράκλειο πραγματοποίησε – και βάσει αριθμών – την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Γεμάτη γκολ και ασίστ, έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε ο ΟΦΗ να στεφθεί πρωταθλητής και να επιστρέψει στον φυσικό του χώρο.

Από το ξενοδοχείο Montana όπου βρίσκεται η αποστολή του ΟΦΗ, ο Βασίλης Κουτσιανικούλης μίλησε στο Gentikoule και αναφέρθηκε στην περσινή πορεία – θαύμα. Με ωριμότητα και σοβαρότητα, μιλάει για την σεζόν που έρχεται και το δηλώνει κατηγορηματικά πως “είμαι στην πιο ώριμη φάση της καριέρας μου”.

Κουτσιανικούλης και ΟΦΗ επιστρέφουν μαζί στην Σούπερ Λιγκ: “Ο ΟΦΗ πέρασε τρία δύσκολα χρόνια με αποκορύφωμα την περσινή όπου παραλίγο να ζήσουμε αυτά που ζήσαμε την πρώτη φορά, ευτυχώς δεν συνέβη και όλα τα παιδιά πέτυχαν το ακατόρθωτο”.

Έχουν περάσει τρία χρόνια από εκείνον τον “Μαύρο Μάρτη” του 2015 όταν και ο ΟΦΗ αποχώρησε από την Σούπερ Λιγκ και ο ίδιος το δείχνει με τα λόγια του πως δεν έχει χωνέψει ακόμα ότι συνέβη τότε: “Ήθελα πάρα πολύ να μείνω με τον ΟΦΗ. Τότε μας είχαν αναγκάσει να διαλυθούμε και όχι αγωνιστικά αλλά εξωαγωνιστικά. Υπήρξε ο τέλειος συνδυασμός γιατί ήρθα στην ομάδα με σκοπό την επιστροφή στην Σουπερ Λιγκ και τελικά το πετύχαμε”.

Τα ίδια πήγε να πάθει και φέτος ο ΟΦΗ με τον 30χρονο μεσοεπιθετικό του ΟΦΗ να στέκεται στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αναφέρεται στον πόλεμο που δέχτηκε ο ΟΦΗ και δεν μασάει τα λόγια του: “Όντως όλα αυτά που πετύχαμε ήταν κάτι το απίστευτο. Πολλοί μας είχαν ξεγράψει ή να το πω διαφορετικά μας είχαν ξεγραμμένους και μας έβαζαν εμπόδια για να μην πετύχουμε τον στόχο της ανόδου. Μας κυνήγησαν αρκετά όμως αποδείξαμε ότι είχαμε καρδιά και μεγάλη αξία” και συνεχίζει λέγοντας πως “όλοι όσοι μείναμε στην ομάδα, ακόμα και όταν ήμασταν 12 – 13 παιδιά, εμείς το πιστεύαμε. Ποτέ δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάρουμε την άνοδο αλλά και τον τίτλο του πρωταθλητή”.

Η κουβέντα πάει στο Νίκο Παπαδόπουλο και ο Βασίλης Κουτσιανικούλης τονίζει πως “ε, βέβαια ήταν καταλυτική η παρουσία του. Μας κράτησε ενωμένους σαν μια γροθιά όταν όλα έδειχναν πως οδεύουν προς το τέλος. Κάθε μέρα μας έλεγε πως όλα πρέπει να γίνουν για την ομάδα και πως μέσα από την ομάδα θα έχουμε όλοι μας τα ανάλογα κέρδη. Πίστεψε στην αξία όλων των παιδιών και δεν εγκατέλειψε ποτέ την εμπιστοσύνη του προς εμάς”.

Όμως κάνει λόγο και για την προσπάθεια που έγινε συνολικά στον ΟΦΗ υπογραμμίζοντας πως “από τον Γενάρη και μετά έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Μπήκαν στην διοίκηση νέοι άνθρωποι που βοήθησαν σημαντικά. Προσπαθούσαν καθημερινά να λύσουν τα προβλήματα που υπήρχαν και ήταν δίπλα μας συνεχώς. Έπαιξε τον ρόλο της για να μπορούμε να βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που δεν θα μας επηρεάζει τόσο όσο τον πρώτο καιρό”.

Ο ίδιος ήδη διανύει την πέμπτη του χρονιά στον ΟΦΗ και τείνει να γίνει ένας από τους παλιότερους παίκτες της ομάδας – συνολικά μέσα στα τελευταία 10 χρόνια. Λέει για το δέσιμο του με τον κόσμο του ΟΦΗ: “Πέντε χρόνια ε; Όταν ήρθα πρώτη φορά στην ομάδα, το καλοκαίρι του 2012, δεν το περίμενα. Όμως μετά από πέντε χρόνια στον ΟΦΗ, έχω δεθεί με τα πάντα. Δεν είναι και λίγα χρόνια για να βρίσκεσαι σε μια ομάδα. Δέθηκα και αγάπησα τον κόσμο του ΟΦΗ, τον αγαπώ γιατί είναι μια ιδιαίτερη σχέση μετά από τόσα χρόνια”. 

Η χρονιά που πέρασε ήταν η καλύτερη της καριέρας του και όλοι είδαν έναν πολύ ώριμο Βασίλη Κουτσιανικούλη. Μιλάει για τον γιο του, που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 και τα μάτια του λάμπουν. “Έπαιξαν ρόλο πολλά πράγματα. Το πιστεύω πως βρίσκομαι στην πιο ώριμη, ποδοσφαιρικά, φάση της καριέρας μου. Έκανα μια πολύ καλή χρονιά και έχω να δώσω αρκετά. Ήρθε και ο γιος μου στην οικογένεια μου και αυτό ήταν ένα γεγονός που σημάδεψε την ζωή μου”.

Πλέον, ο ΟΦΗ επέστρεψε στην Σούπερ Λιγκ αλλά ο Κουτσιανικούλης κρατάει χαμηλούς τόνους, δείχνει την ωριμότητα που λέγαμε παραπάνω: “Θα έχουμε κάθε δικαίωμα να σκεφτόμαστε παραπάνω μόλις διώξουμε το άγχος της παραμονής. Με βάση την ιστορία του ΟΦΗ, δεν μπορείς καν να συζητάς αυτόν τον στόχο. Όμως μετά από αυτά τα τρία δύσκολα χρόνια και τον τρόπο ανόδου στην Σούπερ Λιγκ, αυτήν την στιγμή – ας είμαστε ρεαλιστές – πρέπει να είναι ο κυριότερος στόχος. Η ομάδα που δημιουργείται έχει ικανότητες, πολύ καλούς παίκτες και ένα εξαιρετικό κλίμα όμως πρέπει να κοιτάζουμε την χρονιά βήμα – βήμα. Η Σούπερ Λιγκ είναι εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα από ότι η Football League και χρειάζεται να είμαστε συγκεντρωμένοι από την πρώτη αγωνιστική μέχρι και την τελευταία”.