Γκουλής: “Πίεση είναι να μην έχεις να φας, όχι να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νίκος Γκουλής βρέθηκε στην Λιβαδειά παρακολουθώντας από κοντά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και το Νίκο Μαρκάκη εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Γκουλής στον Athletic Radio 104,2

Για την παρουσία του με τον Γιάννη Σαμαρά: “Ο Γιάννης είναι οικογενειακός φίλος, βρέθηκα με τον Παπαδόπουλο και ένιωσα όμορφα. Ο ΟΦΗ έχει πρόβλημα στο γκολ και πιστεύω ότι θα κινηθεί σωστά ώστε να αποκτήσει παίκτες που θα τον βοηθήσουν άμεσα. Έχω δει τον ΟΦΗ σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια”.

Για την βαθμολογική συγκομιδή του ΟΦΗ: “Βαθμολογικά δεν είναι η θέση που του αρμόζει. Η δυναμική του ΟΦΗ είναι τέτοια που την γνωρίζει όλος ο κόσμος. Θέλει πράγματα που το γνωρίζει τόσο ο Παπαδόπουλος, όσο και ο Σαμαράς”.

Για την μέχρι τώρα παρουσία του ΟΦΗ: “Το μέτριο ξεκίνημα είναι ίσως το καθορίζει η ομάδα επειδή ξεκίνησε με προβλήματα και έπαιξε αυτό τον δικό του ρόλο. Εγώ πιστεύω ότι λείπει ο παίκτης που θα τελειώνει τις φάσεις. Καλό θα ήταν για τον ΟΦΗ να έχει παίκτες που θα μπορέσουν να τον βοηθήσουν άμεσα. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον Δεκέμβρη μπορείς να βρεις παίκτη όχι όπως τον σκέφτεσαι και τον υπολογίζεις και το τι μεταγραφές θα κάνεις. Το γνωρίζουν τα παιδιά και οι πληροφορίες μου λένε ότι και ο Σαμαράς και ο Παπαδόπουλος κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση”.

Για το αν μπορεί να κάνει εκτίμηση για την σωτηρία: “Οι εκτιμήσεις και τα προγνωστικά είναι για τις εντυπώσεις. Δεν έχει ξεχωρίσει καμία ομάδα που να πεις ότι θα μπορέσει να κάνει το άλμα για να ξεφύγει. Όλες οι ομάδες είναι κοντά και απέχουν 1-2 βαθμούς. Όμως εγώ πιστεύω πως αν ο ΟΦΗ εκμεταλλευτεί την δύναμη της έδρας του τότε δεν θα έχει πρόβλημα. Αν εξαιρέσουμε τον Απόλλωνα, το σενάριο θα είναι ότι η παραμονή θα πάει μέχρι το τέλος. Δεν έχω δει ομάδα που να ξεχωρίζει. Ο μόνος που μπορεί να ξεφύγει είναι ο ΟΦΗ λόγω της έδρας που διαθέτει. Εκμεταλλευόμενος την έδρα του και σε συνδυασμό με την πραγματοποίηση κάποιων μεταγραφών μπορεί να ξεφύγει βαθμολογικά. Ο ΟΦΗ διαθέτει παίκτες με ποιότητα και χρειάζεται κάποιες προσθήκες που θα βοηθήσουν τα υπόλοιπα παιδιά”.

Για την δυναμική της έδρας του ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ υπερέχει στην Κρήτη, από την εποχή που ήμουν και εγώ παίκτης. Και εγώ αισιοδοξώ ότι αυτό θα παίξει τον ρόλο του. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι. Όμως ο ΟΦΗ βγάζει κάτι διαφορετικό, όταν βλέπεις και τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη του και το πως το λέει, αντιλαμβάνεσαι την δουλειά που γίνεται”.

Για τη νέα τάξη πραγμάτων του ΟΦΗ: “Είμαι αισιόδοξος και από ότι καταλαβαίνω το καλοκαίρι θα μπει σε έναν διαφορετικό δρόμο. Από ότι καταλαβαίνω το διαχειρίζεται ο Γιάννης (σημ. Σαμαράς) και γνωρίζω την φιλοσοφία του και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει. Έχει μια συγκεκριμένη τεχνογνωσία και θα πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση. Και υπάρχει ανταπόκριση γιατί υπάρχει ο Μπούσης. Με αυτήν την αλλαγή τα πράγματα ακούγονται πολύ ευχάριστα όμως το σημαντικό είναι να φύγει η σκέψη ότι η ομάδα κινδυνεύει”.

Για την παρουσία των Γιάννη Σαμαρά, Γιώργου Σαμαρά και Ηλία Πουρσανίδη: “Είναι σημαντικό ότι βλέπουν το καλό του ΟΦΗ. Όμως το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι επειδή αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν ξαφνικά και στην μέση της χρονιάς, πρέπει να προσπαθήσουν για το καλύτερο. Να αποφύγει τον υποβιβασμό γιατί στην συνέχεια είναι εύκολο να χτίσεις ένα πλάνο που θα έχει γερά θεμέλια”.

Για το ήθος που πρεσβεύει ο ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ έχασε με ένα γκολ που δεν μπήκε ποτέ όμως μου άρεσε η στάση της ομάδας. Και το λέω εγώ που σαν άνθρωπος είμαι εκρηκτικός. Είναι ένα δείγμα του ότι κάτι αλλάζει. Ότι ο ΟΦΗ έχει μια διαφορετική φιλοσοφία”.

Για το αν υπάρχει πίεση στον ΟΦΗ: “Πίεση είναι να μην έχεις να φας. Δεν καταλαβαίνω την δικαιολογία της πίεσης. Θα είχα πίεση εάν έπαιζα σε ένα γεμάτο γήπεδο;”

Για το τι κάνει τώρα εκείνος: “Είναι καλό να σε επιλέγουν αλλά είναι ακόμα καλύτερο να μπορείς να επιλέγεις. Με τον ΟΦΗ δεν χρειάζεται να γίνουν συζητήσεις, είμαι κομμάτι της ιστορίας του. Πρέπει να είσαι εκεί για να μιλήσεις; Εγώ πιστεύω ότι ο Γιάννης έχει πολλά πράγματα στο μυαλό του και μετά το καλοκαίρι θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα”.