Επίσημο: Ψηφίζεται σήμερα στην Λότζια η αξιοποίηση της έκτασης στον Σκαφιδαρά

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο έρχεται το θέμα της αξιοποίησης της έκτασης στον Σκαφιδαρά και αναμένεται να ψηφιστεί από την Λότζια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα (17.55) και ένα εκ των θεμάτων που είναι στην “ατζέντα” του είναι και εκείνο που αφορά την εκτέλεση της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας στην περιοχή του Σκαφιδαρά. Μετά και το σημερινό δημοτικό συμβούλιο, που θα παρθεί και με την βούλα η απόφαση για να προχωρήσει η υπόθεση, θα ακολουθήσουν και τα επόμενα βήματα.

Ο Δήμος Ηρακλείου θα αναθέσει την υλοποίηση οικονομοτεχνικής μελέτης για το τι μπορεί να γίνει στην περιοχή και την έκταση των 160 στρεμμάτων για την οποία έχουμε αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες το τι αφορά και πως συνδέεται με τα πλάνα του ΟΦΗ. Βάσει του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τα κληροδοτήματα, στη συνέχεια θα γίνει η εμβαδοποίηση των οικοπέδων για να διαφανεί επακριβώς τι είναι αξιοποιήσιμο και πόση έκταση θα είναι η ωφέλιμη και αμέσως μετά να δοθεί το πλαίσιο με τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Μια έκταση που, αποτελούσε, κοινό μυστικό εδώ και αρκετούς μήνες πως είχε μπει στο στόχαστρο της νέας ιδιοκτησίας του ΟΦΗ προκειμένου να στεγαστεί εκεί ο νέος και μεγάλος ΟΦΗ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι επαφές μεταξύ των στελεχών του ΟΦΗ και της δημοτικής αρχής είχαν ξεκινήσει πριν καν μπει το τέλος στην αλλαγή σελίδας στον σύλλογο.

Άλλωστε, ο ίδιος ο Μιχάλης Μπούσης όταν έγινε η συνέντευξη τύπου, σε ερώτηση που του έγινε, για τα σχέδια του αναφορικά με την κατασκευή ενός νέου γηπέδου, δεν το είχε διαψεύσει αλλά αντιθέτως το είχε παραδεχτεί με… διαφορετικό τρόπο.

Το ρεπορτάζ του Gentikoule αναφέρει πως οι πρώτες επαφές είχαν γίνει από τα μέσα του προηγούμενου καλοκαιριού και στον ΟΦΗ είχαν κάνει όλη την απαραίτητη προεργασία προκειμένου, όταν έρθει η ώρα, να είναι απόλυτα έτοιμοι για ένα σχέδιο ζωής για τον σύλλογο. Το περασμένο καλοκαίρι είχαν επισκεφτεί την περιοχή άνθρωποι που σχετίζονταν (και σχετίζονται ακόμα) με τον Μιχάλη Μπούση όπου είχαν εκπονήσει ένα ολόκληρο πλάνο προκειμένου τα σχέδια να γίνουν πράξη αμέσως και όταν φτάσει αυτή η ώρα.

Τα σχέδια περιελάμβαναν την κατασκευή νέου γηπέδου του ΟΦΗ καθώς και νέα γήπεδα που θα προορίζονται τόσο για την ΠΑΕ, όσο και για τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως η μελέτη, από την πλευρά του ΟΦΗ, είναι ήδη έτοιμη ώστε να προχωρήσει αυτό το πλάνο που γίνεται κατανοητό πως όταν έρθει η ώρα να οριστικοποιηθεί, θα απογειώσει τον σύλλογο

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook