Φαίνεται σαν… ψέμα

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Μετά από τρεις και… βάλε μήνες, σήμερα είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο να πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

Βάσει προγραμματισμού, αν και η λέξη αυτή είναι άγνωστη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα της Super League. 

Όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και μέρες, το πρωί θα γίνει γενική συνέλευση και ΔΣ της Λίγκας και θα ακολουθήσει η κλήρωση για το πρωτάθλημα, που αν όλα πάνε καλά πρέπει να αρχίσει 25-26 Αυγούστου.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης μπορεί να έδωσε τα χέρια με τις επτά ΠΑΕ που δεν είχαν τηλεοπτικό συμβόλαιο για να φιλοξενηθούν από την κρατική τηλεόραση, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Όχι τόσο γιατί από χθες γίνεται αγώνας δρόμου για να παρουσιαστεί το προσύμφωνο (γιατί το ολοκληρωμένο συμβόλαιο είναι αδύνατο να συνταχθεί τόσο γρήγορα) στη Λίγκα αφού έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση, αλλά και γιατί υπάρχουν κάποιες ενστάσεις. Βασικότερη όλων, αυτή της ΑΕΛ και του Αλέξη Κούγια, ο οποίος έχει προαναγγείλει με χθεσινή του δήλωση πως «… οι εκπρόσωποι της ΑΕΛ αύριο θα δώσουν μάχη θέτοντας όλους προ των ευθυνών τους. Δεν έχω καμία διάθεση να βάλω την υπογραφή μου στην καταστροφή της ΑΕΛ και του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Από εκεί και πέρα, υπάρχει και το ζήτημα της προκήρυξης του πρωταθλήματος, αφού θα πρέπει να αποφασιστεί πώς θα οδηγηθούμε από το πρωτάθλημα των 16 ομάδων την προσεχή σεζόν σε αυτό των 14 την περίοδο 2019/20. Η Super League είχε αξιώσει αρχικά να υποβιβάζονται μεν ο 15ος και ο 16ος, αλλά όχι απευθείας ο 13ος και ο 14ος. Αντ’ αυτού, επιθυμούσε να δίνουν αγώνες μπαράζ με τον πρώτο και δεύτερο της Football League. Η τελευταία, σαφώς, δεν πρόκειται να δεχτεί κάτι τέτοιο, αφού είναι εξαιρετικά πιθανό σε αυτή την περίπτωση να μην ανέβει καμία ομάδα της κατηγορίας στη Super League. Αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή, τότε θα πρέπει να αποφασίσει η ΕΠΟ. Εκτιμάται πως πιθανό είναι να πέσουν οι τρεις τελευταίοι της Super League, να ανέβει απευθείας ο πρωταθλητής της Football League και ο 13ος της μεγάλης κατηγορίας να δώσει μπαράζ με τον δεύτερο της δεύτερης κατηγορίας.

Πάντως δεν αποκλείεται η κλήρωση να προχωρήσει ανεξάρτητα από το αν διευθετηθεί το ζήτημα της προκήρυξης ή από άλλα «κωλύματα». Άλλωστε το πρόγραμμα του πρωταθλήματος θα πρέπει… κάποια στιγμή να γίνει γνωστό, ακόμη κι αν τελικά δεν γίνει η σέντρα στις 25-26 Αυγούστου.

Πηγή: sport-fm.gr