Ιστορικό βήμα για τη νέα εποχή του ΟΦΗ: Ψηφίστηκε ομόφωνα η αξιοποίηση!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο η πρόταση του Δήμου Ηρακλείου για την αξιοποίηση των εκτάσεων στον Σκαφιδαρά. Το Gentikoule βρέθηκε στην Λότζια και σας μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ. “Υπάρχει σοβαρή πρόταση” τόνισε η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Στέλλα Αρχοντάκη.

Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αποφασίστηκε η αξιοποίηση των χώρων στον Σκαφιδαρά, συνολικής έκτασης 160 στρεμμάτων. Πρόκειται για ένα ιστορικό βήμα για την έκταση για την οποία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο ΟΦΗ και ο Μιχάλης Μπούσης προκειμένου να την αξιοποιήσει και να δημιουργηθεί μια εστία που θα περιλαμβάνει το νέο, μεγάλο, ΟΦΗ.

Πρόκειται για δύο οικόπεδα που παρέμεναν στα αζήτητα χωρίς καμία αξιοποίηση εδώ και ολόκληρες δεκαετίες και τα οποία, όπως προωθείται από τον Δήμο Ηρακλείου, σκοπός είναι να αξιοποιηθούν για κοινωφελής σκοπούς και τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν για αυτόν τον σκοπό.

Όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος Στέλλα Αρχοντάκη “υπάρχει μια 20σελιδη γνωμοδότηση της νομικού συμβούλου του Δήμου Ηρακλείου όπου αναφέρει το πως μπορεί να γίνει η αξιοποίηση αυτών των εκτάσεων. Υπάρχει σοβαρή πρόταση για μια μεγάλη επένδυση“.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός που υπογράμμισε ότι “η δημοτική αρχή ζητάει να υπάρξει η έγκριση για τις εκτάσεις του Δήμου Ηρακλείου που αποτελούν περιουσία του και είναι προς αξιοποίηση. Με την σημερινή απόφαση γίνεται μισό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook