Κατερίνα σε ευχαριστούμε που μας έμαθες τον ΑΝΘΡΩΠΟ Γκέραρντ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε έναν συγκλονιστικό λόγο, η χήρα του Ευγένιου Γκέραρντ, Κατερίνα Τραβαγιάκη ανέδειξε άγνωστες πτυχές, προς εμάς, του χαρακτήρα και του ανθρώπου που λέγεται Ευγένιος Γκέραρντ.

Λέξεις και φράσεις που χρησιμοποίησε η Κατερίνα Τραβαγιάκη στον λόγο που εκφώνησε την ημέρα του μνημοσύνου του Ευγένιου Γκέραρντ, αντικατοπτρίζουν πλήρως και τον χαρακτήρα του αναμορφωτή του ΟΦΗ. Εμείς οι υπόλοιποι γνωρίσαμε τον προπονητή Γκέραρντ, τον ποδοσφαιρικό “πατέρα” Ευγένιο Γκέραρντ, τον αναμορφωτή του ΟΦΗ.

Όμως σε θέση να γνωρίζουν τον άνθρωπο Ευγένιος Γκέραρντ είναι ελάχιστοι. Η οικογένεια του, τα παιδιά του, τα “ποδοσφαιρικά παιδιά του”, οι άνθρωποι που ήταν δίπλα του όσο ελάχιστοι – μέχρι και την τελευταία ημέρα της ζωής του.

Ο λόγος που εκφώνησε η Κατερίνα Παπαδάκη ήταν συγκλονιστικός και μάθαμε τις άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του “Μίστερ”.

Για την ασθένεια που τον χτύπησε και για την οποία ο Ευγένιος Γκέραρντ “δεν το έβαλε ποτέ κάτω”. Για τον σύζυγο Ευγένιο Γκέραρντ που “ήταν απλός”, που “μου έφερνε λουλούδια”, που “ήταν πάνω από όλα ευγενικός και χαρισματικός”.

Για το όραμα που τον διέκρινε καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του και ο οποίος ήταν “δουλευταράς”, “διορατικός”, “οραματιστής”.

Όμως μίλησε και για την αγάπη του για την Κρήτη. Ο Γκέραρντ που “έγινε πιο Κρητικός από τους Κρητικούς” και ο οποίος “αγάπησε τον ΟΦΗ και μοιράστηκε την αγάπη του με τον Θόδωρο Βαρδινογιάννη, τους παίκτες του αλλά και τον κόσμο της ομάδας”.

Και μπορεί να πέρασε ένας χρόνος όμως ο Ευγένιος Γκέραρντ “δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Όλα όσα έδωσε, τα πήρε πίσω και αυτό έπρεπε να γίνει. Για να περάσει στην αιωνιότητα το όνομα του ώστε να συνεχιστεί η κληρονομιά που άφησε πίσω του”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook