Ανάλυση: Δύναμη πυρός μπροστά, δύο επιλογές σε κάθε θέση στην άμυνα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε ποσοστό 99%, το φετινό ρόστερ του ΟΦΗ έχει ολοκληρωθεί και απομένει η κίνηση του επιθετικού και το Gentikoule αναλύει…

Με μια προσθήκη να απομένει για να ολοκληρωθεί το ρόστερ του ΟΦΗ, ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει να διαχειριστεί ένα ρόστερ που φαίνεται υπερπλήρες και για κάθε περίσταση. Ουσιαστικά η μόνη θέση που μένει να καλυφθεί είναι αυτή του επιθετικού όπου αυτήν την στιγμή υπάρχει μόνο ο Τζίλι Βουό. Είναι δεδομένο πως θα γίνει κίνηση για μια ακόμα μεταγραφή σε αυτήν την θέση με τον χρόνο, όπως φαίνεται με την πιθανή μετάθεση της σέντρας, να είναι υπέρ του ΟΦΗ για να κάνει αυτήν την μεταγραφή. Ωστόσο, είναι βέβαιο με βάση την φιλοσοφία του Παπαδόπουλου ότι δεν πρόκειται να γίνει μεταγραφή, απλά για να γίνει. Σκοπός είναι να γίνει μια προσθήκη ουσίας και όχι εντυπώσεων.

Έτσι, όπως έχει δημιουργηθεί το φετινό ρόστερ του ΟΦΗ, δημιουργείται μια ισορροπία σε όλες τις γραμμές και κυρίως υπάρχουν παίκτες που παίζουν σε πολλές, διαφορετικές, θέσεις.

Αρχικά μπορούμε να δούμε τα ακραία μπακ του ΟΦΗ όπου οι τρεις εξ’ αυτών (εξαιρείται ο Κοιλιάρας) μπορούν να παίξουν και δεξιά και αριστερά: Δεληγιαννίδης, Μπολάκης, Αργυρόπουλος αγωνίστηκαν τόσο στο δεξί, όσο και στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ακόμα υπάρχει ο Νίκος Κοροβέσης που αγωνίστηκε τόσο ως αριστερό μπακ (κόντρα στον Απόλλωνα), όσο και ως εξτρέμ όπως στο φιλικό με την Λάρισα.

Πηγαίνοντας στην μεσαία γραμμή, εκεί υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός και παίκτες για όλα τα γούστα. Ξεκινώντας από τους αμυντικούς μέσους όπου υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν τόσο ανασταλτικές ικανότητες (Νάστος, Μεγιάδο) όσο και δημιουργικά (Κυριακίδης, Παπαστεριανός, Οικονόμου). Ο Χουάν Νέιρα είναι μια κατηγορία από μόνος του καθώς αποτελεί το μοναδικό “10αρι” του ρόστερ.

Όσον αφορά την επίθεση, εκεί πραγματικά υπάρχουν πολλές επιλογές και πρώτης γραμμής. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο ΟΦΗ έχει παίκτες που είναι ισάξιοι και μπορούν να παίξουν όλοι βασικοί. Δείτε για παράδειγμα τις 11αδες του φιλικού με την Λάρισα όπου ξεκίνησαν βασικοί οι Ντίνας, Πλατέλλας, Σάσι και στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Κουτσιανικούλης, Νέιρα (σε θέση “ψευτοεννιαριού) και Κοροβέσης.

Είναι γεγονός ότι μεσοεπιθετική γραμμή του ΟΦΗ θεωρείται πλήρης με παίκτες για κάθε αντίπαλο και για κάθε διαφορετική τακτική. Μπορεί να έφυγε ο Μάνος που αποτέλεσε κομβικό σημείο της επίθεσης του ΟΦΗ όμως αποχώρησε ένας και ήρθαν άλλοι 4 που είναι σε θέση να αναπληρώσουν το κενό του. Ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει επιλογές τόσο στην κορυφή της επίθεσης, επιλέγοντας σχήματα ειδικών συνθηκών όσο και στα άκρα όπου υπάρχουν αρκετοί παίκτες που όλοι θεωρούνται πρωτοκλασάτοι.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook