Μιχαλόπουλος: «Βιάστηκε να ασκήσει έφεση ο κύριος Φάκος»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Την πίστη του ότι η υπόθεση εμπλοκής του ΟΦΗ θα λήξει θετικά εξέφρασε ο Χρήστος Μιχαλόπουλος μιλώντας στον Athletic Radio 104,2. Διαβάστε τι είπε ακόμα την υπόθεση Βατσινά αλλά και την αδειοδότηση.

Ο εκ των νομικών εκπροσώπων της ΠΑΕ ΟΦΗ και μέλος του ΔΣ της στάθηκε στην αγανάκτηση που αισθάνεται ο κόσμος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κόσμος του ΟΦΗ έχει σιχαθεί να βλέπει δικηγόρους και την ομάδα στα δικαστήρια. Αυτό το σαθρό σκηνικό πρέπει να τελειώσει επιτέλους ώστε ο κόσμος να απολαύσει επιτέλους το ποδόσφαιρο. Εμείς σαν ΠΑΕ ΟΦΗ στηρίζουμε την κάθαρση που επιχειρείται, είμαστε καθαρό σωματείο όμως αυτές τις ημέρες δοκιμάζεται. Βέβαια, έχει βγει αλώβητος και πιστεύω ότι θα τελειώσει και αυτή η περιπέτεια».

Όσον αφορά την έφεση του Ανδρέα Φάκου, ο Χρήστος Μιχαλόπουλος στάθηκε στην βιασύνη με την οποία κινήθηκε ο αθλητικός εισαγγελέας… «Ο κύριος Φάκος, ένας πολύ έμπειρος εισαγγελέας άσκησε ένα νόμιμο δικαίωμα του. Βγήκε μια απόφαση της ΠΕ αλλά ο κύριος Φάκος είχε την άποψη ασκώντας την έφεση αφού έτσι έκρινε. Εγώ δεν θέλω να σχολιάσω την απόφαση του όμως εμείς σαν νομική υπηρεσία της ΠΑΕ ΟΦΗ προσπαθούμε να κάνουμε την δουλειά μας όσο καλύτερα γίνεται. Εμείς βρισκόμαστε στο ίδιο στρατόπεδο με τον κύριο Φάκο. Ωστόσο η ένσταση μου είναι ότι δεν περίμενε δείχνοντας μια ανυπομονησία με αποτέλεσμα να καταθέσει το πρωί της Δευτέρας μια δισέλιδη έφεση. Θα μπορούσε να παραμείνει το σκεπτικό της απόφασης και έχω την εντύπωση ότι αν το διάβαζε, ενδεχομένως δεν θα προχωρούσε στην έφεση».

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Μιχαλόπουλος στον Athletic Radio 104,2

Για την έμμεση εμπλοκή της ΠΕ της Football League: «Επικαλείται την απόφαση 301 της Football League σύμφωνα με την οποία κρίνεται χειραγωγημένο το παιχνίδι του ΟΦΗ με την Ηλιούπολη. Αυτό το στοιχείο καθιστά χειρότερη την θέση του κατηγορούμενου και ο κύριος Φάκος έκανε αυτήν την έφεση στηριζόμενος σε αυτήν την απόφαση και επειδή θεώρησε ότι το παιχνίδι είναι χειραγωγημένο».

Για τον «διασυρμό» του ΟΦΗ: «Όταν ένα σωματείο μπλέκει σε τέτοια παιχνίδια, διασύρεται. Είναι απολύτως βέβαιο ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ δεν ενεπλάκη σε αυτό το παιχνίδι. Εκείνο το οποίο αποδείχθηκε και στην πρώτη δίκη αλλά και σήμερα είναι ότι ο ΟΦΗ, είτε άρεσε στον κόσμο, είτε δεν αρέσει, είμαστε εμείς. Δηλαδή, είναι οι 1.013 μέτοχοι που έχουν στην κατοχή τους το μετοχικό κεφάλαιο. Εμείς είμαστε οι φανεροί μέτοχοι, εμείς διοικούμε και δεν είμαστε οι μαριονέτες κανενός. Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις για τον ΟΦΗ και δεν υπάρχει κανένας κρυφός, αφανής μεγαλομέτοχος και πρόεδρος. Ο πρόεδρος είναι φανερός και λέγεται Νίκος Μαχλάς. Ο Νύκταρης είναι οπαδός, τον ξέρουν όλοι τον Ηρακλή. Έρχεται, παρακολουθεί το παιχνίδι όμως μέχρι εκεί. Αν ο Ηρακλής έχει αυτό το ελάττωμα και αν με ακούει, να με συγχωρέσει, να κάνει την τρίχα, τριχιά τότε τι να κάνουμε εμείς; Τώρα, αν είπε κάτι ο κύριος Νύκταρης, αυτό δεν το γνωρίζω εγώ».

Για την αντιμετώπιση της επιτροπής: «Ο πρόεδρος το κατάλαβε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση. Εμείς επιμείναμε να εκδοθεί η ανακοίνωση σήμερα (σημ. χθες) όμως ο πρόεδρος είπε ότι θέλει να εκδοθεί την Τετάρτη. Έχω την εντύπωση ότι όλα πήγαν καλά».

Για το τι του προκάλεσε εντύπωση: «Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πότε τελείωσε η υπόθεση του Αστέρα Τρίπολης. Για την δική μας υπόθεση μου έκανε εντύπωση ο καθάριος λόγος του ΟΦΗ. Των Μαχλά, Ξημέρη που προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι δεν είναι μαριονέτες του Νύκταρη. Εδώ έχει γίνει ένα λάθος και θα πρέπει να προβληματιστεί ο κύριος Φάκος. Υπάρχει μια κατηγορία εις βάρος της ΠΑΕ ΟΦΗ είναι ιδιαίτερα βαριά και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν διατυπώνονται τέτοιες εκφράσεις. Εμείς είμαστε περήφανοι για τον αγώνα μας και θέλω να πω ότι όταν απευθύνεται μια κατηγορία, πρέπει να στοιχειοθετείται και να το αποδείξει. Αυτό το βάρος της απόδειξης το έχει ο κύριος Φάκος. Ο ΟΦΗ ήθελε να αποδείξει και το πέτυχε ότι δεν είναι μαριονέτα κανενός».

Για την απόφαση της επόμενης Τετάρτης: «Θα έλεγα ότι πάντα υπάρχει η πιθανότητα να πάει κάτι στραβά. Όμως, έχουμε μια ομόφωνη απόφαση από την ΠΕ της Σούπερ Λιγκ και επίσης είναι τεκμηριωμένη. Αποδεικνύεται ότι δεν έχει καμία σχέση ο κύριος Νύκταρης με τον ΟΦΗ και το ίδιο είπε και ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας Αλέξης Κούγιας. Ο κύριος Ξημέρης είπε ότι από το 1982 γνωρίζει όλους τους μετόχους».

Για την υπόθεση Βατσινά: «Η ιστορία με τον κύριο Βατσινά πρέπει να τελειώσει και να καθίσουμε στο τραπέζι ώστε να κουβεντιάσουμε και να υλοποιήσουμε την συμφωνία που υπάρχει ώστε να πάρει τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί γιατί πρέπει να τιμάμε τις υπογραφές μας. Έγινε μια συμφωνία, κακή συμφωνία και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους οι κύριοι Βατσινάς, Μαχλάς ώστε να συναντηθούν και να βρεθεί μια λύση. Άλλωστε, πιστεύω ότι ο κύριος Βατσινάς αγαπάει τον ΟΦΗ».

Για το θέμα της αδειοδότησης: «Αν δεν ξεκινήσουμε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα έχουμε πρόβλημα με το θέμα της αδειοδότησης. Οι εκκρεμότητες που υπάρχουν θα πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2012 όλες οι οφειλές που υπάρχουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011. Στο μυαλό μας είναι καθημερινά το θέμα της αδειοδότησης. Υπάρχουν κάποια ανοίγματα που πρέπει να καλυφθούν από κεφάλαια και αυτό θα γίνει μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους1,7 εκ.ευρώ. Θέλουμε να βάλουμε το καράβι σε μια σωστή ρότα ώστε σε τρία χρόνια να έχει πλεόνασμα ο ΟΦΗ αν δεν έχει εξαφανίσει το έλλειμμα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook