Ο σχολαστικός κύριος Φάκος…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το σκεπτικό της απόφασης της Σούπερ Λιγκ ανέδειξε την αλήθεια με αποτέλεσμα να καταπέσουν οι θεωρίες συνομωσίας του κύριου Φάκου. Μόνο που ο αθλητικός εισαγγελέας δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται το ίδιο σχολαστικός…

Ο αθλητικός εισαγγελέας μπήκε στην ζωή του ελληνικού ποδοσφαίρου για να το κάνει καλύτερο και να εξαφανίσει τα κακώς κείμενα. Μόνο που όλο αυτό το διάστημα της παρουσίας του έχει καταφέρει να περάσει απαρατήρητος και εν τέλει να μην έχει προσφέρει τίποτα απολύτως στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το μόνο πράγμα που έχει κερδίσει ο Ανδρέας Φάκος είναι να διακρίνεται για την σχολαστικότητα του. Με την σχολαστικότητα που κινείται στην περίπτωση του ΟΦΗ κινήθηκε και σε άλλες περιπτώσεις με αποτέλεσμα να μην περάσει ποτέ το δικό του!

Βέβαια, στην περίπτωση του ΟΦΗ αυτή η σχολαστικότητα φτάνει τα όρια της εμπάθειας αφού είναι δεδομένο ότι η δική του υπόθεση διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη αφού είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ομάδα που κατηγορείται δίχως να υπάρχει ούτε ένα α! από παράγοντα της.

Ο κύριος Φάκος είχε ενεργήσει με την ίδια σχολαστικότητα και σε δύο περιπτώσεις που αφορούσαν την περσινή περίοδο. Πρώτον, στην περίπτωση του Βαγγέλη Μαρινάκη όταν είχε κριθεί ατιμώρητος από την ΠΕ της ΕΠΟ για την συμπεριφορά του στο ματς με τον Παναθηναϊκό και στην συνέχεια ασκήθηκε αυτεπάγγελτα έφεση ώστε να του επιβληθεί ποινή για δυσφήμηση του αθλήματος.

Ο Μαρινάκης απαλλάχθηκε όπως απαλλάχθηκε και ο ΠΑΟΚ όταν είχε κάνει έφεση σε βάρος του συλλόγου ζητώντας μεγαλύτερη ποινή για τα επεισόδια που είχαν γίνει στο ντέρμπι με τον Άρη. Η έφεση του έπεσε πάλι στο κενό!

Ουσιαστικά, η μέχρι τώρα παρουσία του αθλητικού εισαγγελέα έχει γίνει γνωστή μόνο μέσα από την επιμονή του σε διάφορα θέματα που αφορούν συγκεκριμένες υποθέσεις και όχι, δυστυχώς, επειδή φρόντισε να φέρει το κάτι διαφορετικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακόμα και στην υπόθεση των στημένων, έμεινε πίσω παρακολουθώντας τις εξελίξεις σαν απλός θεατής – δίχως να «μπήξει» το μαχαίρι βαθιά στο κόκαλο αφήνοντας εκτός διώξεων όλους εκείνους που αποδεδειγμένα και βάσει διαλόγων φαινόταν να έχουν συμμετοχή…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook